Ухвала
від 22.11.2019 по справі 288/837/19
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/837/19

Провадження № 1-кс/288/508/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 листопада 2019 року . смт. Попільня

Слідчий суддя Попільнянського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого СВ ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Попільня Житомирської області внесене до ЄРДР в кримінальному провадженні за №12019060270000097 від 18.04.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статею 356 КК України, погоджене прокурором Коростишівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , клопотання слідчого СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів та додані до клопотання матеріали,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

На обґрунтування клопотання слідчий СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області зазначає, що в ході досудового розслідування встановлено, що 18.10.2018 року державним реєстратор відділу з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 зареєстровано за ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » право приватної власності на земельні ділянки загальною площею 134, 85 га (пасовища), 12,5 га (сіножатні) та 26, 46 га (багаторічні насадження), що знаходяться на території Лисівської сільської ради Попільнянського району Житомирської області, які перебували в спільній частковій власності власників земельних часток (паїв) за рахунок земель колективної власності реформованого КСП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Перехід права власності та оформлення права приватної власності за КСП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відбулось без дозволу та участі власників земельних ділянок.

Ухвалою слідчого судді в даному кримінальному провадженні надано дозвіл на отримання тимчасового доступу до реєстраційних справ щодо здійснення реєстрації права приватної власності за ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В ході виконання ухвали слідчого судді встановлено, що державний реєстратор відділу з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , фактично свою діяльність за місцем роботи на території Високівської сільської ради Черняхівського району Житомирської області не здійснює.

Крім того, встановлено, що на підставі наказу № 3675/7 від 17.10.2018 року Міністерства юстиції України проведено камеральну перевірку у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 .

З метою повного, всебічного та ефективного здійснення досудового розслідування прошу надати копії документів щодо проведеної камеральної перевірки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , при проведенні інших перевірок щодо діяльності вказаного реєстратора, протягом 2018-2019 років. Дана необхідна інформація зберігається по місцю фактичного розташування офісного приміщення ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищевикладене, слідчий СВ Попільнянського ВП просить надати дозвіл на тимчасовий доступ слідчому СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 , старшому оперуповноваженому СКП Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , до документів (їх копій), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 , з подальшим вилученням їх, шляхом здійснення їх виїмки, а саме: документів щодо проведеної камеральної перевірки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , при проведенні інших перевірок щодо діяльності вказаного реєстратора, протягом 2018-2019 років.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи був належним чином повідомлений, що не є перешкодою для розгляду клопотання, з огляду вимог частини четвертої статті 163 КПК України.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення прокурора та слідчого СВ, які просили клопотання задовольнити, дослідивши клопотання та надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

В судовому засіданні встановлено, що у провадженні СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені 18 квітня 2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019060270000097, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статею 356 КК України.

До матеріалівклопотання долучено:- витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019060270000097; повідомлення Міністерства юстиції України № 36410/21419-26-19/19.3.2від 04.10.2019року, які містять достатні дані для здійснення СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області досудового розслідування вищевказаного кримінального провадження.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено всі, передбачені статтею 163 КПК України, підстави для задоволення внесеного слідчим СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області клопотання.

Як встановлено пунктом 1 частини першої статті 164 КПК України, в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено прізвище, ім`я та по батькові особи, якій надається право тимчасового доступу до речей і документів.

Керуючись статтями 163-165, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ слідчому СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 , старшому оперуповноваженому СКП Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , до документів (їх копій), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 , з подальшим вилученням їх, шляхом здійснення їх виїмки, а саме: документів щодо проведеної камеральної перевірки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , при проведенні інших перевірок щодо діяльності вказаного реєстратора, протягом 2018-2019 років.

Строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення до 22 грудня 2019 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Попільнянського

районного суду ОСОБА_1

СудПопільнянський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85846753
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —288/837/19

Ухвала від 22.11.2019

Кримінальне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 29.05.2019

Кримінальне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні