Ухвала
від 20.11.2019 по справі 626/2217/19
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/2217/19

Провадження № 2/626/687/2019

У Х В А Л А

Іменем України

20.11.2019 року Красноградський районний суд Харківської області в складі:

судді: Гусара П.І.,

за участю секретаря Івашкіної Т.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника позивача адвоката Біловус Р.В.

представника відповідача

Наталинської сільської ради

Красноградського району Харківської області Гнатенко І.Г.,

представників відповідача Дочірнього підприємства

Харківський облавтодор ВАТ Державна

акціонерна компанія Автомобільні дороги України адвоката Рижанкова А.В., Сівцева В.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в місті Краснограді цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Наталинської сільської ради Красноградського району Харківської області, Дочірнього підприємства Харківський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України про визнання припиненим права постійного користування земельною ділянкою в частині,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Красноградського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Наталинської сільської ради Красноградського району Харківської області, Дочірнього підприємства Харківський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України про визнання припиненим права постійного користування земельною ділянкою в частині .

28.10.2019 року від Наталинського сільського голови ОСОБА_3 до суду надійшло заперечення проти позову, з якого витікає, що відповідно до ч. 2 ст. 117 Земельного кодексу України до земель державної власності належать земельні ділянки, на яких розташовані будівлі, споруди, інші об`єкти нерухомого майна державної власності, а також земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій. Таким чином, розпорядником спірної земельної ділянки є Красноградська РДА.

В зв`язку з вище зазначеним під час засідання судом на обговорення поставлено питання про можливість залучення в якості третьої особи Красноградську РДА, так як позивач відмовилася залучати Красноградську РДА в якості відповідача.

Всі учасники судового процесу проти залучення в якості третьої особи Красноградської РДА не заперечували та просили вирішити дане питання на розсуд суду.

Суд вислухавши учасників справи, вважає за необхідне залучити в якості третьої особи Красноградську РДА виходячи з таких підстав.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, враховуючи вище зазначене, та той факт, що Красноградська РДА є розпорядником спірної земельної ділянки відповідно до ч. 2 ст. 117 Земельного кодексу України, суд вважає за необхідне залучити для об`єктивного розгляду справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Красноградську районну державну адміністрацію Харківської області .

Керуючись ст.ст.49, 53 , 198 ч. 3, 260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Красноградську районну державну адміністрацію Харківської області.

Копію ухвали направити залученій третій особі разом з копію позовної заяви.

Третя особа Красноградська районна державна адміністрація Харківської області має право подати пояснення щодо позову або відзиву, виклавши свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову в строк до 16.12.2019 року.

Повідомити учасників справи, що інформацію щодо справи, що розглядається, вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://kr.hr.court.gov.ua/sud2021/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення20.11.2019
Оприлюднено21.11.2019
Номер документу85758685
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —626/2217/19

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 01.10.2019

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні