Ухвала
від 21.11.2019 по справі 296/11127/19
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/11127/19

1-кс/296/5893/19

УХВАЛА

Іменем України

21 листопада 2019 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду міста Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУНП в Житомирській області поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12019060000000095 від 19.03.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 Кримінального кодексу України,

В С Т А Н О В И В :

І. СУТЬ КЛОПОТАННЯ

1.1. 18.11.2019 слідчий за погодженням з прокурором звернулась до Корольовського районного суду міста Житомира з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_1 , а саме оригіналів наступних документів: актів виконаних робіт форми КБ-2В та довідок про вартість виконаних робіт форми КБ-3 складених за фактом виконання будівельних робіт; проектно-кошторисної документації по виконанню будівельних робіт; платіжних первинних бухгалтерських документів, що підтверджують оплату виконання робіт, та інших документів, що стосуються виконання робіт та оплати робіт; журналів авторського та технічного нагляду; розрахунків витрат на придбання та доставку устаткування на будову; проектів виконання будівельно-монтажних робіт; розрахункових документів, що підтверджують факт продажу матеріалів, устаткування та товарно-транспортні накладні на їх перевезення; журнал обліку виконаних робіт (форма КБ-6); матеріальні звіти (форма №М-19); звіти про витрати основних матеріалів у зіставленні з виробничими нормами (форма М-29); типові форми первинних облікових документів з обліку роботи будівельних машин та механізмів; та інші документи, які підтверджують придбання матеріалів та устаткування (товарні накладні, рахунки-фактури, договори відповідального зберігання та ін) по таким об`єктам будівництва: «Реконструкція спортивного майданчика по АДРЕСА_2 »; «Реконструкція спортивного майданчика для ігрових видів спорту за адресою: АДРЕСА_3 »; «Реконструкція спортивного майданчика по АДРЕСА_4 »; «Реконструкція баскетбольного майданчика по АДРЕСА_5 ».

1.2. Обставинами, які розслідуються органом досудового розслідування є те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 разом з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », шляхом внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт заволоділи бюджетними коштами, чим завдали державі шкоди в розмірі, що на даний час встановлюється.

1.3. Вказані обставини органом досудового розслідування попередньо кваліфіковані за ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України.

1.4. Подане клопотання обґрунтовується тим, що документи, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, необхідні для подальшого проведення досудового розслідування, проведення слідчих дій, комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи, судово-почеркознавчої та інших експертиз, встановлення обставин, які мають істотне значення для кримінального провадження, слідчих дій, у зв"язку з чим виникла потреба у отриманні тимчасового доступу до оригіналів вказаних документів.

ІІ. ПРОЦЕДУРА

2.1. Слідчий подав клопотання, в якому просив клопотання розглядати без його участі.

2.2. ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у судове засідання не викликався, оскільки слідчий суддя визнав обґрунтованими доводи слідчого про наявність підстави вважати, що існує загроза зміни або знищення документів, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий.

ІІІ. КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО (КПК України)

Стаття 159. Загальні положення тимчасового доступу до речей і документів

1. Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Стаття 162. Речі і документи, які містять охоронювану законом таємницю

1. До охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать:

[…]4) конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Стаття 163. Розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів

[…] 5. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, […] доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

IV. ВИСНОВОК СЛІДЧОГО СУДДІ

4.1. У поданому клопотанні слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів та інформації, яка перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з можливістю їх вилучення.

4.2. Дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим доведено, що акти виконаних робіт, проектно-кошторисна документація, платіжні первинних бухгалтерських документів, що підтверджують оплату виконаних робіт, договори про здійснення технічного та авторського нагляду по виконанню будівельних робіт та інших документів, що стосуються виконаних робіт, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий: 1) можуть перебувати у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; 2) самі по собі або в сукупності з іншими документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні №12019060000000095 від 19.03.2019, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України; 3) відомості, що містяться в цих документах, можуть бути використані як докази під час судового розгляду; 4) іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо.

4.3. Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на вилучення у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » оригіналів зазначених у клопотанні документів не підлягає до задоволення, оскільки слідчим не доведено наявність правових підстав для такого вилучення.

4.4. Крім того не підлягає задоволенню клопотання в частині надання тимчасового доступу до документів із зазначенням "та інші документи", оскільки з такого формулювання неможливо встановити суть документів, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ.

4.5. За таких обставин клопотання слідчого підлягає задоволенню частково.

Керуючись статтями 130, 131, 159-165, 309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя Корольовського районного суду міста Житомира

П О С Т А Н О В И В :

1. Клопотання слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у кримінальному провадженні №12019060000000095 від 19.03.2019- задовольнити частково.

2. Надати слідчому СУ ГУ НП в Житомирській області ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- актів виконаних робіт форми КБ-2В та довідок про вартість виконаних робіт форми КБ-3 складених за фактом виконання будівельних робіт;

- проектно-кошторисної документації по виконанню будівельних робіт;

- платіжних первинних бухгалтерських документів, що підтверджують оплату виконання робіт, та інших документів, що стосуються виконання робіт та оплати робіт;

- журналів авторського та технічного нагляду;

- розрахунків витрат на придбання та доставку устаткування на будову;

- проектів виконання будівельно-монтажних робіт;

- розрахункових документів, що підтверджують факт продажу матеріалів та устаткування та товарно-транспортні накладні на їх перевезення;

- журнал обліку виконаних робіт (форма КБ-6); матеріальні звіти (форма №М-19);

- звіти про витрати основних матеріалів у зіставленні з виробничими нормами (форма М-29);

- типові форми первинних облікових документів з обліку роботи будівельних машин та механізмів,

- та документи, які підтверджують придбання матеріалів та устаткування (товарні накладні, рахунки-фактури, договори відповідального зберігання),

по таким об`єктам будівництва: «Реконструкція спортивного майданчика по АДРЕСА_2 »; «Реконструкція спортивного майданчика для ігрових видів спорту за адресою: АДРЕСА_3 »; «Реконструкція спортивного майданчика по АДРЕСА_4 »; «Реконструкція баскетбольного майданчика по АДРЕСА_5 », з можливістю ознайомитися з ними та зробити їх копії.

3. У задоволенні клопотання в частині вилучення оригіналів документів - відмовити.

4. Встановити строк дії ухвали до 21.12.2019.

5. Відповідно до частини 1 статті 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складання та оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —296/11127/19

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шалота К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні