Ухвала
від 19.11.2019 по справі 300/2236/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"19" листопада 2019 р. справа № 300/2236/19

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Тимощук О.Л., розглянувши матеріали

позовної заяви ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 ,

до Копанківської сільської ради Калуського району Івано-Франківської області, адреса: вул. Івасюка, буд. 13, с. Копанки, Калуський район, Івано-Франківська область, 77330

про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання до вчинення дій, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (надалі, також - позивач, ОСОБА_1 ) 14.11.2019 звернувся в суд з позовною заявою до Копанківської сільської ради Калуського району Івано-Франківської області (надалі, також - відповідач) у якій просить: визнати протиправною бездіяльність, що полягає у не наданні відповіді на запит про публічну інформацію від 29.10.2019; зобов`язати надати таку відповідь та копії запитуваних документів у порядку, визначеному Законом України "Про доступ до публічної інформації".

Підставою звернення до суду слугувала протиправна бездіяльність Копанківської сільської ради Калуського району Івано-Франківської області, яка полягала у не наданні копії протоколу сесії сільської ради у відповідь на запит ОСОБА_1 , яка призвела до порушення права останнього на доступ до публічної інформації та суперечить приписам Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Позивач є особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства (надалі, також - КАС України).

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та подано з дотриманням правил підсудності і у строк, встановлений законом.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України немає.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні), згідно із правилами, встановленими статтею 263 КАС України.

Враховуючи наведене, керуючись статями 171, 248, 260, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Копанківської сільської ради Калуського району Івано-Франківської області про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання до вчинення дій.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) в порядку, визначеному статтею 263 КАС України для окремих категорій справ незначної складності.

3. Встановити відповідачу з дня вручення цієї ухвали п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Роз`яснити, що згідно із частиною 4 статті 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Зобов`язати відповідача надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

4. Зобов`язати Копанківську сільську раду Калуського району Івано-Франківської області надати суду належним чином засвідчену копію протоколу сесії сільської ради (за наявності, інші належні письмові докази) стосовно розгляду поданої ОСОБА_1 заяви від 01.08.2019.

Копії зазначених документів надати суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали.

5. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

6. Направити Копанківській сільській раді копію позовної заяви разом з доданими до неї документами.

7. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, та підлягає оскарженню у випадку, передбаченому пунктом 5 частини 1 статті 294 КАС України.

Суддя /підпис/ Тимощук О.Л.

Дата ухвалення рішення19.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85734810
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання до вчинення дій

Судовий реєстр по справі —300/2236/19

Рішення від 16.12.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 19.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні