Ухвала
від 18.11.2019 по справі 914/2326/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

18.11.2019 р. Справа № 914/2326/19

Господарський суд Львівської області у складі судді Горецької З.В.

розглянувши матеріали позовної заяви: Товариства з обмеженою відповідальністю АЕРОБЛОК , м. Львів

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія САНТЕХ БУД , м. Львів

про стягнення 144 600,14 грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю АЕРОБЛОК звернулось до Господарського суду Львівської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія САНТЕХ БУД про стягнення заборгованості на суму 144 600,14 грн.

Відповідно до частин 1 та 3 статті 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження або позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (п. 2 ч. 5 ст. 12 ГПК України).

Як передбачено ч. 3 ст. 247 ГПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) ціну позову;

2) значення справи для сторін;

3) обраний позивачем спосіб захисту;

4) категорію та складність справи;

5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;

6) кількість сторін та інших учасників справи;

7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі зазначеного, розглянувши та оцінивши подану позовну заяву із долученими до неї доказами, характер спірних правовідносин, а також категорію та складність справи, суд вважає за доцільне здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 176, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

2. Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 17.12.19 р. о 12:45 год. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська,128, 2 поверх, зали судових засідань № 12.

3. Позивачу надати: всі докази в обґрунтування правової позиції щодо суті спору та інші докази, які мають значення для вирішення спору; встановити позивачу строк у 5 (п`ять) календарних днів з моменту отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. Зобов`язати позивача надіслати (надати) відповідь на відзив та додані до неї документи відповідачу одночасно з надісланням (наданням) такої відповіді до суду. Докази такого надіслання надати суду.

4. Відповідачу надати : відповідно до ст. 165 ГПК України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову у строк не менше 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі; одночасно надіслати позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку судового засідання. Встановити відповідачу строк у 5 (п`ять) календарних днів з моменту отримання відповіді на відзив для подання заперечення. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) заперечення та додані до нього документи позивачу одночасно з надісланням (наданням) такого заперечення до суду. Докази такого надіслання надати суду.

5. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

6. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

7. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

8. Інформувати сторони, що у випадках, передбачених главою 9 ГПК України суд застосовує заходи процесуального впливу з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Довести до відома сторін, що письмові заяви, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам ст. 170 ГПК України. Якщо письмова заява (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог ч. 1 або ч. 2 ст. 170 ГПК України така заява (клопотання, заперечення) повертається заявнику без розгляду.

Суддя Горецька З. В.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення18.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85715102
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2326/19

Рішення від 21.01.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З. В.

Ухвала від 17.12.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З. В.

Ухвала від 18.11.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні