Ухвала
від 25.11.2019 по справі 906/1126/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "25" листопада 2019 р. м. Житомир Справа № 906/1126/13

Господарський суд Житомирської області у складі судді Костриці О.О., розглянувши без виклику учасників провадження матеріали справи № 906/1126/13 за заявою Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі (м. Малин, Житомирська область) до боржника Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод" (м. Малин, Житомирська область) про банкрутство,

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод".

Ухвалою господарського суду від 10.09.2014, зокрема, порушено провадження у справі про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод"

Ухвалою господарського суду від 19.07.2018 призначено розпорядником майна Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод" арбітражного керуючого Зуха О.С.

Ухвалою господарського суду від 21.01.2019 припинено процедуру розпорядження майном по справі №906/1126/13 про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод"; введено процедуру санації Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод"; призначено керуючим санацією керівника Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод" Неділька І.І.; постановлено, що розпорядник майна Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод" Зух О.С. продовжує виконувати свої обов`язки протягом проведення керуючим санацією - керівником боржника процедури санації боржника.

Відповідно до частини 6 статті 12 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

20.04.2019 в офіційному друкованому виданні "Голос України" опубліковано Кодекс України з процедур банкрутства.

Згідно з пунктом 1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, цей Кодекс набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом.

Таким чином, 21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

У відповідності до пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" втратив чинність.

Разом з тим, за приписами пункту 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Отже, враховуючи, що провадження у справі № 906/1126/13 про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод" перебуває на стадії санації, ухвалою господарського суду від 07.11.2019 постановлено провадження у справі продовжувати відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції чинній з 19.01.2013 (далі - Закону про банкрутство).

18.11.2019 до суду надійшов лист Головного територіального управління юстиції у Рівненській області від 11.11.2019 № 14049/06/17-19, яким повідомлено, що наказом Міністерства юстиції України від 06.11.2019 № 3411/5 анульовано свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого від 21.05.2013 № 1002, видане Зуху О.С.

Оцінивши встановлені обставини по справі, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно з пунктом 1 статті 2 Закону про банкрутство, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до статті 1 Закону про банкрутство арбітражний керуючий - фізична особа, призначена господарським судом у встановленому порядку у справі про банкрутство як розпорядник майна, керуючий санацією або ліквідатор з числа осіб, які отримали відповідне свідоцтво і внесені до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Згідно з частиною 3 статті 4 вказаного вище Закону передбачено, що право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) надається особі, яка отримала відповідне свідоцтво у порядку, встановленому цим Законом, та в н е с е н а д о Є д и н о г о р е є с т р у а р б і т р а ж н и х к е р у ю ч и х (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Підстави та порядок припинення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) визначено статтею 112 Закону про банкрутство.

Приписами статті 112 Закону про банкрутство визначено, що підставою для припинення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) є зокрема, накладення дисциплінарного стягнення у вигляді позбавлення права на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

У разі п р и п и н е н н я д і я л ь н о с т і а р б і т р а ж н о г о к е р у ю ч о г о (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в і н в и к л ю ч а є т ь с я з Є д и н о г о р е є с т р у а р б і т р а ж н и х к е р у ю ч и х (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, а його свідоцтво а н у л ю є т ь с я.

Відповідно до приписів частини 3 статті 114 вищевказаного Закону припинення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) є підставою для усунення його від виконання відповідних повноважень.

В силу абзацу 3 частини 3 статті 114 Закону про банкрутство, суд протягом п`яти днів з дня, коли йому стало відомо про наявність підстав для усунення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), виносить ухвалу про його відсторонення від виконання відповідних повноважень під час провадження у справі про банкрутство.

Судом встановлено, що станом на 25.11.2019 свідоцтво арбітражного керуючого Зуха О.С. про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1002 від 21.05.2013 не діє, у зв`язку з припиненням діяльності арбітражного керуючого, що підтверджується інформацією з публічного сайту Єдиного реєстру арбітражних керуючих (електронний ресурс http://ak.minjust.gov.ua).

Отже, Зух О.С. з моменту внесення до Єдиного реєстру арбітражних керуючих інформації про припинення дії її свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого, не є арбітражним керуючим у розумінні частини 1 статті 1 Закону про банкрутство.

Керуючись статтями 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, статтями 1, 94, 112, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",-

УХВАЛИВ:

1. Відсторонити від виконання повноважень розпорядника майна Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод" Зуха О.С. до вирішення господарським судом питання про його усунення від участі у даній справі.

2. Зуху О.С. забезпечити збереження майнових активів, документації, печаток та штампів Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод" на час відсторонення від виконання повноважень.

3. Комітету кредиторів Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод" в термін до 02.12.2019 розглянути на засіданні комітету кредиторів питання щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна Публічного акціонерного товариства "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод" та рекомендувати її для призначення судом, відповідний протокол та клопотання про призначення кандидатури арбітражного керуючого надати суду.

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її підписання.

Дата підписання 25.11.2019.

Суддя Костриця О.О.

Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено25.11.2019
Номер документу85838811
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —906/1126/13

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 26.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Білоус В.В.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні