Ухвала
від 15.11.2019 по справі 923/293/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

15 листопада 2019 року м. Херсон Справа № 923/293/18

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліна Т.Г. за участю секретаря судового засідання Кудак М.І., розглянувши справу за позовом: Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі (м. Херсон, пр. Ушакова, 75)

до Боржника : Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Харківська" (м.Каховка Херсонської області, вул. Карла Маркса, 150, код ЄДРПОУ 38188743)

про банкрутство

за участю представників:

від кредитора - Кромп О.П., дов. від 05.09.2019 № 185/9/21-22-10-03-04

від боржника - ліквідатор Тущенко С.В.

Запис розгляду судової справи здійснюється за допомогою технічних засобів,

а саме: програмно-апаратного комплексу «Оберіг» .

встановив:

Обставини справи викладені в попередніх судових рішеннях.

Постановою від 08.08.2018 суд визнав боржника банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру, призначив ліквідатором арбітражного керуючого Тущенко С.В.

Після закінчення встановленого Законом строку ліквідаційної процедури 12 місяців, ліквідатор арбітражний керуючий Тущенко С.В. не подав до суду звіт та ліквідаційний баланс боржника.

З огляду на викладене, ухвалою від 15.08.2019 призначено судове засідання та зобов`язано ліквідатора в строк до 28.08.19 надати до суду всі наявні документи щодо здійснення повноважень у ліквідаційній процедурі (оригінали), повний звіт, ліквідаційний баланс боржника.

28.08.2019 ліквідатор подав до суду звіт та ліквідаційний баланс та просить припинити провадження у справі та ліквідувати юридичну особу боржника.

Ліквідатором подано до суду протокол засідання комітету кредиторів від 31.07.2019 (а.с. 237-239, т. 2), відповідно до якого прийнято рішення схвалити звіт ліквідатора про виконану в ході ліквідаційної процедури роботу за період з 08.08.2018 по 30.07.2019.

Ухвалами від 29.08.2019, 11.09.2019, 25.09.2019 та 11.10.019 розгляд справи відкладався.

Судом встановлено та підтверджується звітом ліквідатора, що за результатами ліквідаційної процедури встановлено відсутність у Боржника майна для задоволення вимог кредиторів.

31.07.2019 відбулися збори комітету кредиторів у справі, на яких було повідомлено кредитора про відсутність у Банкрута будь-якого майна, активів та коштів, що свідчить про неможливість погашення кредиторських вимог.

На засіданні комітету кредиторів від 31.07.2019 схвалено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

У звіті ліквідатор зазначає, що в ході ліквідаційної процедури на підставі даних бухгалтерського обліку банкрута була проведена інвентаризація майна (інвентаризаційні описи додаються до матеріалів справи) та не виявлено будь яких активів, що належать підприємству банкруту на праві власності.

Крім цього, з метою пошуку майна та виявлення активів, що належать банкруту на праві власності, ліквідатором були направлені відповідні запити наступним адресатам;

1. Керівнику ТОВ Агрофірма Харківська Жукову Б.В. передати ліквідатору ТОВ Агрофірма Харківська - арбітражному керуючому Тущенку С.В., бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута, у т.ч.:

1) оригінали установчих документів ТОВ Агрофірма Харківська :

- свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ Агрофірма Харківська ;

- документи щодо реєстрації ТОВ Агрофірма Харківська в держаних фондах, органах статистики та податкових органах тощо;

2) оригінали внутрішніх документів ТОВ Агрофірма Харківська , що підтверджують повноваження керівних органів;

3) оригінали Протоколів зборів керівних органів ТОВ Агрофірма Харківська ;

4) відомості про видані ТОВ Агрофірма Харківська довіреності;

5) відомості про:

- списання необоротних активів (акти списання, перелік списаного майна);

- укладені й діючі угоди (копії договорів);

- відомості про операції (перерахування грошових коштів, відчуження або переданий активів ТОВ Агрофірма Харківська );

- про нерухоме майно відносно до якого ТОВ Агрофірма Харківська є власником, співвласником, орендодавцем або орендарем із зазначенням об`єкта оренди, його первісної та остаточної вартості, розміру орендної плати;

- відомості щодо активів ТОВ Агрофірма Харківська , переданих у заставу;

- перелік підприємств із зазначенням поштових адрес та кодів ЄДРПОУ в яких ТОВ Агрофірма Харківська має частку у статутному фонді;

- перелік філій, підприємств та дочірніх підприємств ТОВ Агрофірма Харківська (із зазначенням адрес та кодів ЄДРПОУ);

6) бухгалтерську та іншу документацію по ТОВ Агрофірма Харківська , а саме:

- баланс підприємства (ф-1);

- звіт про фінансові результати (ф-2);

- звіт про рух грошових коштів (ф-3);

- звіт про власний капітал (ф-4);

- примітки до річної фінансової звітності (ф-5);

- звіт про наявність та рух основних фондів, амортизацію (знос) (ф-il-OC);

- звіт про фінансові результати й дебіторську та кредиторську заборгованість (ф-1-Б);

- звіт праці (ф-1-ПВ);

- звіт про стан умов праці, пільги та компенсації за робот/ зі шкідливими умовами праці (ф-1-ПВ (умови праці)); /

- печатку ТОВ Агрофірма Харківська ;

- документи, що посвідчують право власності на нерухоме майно (за наявності).

2. До Головного управління статистики у Херсонській області з проханням надати копії річних документів Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код 38188743) за останні 3 роки (2015-2017), а саме: бухгалтерські баланси з додатками до них - форма №1 та форма №2; звіт про рух грошових коштів (форма N 3); звіт про власний капітал (форма N 4); примітки до річної фінансової звітності (форма N 5); звіт про наявність та рух основних фондів, амортизацію (знос) (форма N 11-03); обстеження технологічних інновацій промислового підприємства (форма N 1- інновація); звіт про фінансові результати і дебіторську Та кредиторську заборгованість (форма N 1-6); звіт з праці (форма N 1-ГІВ); звіт про стан умов праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці (форма N 1-ПВ (умови праці); звіт про використання робочого часу (форма N 3-ПВ); звіт про виробництво промислової продукції (форма N 1П--НПП),

3. До Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з проханням надати, дані стосовно сільгосптехніки, механізмів та устаткування, зареєстрованих за ТОВ Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код 38188743).

4. До Департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності Національної комісії з. цінних паперів та фондового ринку України з проханням повідомити на мою адресу наступну інформацію: чи є Товариство з обмеженою. відповідальністю Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 38188743) ліцензованим учасником ринку цінних паперів та фондового ринку; чи здійснювався Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 38188743) випуск в обіг цінних паперів; чи є Товариство з обмеженою відповідальністю Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 38188743) серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів.

5. До Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті з проханням повідомити на MO адресу наступну інформацію: чи зареєстровані за. Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма Харківська (ідентифікаційний.код 38188743) право власності абоінше речове право на судна в Державному судновому реєстрі України з видачею свідоцтва про право плавання під Державним Прапором України (судновий патент) або в Судновій' книзі України з видачею суднового білета і видачею свідоцтва про виключення з Державного суднового реєстру України та Суднової книги України (крім риболовних суден) у порядку, визначеному законодавством.

6. До Херсонської митниці ДФС з проханням надати наступну інформацію: про акредитацію Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код 38188743) на митниці, про здійснення зовнішньоекономічної діяльності ТОВ Агрофірма Харківська , а також надати інформацію про наявність товарів, які знаходяться на митних ліцензійних складах та складах тимчасового зберігання, що надійшли на адресу ТОВ Агрофірма Харківська та перебувають під митним контролем.

7. До Державного космічного агентства України з проханням повідомити на мою адресу наступну інформацію: дані про наявність/відсутність дозволів у Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код 38188743) на проведення переговорів з іноземними суб`єктами господарської діяльності з питань дослідження і використання космічного простору, виробництва та експлуатації космічної техніки, здійснення експорту, імпорту і реекспорту космічної техніки та космічних технологій, їх тимчасового вивезення за межі України або тимчасового ввезення на її територію, транзиту територією України та договорів купівлі-поодажу космічної техніки та космічних технологій.

8. До Державної адміністрації залізничного транспорту України з проханням повідомити на мою адресу наступну інформацію: дані про наявність або відсутність реєстрації за Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код 38188743), локомотивів, вантажних вагонів, та інших транспортних засобів.

9. До Головного управління ДФС у Херсонській області з проханням припинити з 08.08.2018 нарахування неустойки (штрафів, пені) по всіх несплачених податках та зборах (обов`язковим платежам) ТОВ Агрофірма Харківська (м, Каховка Херсонської області, вул. Карла Маркса, 150, код ЄДРПОУ 38188743); надати ліквідатору ТОВ Агрофірма Харківська : відомості про всі відкриті рахунки ТОВ Агрофірма Харківська у банківських та/чи інших фінансових установах; копії останньої податкової звітності ТОВ Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код 38188743; копію останнього балансу ТОВ Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код 38188743).

10. До Головного управління Держпраці у Херсонській області з проханням надати наступну інформацію: дані стосовно машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, зареєстрованих за Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код 38188743).

11. До Державної авіаційної служби України з проханням повідомити на мою адресу наступну інформацію: дані про цивільні повітряні судна, зареєстровані за Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код 38188743).

12. До Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Херсонській області з проханням надати інформацію з єдиного реєстру отриманих повідомлень про початок виконання підготовчих і будівельних робіт, зареєстрованих декларацій про початок виконання підготовчих і будівельних робіт,

виданих дозволів на виконання будівельних робіт, зареєстрованих декларацій про готовність об`єкта до експлуатації та виданих сертифікатів, відмов у реєстрації таких декларацій та у видачі таких дозволів і сертифікатів щодо дозвільних документів наданих ТОВ Агрофірма Харківська (ідентифікаційний код 38188743).

13. До Каховського МР ВДВС ГТУЮ у Херсонській області з проханням закінчити всі виконавчі провадження у відношенні ТОВ Агрофірма Харківська (адреса: м. Каховка Херсонської області, вул. Карла Маркса, 150, код ЄДРПОУ 38188743). надати відомості про відкриті виконавчі провадження у відношенні ТОВ Агрофірма Харківська (із зазначенням найменування стягувана, його поштові та банківські реквізити, розмір стягуваної суми, назву та реквізити виконавчого документа, інше); надати відомості про виконавчі провадження, відкриті за заявою ТОВ Агрофірма Харківська (із зазначенням найменування боржника, його поштові та банківські реквізити, розмір стягуваної суми, назву та реквізити виконавчого документа, інше); надати відомості про розмір стягнутих коштів з ТОВ Агрофірма Харківська у виконавчих провадженнях та розмір задоволених за їх рахунок вимог стягувачів; надати копії Постанов про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, які було винесено у відношенні ТОВ Агрофірма Харківська (адреса: м. Каховка Херсонської області, вул. Карла Маркса, 150, код ЄДРПОУ 38188743), копії Актів опису та арешту майна боржника.

14. За результатом самостійно проведеного ліквідатором підприємства- банкрута у БД Зареєстровані в Україні знаки для товарів і послуг (за посиланням http://base.uipv.org) пошуку за назвою боржника, не виявлено зареєстрованих за Боржником знаків для товарів і послуг.

Отримані відповіді, свідчать про відсутність у власності банкрута авто - та мототранспорту, сільськогосподарської техніки, повітряного, водного транспорту, корпоративних прав та права інтелектуальної власності, а також відкритих виконавчих проваджень щодо стягнення з ТОВ Агрофірма Харківська на момент подання звіту та ліквідаційного балансу ліквідатором.

Відповідно до даних бухгалтерського обліку Боржника дебіторська заборгованість станом на 30.07.2019р. відсутня, інших активів боржника не виявлено. Розрахункові рахунки в банківських установах на дату подання звіту ліквідатора закриті.

З метою розшуку документів, які підлягають передачі до архіву, ліквідатором було складено та направлено на адресу правоохоронного органу відповідну заяву. За результатами здійснених розшукових дій місцезнаходження документів які підлягають передачі до архіву не встановлено.

Станом на час розгляду справи, дії щодо розшуку документів фінансово - господарської документації, бухгалтерської документації, податкової документації не призвели до позитивного результату.

Задовольнити усі заявлені вимоги кредиторів неможливо внаслідок недостатності майна ТОВ Агрофірма Харківська .

За результатами здійснення ліквідаційної процедури складено ліквідаційний баланс.

З огляду на вищевикладене, звіт ліквідатора розглянуто та погоджено комітетом кредиторів (протокол від 31.07.2019).

Таким чином, з урахуванням рішення Комітету кредиторів, процедуру ліквідації ліквідатор вважає завершеною.

Відповідно до ч. 3 ст. 65 КУзПБ, якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати до господарського суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Відповідно до ч. 6 ст. 65 КУзПБ ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст. 65 Закону про банкрутство є підставою для припинення провадження у справі згідно п. 5 ч. 1 ст. 90 КУзПБ.

Про закриття провадження у справі про банкрутство постановляється ухвала.

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" рішення суду про ліквідацію юридичної особи - банкрута направляється державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

За таких обставин, звіт та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа банкрута - припиненню і виключенню з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Провадження у справі у зв`язку з затвердженням звіту та ліквідаційного балансу закривається.

Крім того, до суду надійшло клопотання Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі про заміну кредитора - Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на правонаступника - Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (м. Херсон пр. Ушакова, 75, код ЄДРПОУ 43143201), яке призначено до розгляду ухвалою від 04.11.2019.

Розглянувши заяву Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі про заміну кредитора, суд дійшов висновку, що вона підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 18.07.2018 затверджено реєстр вимог кредиторів, відповідного до якого вимоги ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі становлять 1 черга - 21144 грн, 2 черга - 3887,78грн заборгованості по єдиному внеску, 3 черга - 1540944грн, 6 черга - 2260939,25штрафних санкцій та 959835,26 грн пені.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 року №537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби постановлено: реорганізувати Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Таким чином, постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 року №537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби , права кредитора по справі передано до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Згідно з ч. 6 ст. 12 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ст. 52 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

З огляду на викладене, кредитор - Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі підлягає заміні на правонаступника - Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі (код 43143201).

Керуючись ст. 65, п. 5 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 234, 235 ГПК України, суд -

у х в а л и в:

1. Замінити кредитора - Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (м. Херсон пр. Ушакова, 75, код ЄДРПОУ 39394259) на Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (м. Херсон пр. Ушакова, 75, код 43143201).

2. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Харківська" (м. Каховка Херсонської області, вул. Карла Маркса, 150, код ЄДРПОУ 38188743) затвердити.

3. Юридичну особу банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Харківська" (м. Каховка Херсонської області, вул. Карла Маркса, 150, код ЄДРПОУ 38188743) ліквідувати та припинити, виключити з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

4. Визначити, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна та вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом строк, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами є такими, що не підлягають виконанню.

5. Провадження у справі закрити.

6. Ухвалу надіслати кредитору, ліквідатору, Головному управлінню статистики у Херсонській області, державному реєстратору Херсонської міської ради, відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

Ухвала набрала законної сили 15.11.2019 та може бути оскаржена протягом 10 днів до Південно-західного апеляційного господарського суду через Господарський суд Херсонської області.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення15.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85715564
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/293/18

Ухвала від 12.02.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 20.01.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 16.12.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 15.11.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 15.11.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 15.11.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 04.11.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 11.10.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 11.09.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні