Ухвала
від 20.11.2019 по справі 754/11151/19
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/6723/19

Справа № 754/11151/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 листопада 2019 року Деснянський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді - Лісовської О.В.

за участю секретаря - Грей О.П.

представника позивача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні клопотання відповідача про залучення третьої особи до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЄВРО-КЛІНТ , Товариства з обмеженою відповідальністю Глобал Строй-3 про визнання права власності на майнові права, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відповідачів Товариства з обмеженою відповідальністю ЄВРО-КЛІНТ , Товариства з обмеженою відповідальністю Глобал Строй-3 про визнання права власності на майнові права.

У підготовчому засіданні представник позивача подав клопотання про залучення до участі у справі як третьої особи ТОВ Грасса Груп , зважаючи на те, що позивачу стало відомо про те, що відповідач 1 уклав Договір від 27.07.2017 року з ТОВ Грасса Групп про часткову участь у будівництві та передачу функцій замовника об`єкту - житлової прибудови з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями секції 1, 2, 3 на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 . Зважаючи на викладене, представник позивача вважає, що судове рішення у даній справі суттєво вплине на права та обов`язки ТОВ Грасса Групп .

Інші учасники справи у підготовче засідання не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, про причини неявки не повідомили.

Зваживши доводи клопотання, вислухавши думку учасників справи, вивчивши письмові матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов"язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов"язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як вбачається з письмових матеріалів, предметом даного позову є визнання права власності на майнові права, а саме на об`єкт нерухомості, що знаходиться по АДРЕСА_1 .

З письмового клопотання та долучених до нього письмових доказів вбачається, що відповідач 1 уклав Договір від 27.07.2017 року з ТОВ Грасса Групп про часткову участь у будівництві та передачу функцій замовника об`єкту - житлової прибудови з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями секції 1, 2, 3 на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1

Враховуючи викладене вище, вимоги діючого законодавства, суд вважає, що ТОВ Грасса Групп повинно бути залучена до участі у справі як третя особа, оскільки судове рішення у даній справі може вплинути на його права та обов`язки.

На підставі викладеного, керуючись ст. 53 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про залучення третьої особи - задовольнити.

Залучити до участі у справі як третю особу без самостійних вимог на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю Грасса Групп .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Лісовська

Дата ухвалення рішення20.11.2019
Оприлюднено21.11.2019
Номер документу85765458
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —754/11151/19

Рішення від 06.02.2020

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 30.07.2019

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні