Ухвала
від 21.11.2019 по справі 25/211
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

21.11.2019 Справа № 25/211

Господарський суд Донецької області у складі судді Левшиної Я.О., при секретарі судового засідання Биковій Я.М., розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали заяви за заявою Торецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, м. Торецьк, Донецька область про заміну сторони виконавчого провадження у справі 25/211

за позовом: Прокурора м. Дзержинська в інтересах Дзержинського міськвідділу ДУ Пенсійного фонду України, м. Дзержинськ, Донецька область

до відповідача: Державного підприємства «Шахта ім. Ю.А. Гагаріна» , Донецька область, м.Горлівка, Донецька область

про: стягнення 4054,59 грн.

за участю представників сторін:

від позивача: не з`явився;

від відповідача: не з`явився;

від УПФУ: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Рішенням арбітражного суду Донецької області від 09.08.1999 у справі №25/211 позовні вимоги Прокурора м. Дзержинська в інтересах Дзержинського міськвідділу ДУ Пенсійного фонду України, Донецька область, м. Дзержинськ до Шахти ім. Ю.А. Гагаріна в/о «Артемвугілля» , Донецька область, м. Горлівка про стягнення 4054,59 грн. - задоволенні.

На виконання рішення арбітражного суду Донецької області по справі №25/211, судом було видано відповідний наказ від 30.11.1999.

Ухвалою суду від 07.09.2016 замінено сторону виконавчого провадження з Шахта ім.Ю.О. Гагаріна в/п «Артемвугілля» , Донецька область, м.Горлівка на Державне підприємство «Шахта ім. Ю.О. Гагаріна» (84614, Донецька область, м. Горлівка, вул.Плеханова, б.43; код ЄДРПОУ 32782087); відновлено строк для пред`явлення наказу №25/211 від 30.11.1999 до виконання до 07.09.2017.

11.11.2019 на адресу суду від Торецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, м. Торецьк, Донецька область надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження, в якій останній просить замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) по дублікату наказу господарського суду Донецької області №25/211, виданого 30.11.1999 - Управління Пенсійного фонду України в м. Дзержинську її правонаступником Торецьким об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України Донецької області щодо звернення стягнення на майно Державного підприємства «Шахта ім. Ю.О Гагаріна» заборгованості в сумі 4054,59грн.

Протоколом автоматичного розподілу судової справи між суддями від 11.11.2019 справу передано до провадження судді Левшиної Я.О.

В обґрунтування даної заяви позивач посилається на реорганізацію Управління пенсійного фонду в м. Дзержинську та Управління пенсійного фонду України в м. Авдіївці шляхом злиття, внаслідок чого утворилось Торецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, яке є правонаступником стягувача по дублікату наказу господарського суду Донецької області №25/211 від 30.11.1999.

Ухвалою від 12.11.2019 призначено до розгляду заяву в судовому засіданні на 21.11.2019 о 11:00 год.

В судове засідання, що відбулось 21.11.2019, представники сторін не з`явились, про розгляд заяви повідомлені належним чином. На електронну адресу від Торецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області надійшло клопотання №9053/09 від 20.11.2019, в якому останній заяву про заміну сторони виконавчого провадження підтримав, просив її розглянути без участі представника.

Відповідно до приписів ст.334 Господарського процесуального кодексу України, суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Розглянувши заяву та додані до неї матеріали, суд дійшов висновку про її задоволення з наступних підстав:

09.02.2018 державним виконавцем Дружківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області відкрито виконавче провадження (ВП №55605938) з примусового виконання наказу господарського суду Донецької області №25/211 від 30.11.1999 про звернення стягнення на користь УПФУ у м.Дзержинську на майно ДП Шахта імені Ю.О. Гагаріна у розмірі 4054,59грн.

Постановою Кабінету Міністрів України Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду №821 від 08.11.2017 реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду Украни шляхом злиття окремих органів пенсійного фонду України за переліком згідно додатку 1 та реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду Украни шляхом приєднання до окремих органів пенсійного фонду України за переліком згідно додатку 2.

Згідно додатку 1 до вищевказаної Постанови КМУ, зокрема, Управління пенсійного фонду України в м.Дзержинську, що є стягувачем за вищевказаним виконавчим провадженням, підлягає реогранізації шляхом злиття з Торецьким об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України.

Згідно приписів ст.52 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно із ч.ч. 1, 2, 5 ст.334 Господарського процесуального кодексу України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Статтею 104 Цивільного кодексу України визначено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Згідно ст.107 Цивільного кодексу України після закінчення строку для пред`явлення вимог кредиторами та задоволення чи відхилення цих вимог комісія з припинення юридичної особи складає передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов`язків юридичної особи, що припиняється шляхом поділу, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов`язання, які оспорюються сторонами. Передавальний акт та розподільчий баланс затверджуються учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про її припинення, крім випадків, встановлених законом.

За приписом п.4 ст.1 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань , державна реєстрація юридичних осіб (державна реєстрація) - це офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань станом на 19.11.2019 Управління Пенсійного фонду України в м.Дзержинську з 14.02.2019 перебуває в стані припинення.

За змістом п.6 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 №1074, у разі злиття органів виконавчої влади, права та обов`язки виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття.

Відтак, передавальним актом від 31.05.2018 на виконання Постанови Кабінету Міністрів України Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду №821 від 08.11.2017, наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області №499 від 17.11.2017, Наказу Управління Пенсійного фонду України в м.Дзержинську Донецької області від 20.11.2017 №204 Про заходи у зв`язку з реорганізацією Управління пенсійного Фонду України в м.Дзержинську Донецької області передано основні засоби, інші необоротні матеріальні активи, капітальні інвестиції в інші необоротні матеріальні активи, запаси, грошові документи в національній валюті на баланс новоутвореного територіального органу Пенсійного фонду України - Торецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, яке є правонаступником всіх прав та обов`язків припиненого управління Пенсійного фонду України в м.Дзержинську Донецької області.

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 31.05.2018 вчинено запис про реєстрацію Торецького об`єднаного управління ПФУ Донецької області.

За висновками суду, Торецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України є правонаступником всіх майнових прав та обов`язків Управління Пенсійного фонду України міста Дзержинська Донецької області.

За таких обставин, враховуючи заміну стягувача у виконавчому провадженні ВП№55605938 з примусового виконання наказу №25/211, заява від 11.10.2019 №8025/09 Торецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, м.Торецьк підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 52, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Торецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, м. Торецьк, Донецька область про заміну сторони виконавчого провадження у справі 25/211 задовольнити.

Здійснити заміну стягувача у виконавчому провадженні ВП№55605938 з примусового виконання наказу господарського суду Донецької області від 30.11.1999 №25/211 з Управління Пенсійного фонду України в місті Дзержинську Донецької області (Донецька область, місто Торецьк, вул.50 років Жовтня, буд. 26, ЄДРПОУ 21970814) на його правонаступника Торецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (85200, Донецька область, місто Торецьк, вул.Дружби, 22; код ЄДРПОУ - 42170475).

Ухвала набирає законної сили в день її проголошення та може бути оскаржена в десятиденний строк в апеляційному порядку згідно розділу IV ГПК України.

В судовому засіданні 21.11.2019 підписано повний текст ухвали.

Інформацію щодо справи можна отримати на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua, веб-порталі Судова влада України (dn.arbitr.gov.ua).

Суддя Я.О. Левшина

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено22.11.2019
Номер документу85777425
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —25/211

Ухвала від 29.05.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Зекунов Едуард Вікторович

Ухвала від 23.05.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Зекунов Едуард Вікторович

Ухвала від 21.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Яна Олександрівна

Ухвала від 12.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Яна Олександрівна

Ухвала від 07.09.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.А. Бойко

Ухвала від 29.08.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.А. Бойко

Судовий наказ від 15.06.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.А. Бойко

Судовий наказ від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.А. Бойко

Ухвала від 31.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні