Ухвала
від 22.11.2019 по справі 161/18711/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/18711/19

Провадження № 2-н/161/570/19

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

22 листопада 2019 року місто Луцьк

Суддя Луцького міськрайонного суду Пахолюк А.М., розглянувши позовну заяву Приватного акціонерного товариства "Волиньобленерго" в особі Луцької районної філії про видачу судового наказу про стягнення з боржника ОСОБА_1 боргу за спожиту електроенергію ,-

в с т а н о в и в:

Заявник звернулося в суд з заявою до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за спожиту електроенергію .

Відповідно до ст. 162 ЦПК України заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України , позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Луцьким міськрайонним судом, в порядку ч. 6 ст. 187 ЦПК України , було направлено запит до підрозділу УДМС України у Волинській області, щодо місця реєстрації боржника. Згідно наданих відомостей, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований в Камінь - Каширському районі.

Заявником до матеріалів заяви не додано доказів, що останнім відомим місцем реєстрації боржника або його перебування, станом на день звернення до суду з заявою, є м. Луцьк або Луцький район Волинської області.

Відповідно до п.1 ч.1ст. 31 ЦПК України , суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно з ч. 9 ст. 187 ЦПК України , якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку встановленому статтею 31 цього Кодексу .

Спори між судами про підсудність згідно ст. 32 ЦПК України не допускаються.

Враховуючи наведене, суд вважає, що вказану справу слід передати на розгляд до Камінь-Каширського районного суду за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання або перебування відповідача .

Керуючись ст.ст. 27 , 31 , 258-260 , 353, 354 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Цивільну справу № 161/18711/19, 2-н/161/570/19 за заявою Приватного акціонерного товариства "Волиньобленерго" в особі Луцької районної філії про видачу судового наказу про стягнення з боржника ОСОБА_1 боргу за спожиту електроенергіюпередати на розгляд до Камінь-Каширського районного суду Волинської області.

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Передача справи на розгляд іншого суду здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

У відповідності до п.п.15.5) п. 1 Розділу ХШ Перехідних положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Ухвала в повному обсязі складена 25 листопада 2019 року.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області А.М. Пахолюк

Дата ухвалення рішення22.11.2019
Оприлюднено26.11.2019
Номер документу85843932
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з боржника ОСОБА_1 боргу за спожиту електроенергію

Судовий реєстр по справі —161/18711/19

Судовий наказ від 24.01.2020

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні