Ухвала
від 15.06.2006 по справі 5/19-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/19-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31,    http://vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

15 червня 2006 р.                                                         Справа № 5/19-06

          

за заявою: Управління ПФУ у Козятинському р-ні

до: СВК “Нива”, с. Безіменне Козятинського р-ну Вінницької області

про визнання банкрутом

   

            

                                         Суддя          В.Бенівський

                                  

При секретарі: В. Кузьменко

За участю представників:

Кредитора  –ФССНВ -  Піскун О.М.,  посвідчення № 026 від  01.01.06 р. –начальник відділення

Арбітражний керуючий – Глєбов В.Ф.

                                                              В  С Т А Н  О  В  И  В :

Господарським судом здійснюється провадження у справі №  5/19-06.

09.03.06 р. до суду надійшла  заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Козятинському  р-ні  про  визнання  грошових вимог до боржника в сумі  76997-07   грн.    

15.06.06 р. в судовому засіданні розглянуто вищезазначену заяву.

Суть заявлених вимог полягає в наступному: відповідно до розділу Х1 Закону України “Про загальнообов”язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” № 1105 від 23.09.1999 р. підприємства, установи, організації передають до Фонду соціального страхування від  нещасних випадків на виробництві та профзахворювань  України документи, що підтверджують право працівників на страхові виплати, інші соціальні  послуги від  нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання для продовження  цих виплат. CDR  “Нива” передало до відділення 2 особових справи потерпілих на виробництві, які  на підставі Закону № 1105 продовжують отримувати страхові виплати. Відповідно до  ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у другу чергу задовольняються вимоги щодо зобов”язань, які виникли внаслідок заподіяної шкоди життю та здоров”ю потерпілих шляхом капіталізації відповідних платежів у порядку встановленому Кабінетом Міністрів України. На підставі зазначеного має бути проведена  капіталізація платежів для продовження страхових виплат особам, потерпілим на підприємстві протягом їх життя. Капіталізація платежів для задоволення  вимог, що виникли із зобов”язань підприємства відшкодувати шкоду, заподіяну  життю і  здоров”ю громадян здійснюється у порядку капіталізації  платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов”язань підприємства-банкрута перед громадянами внаслідок заподіяної шкоди життю і здоров”ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 765 від 06.05.00 р. Капіталізація платежів  здійснюється щодо кожної особи з урахуванням заборгованості за попередні роки та необхідності виплати майбутніх платежів. Відповідно до п. 3  вказаного Порядку капіталізація платежів розраховується  на період, що визначається як різниця між середньою тривалістю життя для чоловіків і жінок у країні та їх віком на момент здійснення капіталізації. Відділення виконавчої дирекції Фонду у Козятинському  р-ні для визначення періоду, за який розраховувалася  капіталізація платежів, використовувало  дані середньої очікуваної  тривалості життя осіб, надані Держкомстатом України. Сума платежів, які підлягають капіталізації для розрахунку з потерпілими на  СВК  “Нива” становить  76997-07 грн. , яку і просить кредитор визнати по справі про банкрутство  СВК  “Нива”.

15.06.06 р. подана заява розглянута в судовому засіданні.

Розглянувши подану заяву, заслухавши представників сторін, оцінивши докази, суд дійшов висновку про необхідність визнання суми вимог.  

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 06.05.00 р. № 765 “Про реалізацію статей 31 і 43 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України має подати до суду розрахунок платежу, що підлягає капіталізації для  задоволення вимог, що  виникли із зобов”язань підприємства-банкрута перед громадянами, які  отримали травму або професійне захворювання на цьому підприємстві. Фонд відповідно до ст. 14 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” разом з розпорядником майна вносить окремо до реєстру вимоги щодо відшкодування  шкоди, заподіяної життю, та здоров”ю громадян і в разі винесення  постанови про банкрутство підприємства виплачує в другу чергу /ст. 31 Закону/  зобов”язання  перед громадянами, що виникли внаслідок заподіяної  шкоди  життю та здоров”ю громадян шляхом капіталізації  відповідних платежів.

Виплати проводяться лише в ліквідаційній процедурі.

На підставі  викладеного та керуючись ст. 14, 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  Постановою Кабінету Міністрів України № 765 від 06.05.00 р. “Про реалізацію статей  31 і 43 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, -  

                                                    У Х В А Л И В :

Визнати вимоги кредитора - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань  України у  Козятинському  р-ні в сумі   76997-07   грн. –друга черга.

Зобов”язати арбітражного керуючого Глєбова В.Ф. внести зміни до реєстру вимог кредиторів.

Перед виплатами перевірити обгрунтованість вимог по кожному  громадянину  окремо на день виплати.

    Ухвалу  направити  кредитору, боржнику, арбітражному керуючому  Глєбову В.Ф.                         

                            Суддя                                                Бенівський В.І.

Дата ухвалення рішення15.06.2006
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу8573
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/19-06

Ухвала від 30.10.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 23.10.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 03.07.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 22.05.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 18.04.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 14.02.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 15.06.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 01.06.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні