Ухвала
від 20.11.2019 по справі 10/24-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

20 листопада 2019 р. Справа № 10/24-07

Господарський суд Вінницької області в складі головуючого судді Тісецького С.С., при секретарі судового засідання Поцалюк Н.В. , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду матеріали у справі

за заявою : Головного управління ДПС у Вінницькій області (вул. Хмельницьке шосе, 7, м.Вінниця, 21028; код ЄДРПОУ 43142454)

до : Державного підприємства "Вінницький лікеро-горілчаний завод" (вул. Нансена, 7, м.Вінниця)

про визнання банкрутом

за участю:

від ДП "Вінницький лікеро-горілчаний завод" : Мартояс Н.О., за наказом

від Головного управління ДПС у Вінницькій області : Шевчук В.Г., за довіреністю

від ГТУЮ у Вінницькій області: Семенюк В.В., за довіреністю

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Господарського суду Вінницької області перебуває справа № 10/24-07 за заявою Головного управління ДПС у Вінницькій області про визнання Державного підприємства "Вінницький лікеро-горілчаний завод" банкрутом.

Провадження у даній справі перебуває на стадії процедури розпорядження майном.

Так, ухвалою суду від 21.05.2019 року продовжено строк процедури розпорядження майном ДП "Вінницький лікеро-горілчаний завод" та повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна) Сокольвака М.В. у справі № 10/24-07 до 20.11.2019 року і призначено справу № 10/24-07 до розгляду в судовому засіданні на 20.11.2019 року.

Окрім того, ухвалою суду від 03.10.2019 року замінено кредитора у справі №10/24-07 про банкрутство Державного підприємства "Вінницький лікеро-горілчаний завод" - Головне управління ДФС у Вінницькій області на Головне управління ДПС у Вінницькій області.

На визначену дату 20.11.2019 року в судове засідання з`явилися представники боржника, Головного управління ДПС у Вінницькій області та Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

При цьому, судом встановлено, що 19.11.2019 року до суду від арбітражного керуючого Сокольвака М.В. надійшло клопотання № 01-21/120 від 18.11.2019 року про продовження процедури розпорядження майном ДП "Вінницький лікеро-горілчаний завод" та повноважень арбітражного керуючого - розпорядника майна боржника на шість місяців.

До зазначеного клопотання додано проміжний звіт розпорядника майна боржника у даній справі станом на 18.11.2019 року та протокол зборів комітету кредиторів ДП "Вінницький лікеро-горілчаний завод" № 85 від 18.11.2019 року, згідно якого, зокрема, вирішено: звернутись з клопотанням до Господарського суду Вінницької області про продовження процедури розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна Сокольвака М.В. на шість місяців.

Окрім того, 19.11.2019 року від арбітражного керуючого Сокольвака М.В. до суду надійшло клопотання № 01-21/121 від 18.11.2019 року про проведення судового засідання 20.11.2019 року без його участі, в зв`язку з участю у проведенні установчого з`їзду арбітражних керуючих України в м. Києві.

Судом було оглянуто подані документи та долучено до матеріалів справи.

В судовому засіданні представники боржника та Головного управління ДПС у Вінницькій області не заперечили щодо задоволення клопотання арбітражного керуючого про продовження процедури розпорядження майном.

Представник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, поклалася на розсуд суду щодо вказаного клопотання розпорядника майна.

Суд, дослідивши клопотання № 01-21/120 від 18.11.2019 року, оглянувши матеріали справи та заслухавши представників учасників справи, дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 1, ч. 3 ст. 3 ГПК України, судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. Судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Водночас, суд звертає увагу на те, що 21.04.2019 року набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства (далі - КУ з процедур банкрутства).

Частина 1 ст. 2 КУ з процедур банкрутства передбачає, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно п. 1, п. 2, п. 4 Прикінцевих та перехідних положень КУ з процедур банкрутства, цей Кодекс набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом. З дня введення в дію цього Кодексу визнати такими, що втратили чинність: Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 31, ст. 440 із наступними змінами). Установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Враховуючи наведене, КУ з процедур банкрутства введено в дію з 21.10.2019 року та подальший розгляд справи № 10/24-07 слід здійснювати відповідно до положень КУ з процедур банкрутства.

За змістом ч. 1 ст. 6 КУ з процедур банкрутства, відповідно до цього Кодексу щодо боржника - юридичної особи застосовуються такі судові процедури, зокрема, розпорядження майном боржника.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 44 КУ з процедур банкрутства, під розпорядженням майном розуміється система заходів щодо нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника з метою забезпечення збереження, ефективного використання майнових активів боржника, здійснення аналізу його фінансового стану, а також визначення наступної процедури (санації чи ліквідації). Про призначення розпорядника майна господарський суд постановляє ухвалу. Процедура розпорядження майном боржника вводиться строком до 170 календарних днів.

Згідно п. 6 ч. 8 ст. 48 КУ з процедур банкрутства, до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника.

Як вбачається із змісту клопотання № 01-21/120 від 18.11.2019 року, розпорядник майна боржника просить суд продовжити процедуру розпорядження майном ДП "Вінницький лікеро-горілчаний завод" та повноваження арбітражного керуючого - розпорядника майна Сокольвака Михайла Васильвича на шість місяців, оскільки 20.10.2019 року вступив в силу Закон України "Про визнання таким, що втратив чинність, Закон України "Про перелік об`єктів права державної власності, що не підлягають приватизації".

Згідно п. 2 розділу ІІІ Прикінцевих та перехідних положень вищевказаного Закону, установлено, що у справах про банкрутство державних підприємств, у тому числі казенних підприємств, або акціонерних товариств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків, не застосовуються судова процедура санації, крім тих, що задіяні у виконанні державного оборонного замовлення, виробництві, розробленні, модернізації, ремонті, обслуговуванні озброєння та військової техніки, та судова процедура ліквідації, крім тих, що ліквідуються за рішенням власника протягом трьох років з дня набрання чинності цим Законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 119 ГПК України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

В силу ч. 3 ст. 169 ГПК України, заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Враховуючи викладене та зважаючи на те, що процедура розпорядження майном боржника у даній справі не завершена, суд розглянувши зазначене вище клопотання арбітражного керуючого (розпорядника майна) Сокольвака М.В., дійшов висновку про його задоволення та призначення справи до розгляду на іншу дату.

При цьому, суд оглянувши проміжний звіт розпорядника майна станом на 18.11.2019 року, дійшов висновку про прийняття його до відома.

Керуючись ст. ст. 1, 2, 6, 9 (ч. 4), 44, 48 Кодексу України з процедур банкрутства, п.4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 2, 3, 18, 42, 119, 169, 196, 234, 235, 236 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Продовжити строк процедури розпорядження майном ДП "Вінницький лікеро-горілчаний завод" та повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна) Сокольвака М.В. у справі № 10/24-07 до 26.05.2020 року.

2. Прийняти до відома проміжний звіт арбітражного керуючого (розпорядника майна) Сокольвака М.В. про виконану роботу у справі № 10/24-07 станом на 18.11.2019 року.

3. Призначити справу № 10/24-07 до розгляду в судовому засіданні на 26.05.2020 року о 10:00 год., в приміщенні Господарського суду Вінницької області (вул. Пирогова, 29, м.Вінниця, 21018).

4. Явку в судове засідання арбітражного керуючого, представників кредиторів та боржника визнати обов`язковою.

5. Розпоряднику майна надати суду звіт про виконану роботу по справі № 10/24-07 про банкрутство ДП "Вінницький лікеро-горілчаний завод".

6. Розгляд справи № 10/24-07 продовжити з урахуванням положень Кодексу України з процедур банкрутства.

7. Копію ухвали направити згідно переліку рекомендованим листом.

Згідно ч.1 ст. 235 ГПК України, ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені ст.ст. 254-256, пп. 17.5 п. 17 ч. 1 перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Тісецький С.С.

Віддрук. 8 прим.:

1 - до справи;

2 - ДП "Вінницький лікеро-горілчаний завод (м. Вінниця, вул. Нансена, 7);

3 - ГУ ПФУ у Вінницькій області (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21100);

4 - Арбітражному керуючому Сокольваку М.В. (вул. Пирогова, 73а/132, м. Вінниця, 21037);

5 - Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області (вул.Зодчих, 22, м. Вінниця, 21037);

6 - ГУ ДПС у Вінницькій області (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21018)

7 - ГТУЮ у Вінницькій області (а/с 391, м. Вінниця, 21028);

8 - Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (вул. Михайла Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008).

Дата ухвалення рішення20.11.2019
Оприлюднено26.11.2019
Номер документу85838500
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/24-07

Ухвала від 30.06.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 29.06.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 24.05.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 05.03.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 24.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 25.11.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 26.05.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 22.05.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 20.11.2019

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 21.11.2019

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні