Ухвала
від 04.11.2019 по справі 757/55565/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/55565/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань розташованого у місті Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

На розгляд до слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62019100000000894 від 12.07.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юр. адреса: АДРЕСА_1 ) та іншими посадовими особами суб`єктів підприємницької діяльності за підтримки представників ІНФОРМАЦІЯ_2 , організовано протиправну схему по розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час здійснення публічних закупівель за державні кошти.

Зокрема, 19.10.2018 року ІНФОРМАЦІЯ_3 , за результатами проведення конкурсної закупівлі № UA-2018-09-18-002211-c на предмет: закупівлі обладнання для створення та впровадження тестового району спеціальної мережі мобільного зв`язку, укладено договір № 20/18/зф з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юр. адреса: АДРЕСА_2 ) на суму 3 274 680,00 грн.

З метою виконання зобов`язань перед ДЦКЗ Держспецзв`язку в рамках договору № 20/18/зф від 19.10.2018 року, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснили закупівлю комп`ютерного та телекомунікаційного обладнання з програмним забезпеченням до них, у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юр. адреса: АДРЕСА_3 ) та афілійованого підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юр. адреса: АДРЕСА_2 ) за майже 3,0 млн. грн.

Таким чином, різниця між фактичною вартістю товарів та ціною згідно договору № 20/18/зф від 19.10.2018 року, становить майже 0,3 млн. грн.

Також, 19.10.2018 року ІНФОРМАЦІЯ_3 , за результатами проведення конкурсної закупівлі № UA-2018-09-13-002161-c на предмет: Обладнання для дооснащення спеціальної мережі мобільного зв`язку ІНФОРМАЦІЯ_6 , укладено договір № 19/18/зф з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юр. адреса: АДРЕСА_2 ) на суму 741 000,00 грн.

З метою виконання зобов`язань перед ДЦКЗ Держспецзв`язку в рамках договору № 19/18/зф від 19.10.2018 року, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснили закупівлю комп`ютерного та телекомунікаційного обладнання з програмним забезпеченням до них, у афілійованого підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юр. адреса: АДРЕСА_2 ) за майже 0,47 млн. грн.

Таким чином, різниця між фактичною вартістю товарів та ціною згідно договору № 19/18/зф від 19.10.2018 року, становить майже 0,27 млн. грн.

Крім того, 12.12.2018 року ІНФОРМАЦІЯ_3 , за результатами проведення конкурсної закупівлі № UA-2018-11-06-002453-c на предмет: Програмне забезпечення: ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІНФОРМАЦІЯ_8 (yearly), уклало договір № 25/18/зф з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юр. адреса: АДРЕСА_2 ) на суму 769 460,00 грн.

З метою виконання зобов`язань перед ДЦКЗ Держспецзв`язку в рамках договору № 25/18/зф від 12.12.2018 року, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснили закупівлю програмного забезпечення, у афілійованого підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юр. адреса: АДРЕСА_2 ) за майже 0,44 млн. грн

Таким чином, за результатом виконання трьох договорів, посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 у змові з посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) нанесли збитків державному бюджету на загальну суму майже 0,89 млн. грн.

З метою встановлення обставин у кримінальному провадженні, осіб причетних до вчинення злочину, проведення економічних та почеркознавчих експертиз, у слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Слідчий зазначає, що документи та відомості, які в них містяться, можуть бути використати як докази.

На підставі досліджених матеріалів слідчий суддя надходить до наступних висновків.

На підставі ст. 2 ст. 163 КПК України, слідчим суддею визнано можливим розглянути клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до положення ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Вивчивши клопотання, дослідивши матеріали, надані в його обґрунтування, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як слідчим доведена необхідність отримання доступу до вказаних документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160, 163, 164, 166, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_3 , заступнику начальника Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_4 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_5 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_6 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_7 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_8 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_9 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_10 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_11 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_12 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_13 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_14 , слідчому Першого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_15 , прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 62019100000000894 тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх оригіналів (з обов`язковою заміної на їх копії), які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юр. адреса: АДРЕСА_2 ), а саме до:

- документів щодо здійснених договірних взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) у період з 2017 року по 04.11.2019, а саме: договорів (контрактів) із доповненнями та специфікаціями; податкових, видаткових накладних, реєстрів отриманих та виданих накладних, актів виконаних робіт, приймання передачі, товаро-транспортних накладних, рахунків фактур та довіреностей, документів, що підтверджують розрахунки (векселів, виписок банківських установ, платіжних доручень, прибуткових та видаткових касових ордерів);

- тендерної документації що подавалась в рамках проведення закупівель в електронній системі закупівель за №№ UA-2018-11-06-002453-c, UA-2018-09-13-002161-c, UA-2018-09-18-002211-c;

- сертифікатів авторизації, листи авторизації від виробника, листи підтвердження наявності у Постачальника працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та сертифікати з наданням копій сертифікатів;

- документів, що стосуються виконання зобов`язань перед ІНФОРМАЦІЯ_3 в рамках договорів № 19/18/зф від 19.10.2018 року, № 20/18/зф від 19.10.2018 року та № 25/18/зф від 12.12.2018 року;

- копій статутних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), штатного розкладу (із зазначенням посад, повних установчих та контактних даних, а також періоду в який працювали), посадових інструкції, а також документів, що посвідчують навчання, всіх працівників вказаного підприємства, які працювали у період з 2017 року по 04.11.2019.

За минуванням потреби оригінали документів повернути володільцю майна.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/55565/19-к.

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.11.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/55565/19-к

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні