Ухвала
від 21.11.2019 по справі 496/4372/19
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/4372/19

Провадження № 1-кс/496/2868/19

У Х В А Л А

21 листопада 2019 року м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області

у складі: слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Біляївка клопотання слідчого СВ Біляївського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження № 12019160250000634 від 19.10.2019 року за ознаками ч. 4 ст. 358 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду з вказаним клопотанням і просить надати тимчасовий доступ до документів, що зберігаються у приватного нотаріуса ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення.

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що 18.10.2019 року до ЧЧ Біляївського ВП ГУНП в Одеській області надійшла заява від ОСОБА_5 про те, що невстановлені особи використовуючи підроблене рішення № 1/10 загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » заволоділи його майном, а саме часткою капіталу близько 3000000 гривень, в результаті проведення слідчих дій встановлено, що ОСОБА_6 та ОСОБА_7 підробили договір купівлі- продажу частки в статутному капіталі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та засвідчення приватним нотаріусом Одеського міського округу ОСОБА_4 справжності підпису ОСОБА_5 04.10.2019 за реєстровим №1012-1014 на рішенні №1/10 загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », акт приймання-передачі частки в статутному капіталі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) від 04.10.2019 року до договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за реєстровим номером №1017-1020, статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (нова редакція) за реєстровим номером №1015, 1016. З метою досягнення дієвості кримінального провадження та вирішення завдань по вказаному кримінальному провадженню, зокрема для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, встановлення та притягнення винної особи до відповідальності, а також проведення почеркознавчої та технічної експертизи документів, необхідно отримати тимчасовий доступу до експериментальних зразків гербової печатки приватного нотаріуса ОСОБА_4 та до оригіналів документів з відтисками гербової печатки та особистого підпису приватного нотаріуса ОСОБА_4 за період вересня-листопада місяця 2019 року, у кількості 10 штук кожного. Зазначені документи та відомості, що в них містяться можуть бути визнані та використані як докази в даному кримінальному провадженні, містять в собі дані, що можуть бути використані для підтвердження наявності події кримінального правопорушення, для встановлення особи винної у його вчиненні, для доведення фактів незаконних дій та обґрунтування підозри. Використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних документах, встановлення осіб за підписами виконаними в документах, які здійснили їх, шляхом проведення почеркознавчої експертизи та технічної експертизи документів, встановлення причетності ОСОБА_6 та ОСОБА_7 до вчинення вказаного кримінального правопорушення, шляхом проведення порівняльної почеркознавчої експертизи. У зв`язку з викладеним слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду з вказаним клопотанням.

Слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, але в клопотанні вказав, що просить справу розглянути без його участі.

Приватний нотаріус ОСОБА_4 в судове засідання не з`явилася, про день та час розгляду клопотання була повідомлена належним чином, про причини неявки суд не повідомила.

Вивчивши матеріали, додані до клопотання, матеріали кримінального провадження, суд вважає, що заявлене клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Клопотання, яке надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей, документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчим доведено ту обставину, що вказані документи перебувають в теперішній час у володінні приватного нотаріуса ОСОБА_4 , мають суттєве значення для кримінального провадження та не становлять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи викладене, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Біляївського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Біляївського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , інспектору криміналісту СВ Біляївського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_8 тимчасовий доступ до документів, а саме до:

- експериментальних зразків гербової печатки приватного нотаріуса ОСОБА_4 ;

- оригіналів документівз відтискамигербової печаткита особистогопідпису приватногонотаріуса ОСОБА_4 за періодвересня-листопадамісяця 2019року,у кількості10штук кожного, які перебувають у володінні приватного нотаріуса ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_1 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Строк дії ухвали 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —496/4372/19

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні