Ухвала
від 21.11.2019 по справі 592/17684/19
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/17684/19

Провадження № 1-кс/592/9978/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Про проведення обшуку

21 листопада 2019 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянув клопотання прокурора Сумської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку території домоволодіння, житлових та нежитлових приміщень домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на які зареєстроване за Усановою (колишні прізвища ОСОБА_4 .

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасника провадження прокурора ОСОБА_3 , -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернувся з клопотанням про проведення обшуку та вимоги мотивує тим, що 24.04.2018 року громадянином Нідерландів ОСОБА_5 засновано ТОВ «Інтернешнл Трейдінг Моревос» (код ЄДРПОУ 42088433, юридична адреса: м. Суми, вул. Соборна, 32). В подальшому назву підприємства було змінено на ТОВ «ЮВЕА», без зміни коду ЄДРПОУ та адреси державної реєстрації. Директором ТОВ «Інтернешнл Трейдінг Моревос», а в подальшому ТОВ «ЮВЕА», була призначена ОСОБА_6 , яка була звільнена на підставі рішення засновника ТОВ «ЮВЕА».

Після звільнення з посади директора ТОВ «ЮВЕА», ОСОБА_6 передала новому директору ОСОБА_5 лише реєстраційні документи підприємства, залишивши собі всю фінансово-господарську та первинну бухгалтерську документацію ТОВ «ЮВЕА», електронну базу даних «1С Бухгалтерія», мотивуючи це своїми особистими мотивами.

Допитані працівники ТОВ «ЮВЕА» пояснили, що неодноразово звертались до ОСОБА_6 з проханням повернути вказані господарські документи підприємства, оскільки без наявності таких документів підприємство позбавлено можливості ведення господарської діяльності, але ОСОБА_6 , підтверджуючи наявність саме у неї таких документів, відмовилась їх повертати.

Таким чином, будучи службовою особою юридичної особи приватного права та маючи обов`язок щодо забезпечення належного бухгалтерського обліку та зберігання первинних бухгалтерських документів на підприємстві, маючи безперешкодний доступ до таких документів, ОСОБА_6 після звільнення, в порушення вимог законодавства України, привласнила первинні бухгалтерські документи ТОВ «ЮВЕА».

В ході досудового розслідування встановлено, що колишній директор ТОВ «ЮВЕА» ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з 17.10.2019 року зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , та має на праві власності квартиру за адресою: АДРЕСА_2 .

Таким чином, з метою відшукання предмету вчинення кримінального правопорушення, а саме первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та інших документів податкової звітності ТОВ «ЮВЕА», у слідства виникла необхідність проведення обшуку території домоволодіння за місцем зареєстрвоаного проживання ОСОБА_6 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуто у результаті його вчинення.

Слідчий суддя, заслухавши думку прокурора, який клопотання підтримав із зазначених в ньому підстав та просив задовольнити, вивчивши матеріали клопотання, вважає його обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню, оскільки в ході досудового слідства було встановлено, що до вчинення кримінального правопорушення причетна ОСОБА_6 , місце проживання якої зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 , де остання може зберігати первинні фінансово-господарські, бухгалтерські та інші документи податкової і статистичної звітності ТОВ «ЮВЕА», які є речовими доказами у кримінальному провадженні та можуть прямо вказувати на обставини вчинення кримінального правопорушення.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Надати дозвіл на проведення обшуку території домоволодіння, житлових та нежитлових приміщень домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на які зареєстроване за Усановою (колишні прізвища ОСОБА_4 .

2. Мотиви надання дозволу на обшук у зв`язку з неможливістю в будь-який інший спосіб підтвердити вищевикладені обставини або їх остаточно спростувати.

3. Речі, для виявлення яких проводиться обшук: первинні господарські документи ТОВ «ЮВЕА» (код ЄДРПОУ 42088433), комп`ютерна техніка, електронні носії інформації, на яких містяться первинні бухгалтерські документи та програмний комплекс «1С Бухгалтерія» ТОВ «ЮВЕА», інші фінансово-господарські та бухгалтерські документи, документи податкової, статистичної звітності ТОВ «ЮВЕА».

4. Строк дії ухвали тридцять днів з дня постановлення ухвали.

5. Проведення обшуку доручити слідчим СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та прокурорам групи прокурорів Сумської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , ОСОБА_11 .

Ухвала слідчогосудді неможе бутиоскаржена.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85824661
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку території домоволодіння, житлових та нежитлових приміщень домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на які зареєстроване за Усановою (колишні прізвища ОСОБА_4 .

Судовий реєстр по справі —592/17684/19

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Фоменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні