Ухвала
від 18.11.2019 по справі 495/10052/18
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/10052/18

№ провадження 2/495/1039/2019

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" листопада 2019 р. м. Білгород - Дністровський

Білгород - Дністровський міськрайонний суд в Одеській області

в складі: головуючої - судді Прийомової О.Ю.

за участю секретаря - Іванченко А.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Білгород - Дністровському Одеської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Одеської обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації, Комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня №4 Одеської обласної ради , Одеської обласної ради, Управління обласної ради з майнових відносин, треті особи - Одеська обласна рада, ОСОБА_2 , про визнання незаконними рішень, дій органу державної влади, їхніх посадових і службових осіб, визнання права на працю, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

11 жовтня 2019 року Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області ухвалено рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Одеської обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації, Комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня №4 Одеської обласної ради , Одеської обласної ради, Управління обласної ради з майнових відносин, треті особи - Одеська обласна рада, ОСОБА_2 , про визнання незаконними рішень, дій органу державної влади, їхніх посадових і службових осіб, визнання права на працю, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди, яким позовні вимоги задоволено частково.

Однак, при ухваленні рішення судом не було вирішено питання про судові витрати.

Суд розглядає справу без виклику учасників справи, що відповідає положенням ч. 4 ст. 270 ЦПК України.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Матеріалами справи встановлено, що 30 жовтня 2018 року позивач звернулася до суду із позовом до Одеської обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації, Комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня №4 Одеської обласної ради , треті особи - Одеська обласна рада, ОСОБА_2 , про визнання незаконними рішень, дій органу державної влади, їхніх посадових і службових осіб, визнання права на працю, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

В ході судового розгляду справи позивач 27.02.2019 року надала заяву зміну предмету позову та залучення співвідповідача, відповідно до якої відповідачами по справі є Одеська обласна державна адміністрація, Департамент охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації, Комунальне некомерційне підприємство Обласна психіатрична лікарня №4 Одеська обласна ради , Одеської обласної ради, Управління обласної ради з майнових відносин.

При зверненні до суду позивач, відповідно до п.1 ч. 1 ст. 5 Закон України Про судовий збір , була звільнена від сплати судового збору в сумі 704,80 грн.

11 жовтня 2019 року Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області ухвалено рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Одеської обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації, Комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня №4 Одеської обласної ради , Одеської обласної ради, Управління обласної ради з майнових відносин, треті особи - Одеська обласна рада, ОСОБА_2 , про визнання незаконними рішень, дій органу державної влади, їхніх посадових і службових осіб, визнання права на працю, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди, яким позовні вимоги задоволено частково:

Визнати контракт з головним лікарем комунальної установи Обласна психіатрична лікарня № 4 , укладений Одеською обласною державною адміністрацією, в особі голови державної адміністрації Степанова М.В., на підставі відповідного рішення Одеської обласної ради від 21.03.2017 року № 370-VII, з громадянкою ОСОБА_1 після припинення Комунальної установи Обласна психіатрична лікарня № 4 (Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 01998684) шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство Обласна психіатрична лікарня № 4 Одеської обласної ради (Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 01998684) продовженим на строк дії вказаного контракту, тобто до 21.03.2020 року.

Визнати незаконними дії посадових осіб Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної держаної адміністрації, Одеської обласної державної адміністрації по не допущенню до свого робочого місця, відібрання ключів від службового кабінету у ОСОБА_1 .

Поновити ОСОБА_1 на посаді головного лікаря Комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня № 4 Одеської обласної ради (Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 01998684).

Стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу з Комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня № 4 Одеської обласної ради (Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 01998684) на користь ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) у розмірі 104 875,44 грн.

Стягнути моральну шкоду з Комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня № 4 Одеської обласної ради (Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 01998684) на користь ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) у сумі 3000 грн.

Рішення суду в частині поновлення ОСОБА_1 на посаді та стягнення середнього заробітку з комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня № 4 Одеської обласної ради (Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 01998684) в межах суми стягнення за один місяць підлягає негайному виконанню відповідно до п. п. 2, 4 ст. 430 ЦПК України.

В задоволенні іншої частини позовних вимог ОСОБА_1 - відмовити .

Проте при ухваленні рішення судом не вирішено питання про судові витрати.

Так, рішенням суду стягнуто на користь позивача 104 875,44 грн. середній заробіток за час вимушеного прогулу, та моральну шкоду в сумі 3000 грн., що разом становить 107 875,44 грн.

Відповідно до ч.2 ст. 4 Закону України Про судовий збір , ставки судового збору встановлюються у таких розмірах:позовної заяви майнового характеру, яка поданафізичною особою або фізичною особою - підприємцем - 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Тобто, сума судового збору належного до сплати становить 1% від стягнутої суми 107 875,44 грн - 1078,75 грн.

Відповідно до ст. 141 ЦПК України, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Рішенням суду від 11 жовтня 2019 року незаконними дії посадових осіб Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної держаної адміністрації, Одеської обласної державної адміністрації, стягнуто з Комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня № 4 Одеської обласної ради суму коштів на користь позивача.

Таким чином, оскільки позивач на підставі закону України Про судовий збір звільнений від сплати судового субору, то він відповідно має бути стягнутий з відповідача на користь держави, у такому розмірі 1078,75:3 = 359,58 грн.

Відповідно до п. 3 ч.1 ст. 270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Таким чином, оскільки при ухваленні судом рішення не було вирішено питання про судові витрати, суд вважає за необхідне з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, у якому зазначити про стягнення судового збору з відповідачів на користь держави.

Керуючись ст. ст. 141, 247, 270, 258, 260, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Доповнити рішення Білгород - Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 11 жовтня 2019 року по цивільній справі №495/10052/18 за позовною заявою ОСОБА_1 до Одеської обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації, Комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня №4 Одеської обласної ради , Одеської обласної ради, Управління обласної ради з майнових відносин, треті особи - Одеська обласна рада, ОСОБА_2 , про визнання незаконними рішень, дій органу державної влади, їхніх посадових і службових осіб, визнання права на працю, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди, та резолютивну частину рішення доповнити наступним чином:

Стягнути з Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної держаної адміністрації, код в ЄДРПОУ 41145448, адреса: 65107, м. Одеса, вул. Канатна, 83, судовий збір в сумі 359,58 грн. на користь держави .

Стягнути з Одеської обласної державної адміністрації, код в ЄДРПОУ 00022585, адреса: 65032, м. Одеса, пр-т. Шевченка, 4. судовий збір в сумі 359,58 грн. на користь держави .

Стягнути з Комунального некомерційного підприємства Обласна психіатрична лікарня № 4 Одеської обласної ради (Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 01998684) адреса: 67701, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 67, судовий збір в сумі 359,58 грн. на користь держави .

Апеляційна скарга на додаткове рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення, (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного тексту рішення.

У відповідності до п.п. 15.5 п.1 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Рішення може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду через Білгород-Дністровський міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги.

Суддя:

Дата ухвалення рішення18.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85715766
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними рішень, дій органу державної влади, їхніх посадових і службових осіб, визнання права на працю, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —495/10052/18

Ухвала від 18.11.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 18.11.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Рішення від 11.10.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Рішення від 11.10.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 02.11.2018

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні