Ухвала
від 25.11.2019 по справі 552/1915/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/1915/18

Провадження № 1-кс/552/4042/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.11.2019 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУДФС уПолтавській області ОСОБА_3 погоджене прокурором прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Заступник начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням погодженим прокурором прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ).

У своєму клопотанні зазначав, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017170000000115 від 29.03.2017 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.1 ст.204, ч.5 ст.27, ч.3 ст.212, ч.3 ст.212 КК України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що службові особи ряду підприємств, зокрема ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» (код 25158009), ТОВ «СП «Альянс» (код 40300059), ТОВ «Альянс Енерджі» (код 39842131), ПП «ТД «Еко-Альянс» (код 37829559), за попередньою змовою між собою, у період з 01.01.2016 по теперішній час незаконно виготовляють та збувають паливно-мастильні матеріали, які входять до підакцизної групи товарів, за готівкові кошти. При цьому, з метою приховання слідів злочину та прикриття незаконної діяльності із ухилення від сплати податків, вносять завідомо неправдиві відомості до первинних бухгалтерських документів, податкової та фінансової звітності щодо збуту суміші ациклічних, парафінових вуглеводнів та абсорбенту за удаваними угодами підприємствам реального сектору економіки та фіктивним підприємствам. Внаслідок вчинення вказаних злочинних дій службові особи зазначених СГД незаконно формували податковий кредит з ПДВ та валові витрати підприємствам реального сектору економіки (покупцям) та сприяли останнім в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах.

Крім того, службові особи ПП «Торговий дім «Еко-Альянс» (код 37829559) у період 2017-2019 років, шляхом документального відображення в податковій звітності господарських операцій із реалізації газоподібних та паливних матеріалів на ТОВ «Юна СВ» (код 41683147), ТОВ «Мальва СВ» (код 42351351), ТОВ «Оксамит СВ» (код 42397967), без реального руху товарно-матеріальних цінностей, ухилились від сплати податку на додану вартість на суму 9521749,25 грн., що є особливо великим розміром.

Вказував, що матеріалами кримінального провадження встановлено, що службові особи ПП «ТД «Еко-Альянс» в період з 01.01.2017 року по теперішній час здійснюють збут незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, які є підакцизною групою товарів за готівкові кошти, без відображення по бухгалтерському та податковому обліках підприємства. ПП «ТД «Еко-Альянс» здійснює придбання незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів за готівкові кошти у ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» (код 25158009), на виробничих потужностях якого здійснюється переробка нафтопродуктів та виготовлення дизельного палива та бензину, які є підакцизною групою товарів. При цьому, фінансово-господарські операції з приводу постачання та реалізації паливно-мастильних матеріалів не відображаються у бухгалтерському та податковому обліках підприємств. З метою маскування незаконного виробництва ПММ, надання легального вигляду фінансово-господарським взаємовідносинам між ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» та ПП «ТД «Еко-Альянс», відображення в податковій звітності відповідних податкових зобов`язань та отримання безготівкових коштів, необхідних для розрахунку з постачальниками, службові особи підприємств відображають по бухгалтерському та податковому обліках проведення безтоварних операцій (вчинення удаваних правочинів) по реалізації суміші ациклічних, парафінових вуглеводнів та абсорбенту.

Крім того, зазначав, що директор ПП «ТД «Еко-Альянс» ОСОБА_5 є фактичним власником ТОВ «ТД Еко-Оіл» (код 37969766), основним видом діяльності якого є виробництво продуктів нафтоперероблення. На виробничих потужностях ТОВ «ТД Еко-Оіл» здійснюється переробка нафтопродуктів, в результаті чого виробляється дизельне паливо та бензин, які реалізовуються в адресу ПП «ТД «Еко-Альянс». При цьому, з метою несплати акцизного податку, підприємством відображається реалізація компонента дизельного палива, суміші ациклічних вуглеводнів стабілізованої, тощо.

Проведеними заходами встановлено, що ПП «ТД «Еко-Альянс» в незаконній діяльності використовує офісні приміщення розташовані за адресою: м. Полтава, вул. Небесної Сотні, буд. 122, які відповідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на правіприватної власностіналежать ОСОБА_5 ,(р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ).

Таким чином, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення (документів, носіїв інформації), майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, виникла необхідність у проведенні обшуку за вказаною адресою.

В судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання та надати дозвіл на проведення обшуку.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши слідчого, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

За змістом ст.ст.234-236 КПК України проведення обшуку в рамках кримінального провадження здійснюється на підставі ухвали слідчого судді. Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи виконується слідчим або прокурором. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку мають право запросити спеціалістів, однак це не звільняє їх від обов`язку особистого виконання обшуку.

Надані до слідчого судді матеріалимістять дані, які дають достатні підстави вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017170000000115 від 29.03.2017 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.1 ст.204, ч.5 ст.27, ч.3 ст.212, ч.3 ст.212 КК України.

Указані в клопотанні документи та речі необхідні для проведення документальних перевірок підприємств, судово-економічної, судової почеркознавчої та криміналістичної експертиз.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи можуть бути джерелом доказів та мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, які неможливо встановити іншим способом, а їх вилучення можливе лише на підставі ухвали суду.

У інший спосіб, окрім вилучення оригіналів документів, речей та подальшого їх використання для проведення судових експертиз, довести факт вчиненого кримінального правопорушення у слідства немає можливості.

Оскільки, є достатні підстави вважати, що за адресою розташування нежитлових приміщень, а саме: м. Полтава, вул. Небесної Сотні, буд. 122, зберігаються оригінали первинних бухгалтерських документів ПП «ТД «Еко-Альянс», в тому числі по фінансово-господарським взаємовідносинам з ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» (код 25158009), ТОВ «ТД Еко-Оіл» (код 37969766), ТОВ «Юна СВ» (код 41683147), ТОВ «Мальва СВ» (код 42351351), ТОВ «Оксамит СВ» (код 42397967), а також з приводу виготовлення, придбання та реалізації незаконно виготовлених нафтопродуктів, паливно-мастильних матеріалів, клопотання єобґрунтованим татаким,що підлягаєдо задоволення.

Керуючись ст.234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ),з метоювиявлення тавилучення оригіналів первинних бухгалтерських документів ПП «Торговий дім «Еко-Альянс» (код 37829559), в тому числі по фінансово-господарським взаємовідносинам з ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» (код 25158009), ТОВ «ТД Еко-Оіл» (код 37969766), ТОВ «Юна СВ» (код 41683147), ТОВ «Мальва СВ» (код 42351351), ТОВ «Оксамит СВ» (код 42397967), а також з приводу виготовлення, придбання та реалізації незаконно виготовлених нафтопродуктів, паливно-мастильних матеріалів, за період з 01.01.2017 по дату винесення ухвали суду, зокрема угод, договорів та додатків до них, додаткових угод; видаткових накладних; податкових накладних; товарно-транспортних накладних; актів приймання передачі виконаних робіт (надання послуг); актів приймання передачі ТМЦ; довіреностей на отримання ТМЦ; пропусків; матеріальних перепусток; оригіналів документів, що підтверджують оплату поставленого товару чи наданих послуг (квитанцій до прибуткового касового ордеру, банківських виписок); оригіналів документів щодо зважування вантажів, вагових журналів; журналів обліку в`їзду/виїзду автотранспорту; чорнових записів,в якихміститься інформаціята даніпро фактичнузакупівлю тареалізацію товарно-матеріальнихцінностей заготівковий розрахунок;жорстких дисків,USB-флешнакопичувачів;контакти таінформація важливадля кримінальногопровадження;матеріалів відеозаписівз камервідео спостереження;банківських тапластикових картокдля обслуговуваннякарткових,депозитних такредитних рахунків;юридично-правовихдокументів;печаток таштампів юридичнихта фізичнихосіб,кліше підписівфізичних осібабо відтисків,в томучислі суб`єктів підприємницької діяльності, задіяних в схемі ухилення від сплати податків; інших документів, які можуть бути використані як докази під час досудового розслідування і судового слідства.

Дозвіл напроведення обшукунадати начальникутретього відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській областімайору податковоїміліції ОСОБА_6 ,заступнику начальникатретього відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській областістаршому лейтенантуподаткової міліції ОСОБА_3 ,старшому слідчомуз ОВСтретього відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській областілейтенанту податковоїміліції ОСОБА_7 ,старшому слідчомуз ОВСтретього відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській областілейтенанту податковоїміліції ОСОБА_8 ,заступнику начальникауправління начальнику першоговідділу розслідуваннякримінальних провадженьслідчого управлінняфінансових розслідуваньГУ ДФСу Полтавськійобласті полковникуподаткової міліції ОСОБА_9 ,заступнику начальникапершого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській областіпідполковнику податковоїміліції ОСОБА_10 ,старшому слідчомуз ОВСпершого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській областіпідполковнику податковоїміліції ОСОБА_11 ,заступнику начальникадругого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській областіпідполковнику податковоїміліції ОСОБА_12 ,старшому слідчомуз ОВСдругого відділурозслідування кримінальнихпроваджень СУФР ГУДФС уПолтавській областікапітану податковоїміліції ОСОБА_13 ,старшому слідчомуз ОВСдругого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській областікапітану податковоїміліції ОСОБА_14 ,слідчому зОВС другоговідділу розслідуваннякримінальних провадженьслідчого управлінняфінансових розслідуваньГУ ДФСу Полтавськійобласті капітануподаткової міліції ОСОБА_15 ,заступнику начальникауправління начальнику відділуорганізації досудовогорозслідування слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській областіполковнику податковоїміліції ОСОБА_16 ,заступнику начальникавідділу організаціїдосудового розслідуванняслідчого управлінняфінансових розслідуваньГУ ДФСу Полтавськійобласті підполковникуподаткової міліції ОСОБА_17 ,старшому слідчомуз ОВСвідділу організаціїдосудового розслідуванняслідчого управлінняфінансових розслідуваньГУ ДФСу Полтавськійобласті полковникуподаткової міліції ОСОБА_18 ,старшому слідчомуз ОВСвідділу організаціїдосудового розслідуванняслідчого управлінняфінансових розслідуваньГУ ДФСу Полтавськійобласті капітануподаткової міліції ОСОБА_19 ,прокурорам відділунагляду задодержанням законіворганами фіскальноїслужби управліннянагляду задодержанням законіву кримінальномупровадженні,аналізу інформаціїта координаціїправоохоронної діяльностіпрокуратури Полтавськоїобласті ОСОБА_20 , ОСОБА_4 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 із залученнямспівробітників оперативногоуправління ГУДФС уПолтавській області понятих та спеціалістів.

Строк дії ухвали 20 днів з дня її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85849824
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/1915/18

Ухвала від 06.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 02.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 02.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні