Ухвала
від 22.11.2019 по справі 810/373/16
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення заяви про заміну сторони виконавчого провадження

22 листопада 2019 року 810/373/16

Суддя Київського окружного адміністративного суду Балаклицький А.І., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Васильківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мотортехніка-Васильків" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,

в с т а н о в и в:

Управління Пенсійного фонду України в м. Василькові та Васильківському районі Київської області звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мотортехніка-Васильків" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 21368,95 грн.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 25.02.2016 здійснено заміну позивача - Управління Пенсійного фонду України в м. Василькові та Васильківському районі Київської області на - Васильківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 15.03.2016 вказаний позов задоволено.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Мотортехніка-Васильків" (код ЄДРПОУ 21685189) на користь Васильківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій вересень-грудень 2015 року в сумі 21368 (двадцять одна тисяча триста шістдесят вісім) грн. 95 коп.

15.03.2016 Київським окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист у справі №810/373/16, в якому стягувачем є Васильківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області.

20.11.2019 до суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд дійшов висновку про те, що дана заява підлягає поверненню заявнику, виходячи з наступного.

Відповідно до приписів частин 1-3 статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування тощо щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Частиною 10 статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника) .

Дослідивши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, судом встановлено, що вказана заява не містить підпису представника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області, що унеможливлює встановлення наявності волевиявлення з боку заявника на вчинення відповідної процесуальної дії.

Відповідно до ч. 6 ст. 7 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Згідно з пунктом 3 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позов подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Таким чином, суд при розгляді заяви про заміну сторони виконавчого провадження застосовує аналогію закону, а саме пункт 3 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи те, що заява про заміну сторони виконавчого провадження не містить підпису представника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області, суд вважає, що така заява підлягає поверненню заявнику з усіма доданими до неї документами.

Керуючись ст.ст. 7, 169, 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження, - повернути заявнику з усіма доданими до неї документами.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали надіслати заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд .

Суддя Балаклицький А. І.

Дата ухвалення рішення22.11.2019
Оприлюднено27.11.2019
Номер документу85854792
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —810/373/16

Ухвала від 22.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

Постанова від 15.03.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні