Ухвала
від 21.11.2019 по справі 761/30208/19
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відмову у відкритті провадження

21 листопада 2019 року м. Київ

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду ОСОБА_1 , розглянувши апеляційну скаргу ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 01 серпня 2019 року про здійснення приводу свідка ОСОБА_2 ,

в с т а н о в и в :

01 серпня 2019 року до Шевченківського районного суду м. Києва надійшло клопотання заступника начальника 4 відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ОВПП ДФС ОСОБА_3 про здійснення приводу свідка ОСОБА_2 до приміщення слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС.

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 01.08.2019 року вказане клопотання задоволено, до свідка ОСОБА_2 застосовано привід до приміщення слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС.

На вказану ухвалу слідчого судді, ОСОБА_2 подала апеляційну скаргу, в якій не погоджується з ухвалою через її безпідставність та незаконність, а тому просила ухвалу слідчого судді скасувати та відмовити у задоволенні поданого клопотання.

Перевіривши зміст апеляційної скарги ОСОБА_2 та вивчивши матеріали клопотання, приходжу до наступного висновку.

Порядок та перелік судових рішень, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку, визначено Главою 31 КПК України.

Відповідно до ч.1 ст.392 КПК України, в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених, цим Кодексом.

Главою 26 КПК України регламентовано порядок оскарження ухвал слідчого судді під час досудового розслідування, зокрема положеннями ст.309 КПК України визначено вичерпний перелік ухвал слідчого судді, які підлягають оскарженню в апеляційному порядку під час досудового розслідування.

Як вбачається з апеляційної скарги ОСОБА_2 , вона оскаржує ухвалу слідчого судді про здійснення щодо неї приводу до приміщення слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС для допиту в якості свідка, а тому вказана ухвала, не входить до переліку ухвал слідчого судді, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.

Крім цього, ОСОБА_2 вже оскаржувала дану ухвалу слідчого судді до Київського апеляційного суду, де ухвалою від 23.09.2019 року, в порядку ст.309 КПК України, було відмовлено у відкритті апеляційного провадження

За таких обставин, відповідно до ч.4 ст.399 КПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження лише, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

На підставі викладеного, керуючись ст.399 КПК України,

у х в а л и в :

Відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 01 серпня 2019 року про здійснення щодо неї приводу до приміщення слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС, для допиту в якості свідка.

Копію ухвали про відмову у відкритті провадження, разом з апеляційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу.

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку.

Суддя ОСОБА_1

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85834613
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —761/30208/19

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Слива Юрій Михайлович

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Юрдига Ольга Степанівна

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Рибак М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні