Рішення
від 20.11.2019 по справі 381/2767/19
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08500, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 25, тел. (04565) 6-17-89, факс (04565) 6-16-76, email: inbox@fs.ko.court.gov.ua


2/381/1171/19

381/2767/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 листопада 2019 року Фастівський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді Соловей Г.В.,

з участю секретаря Момот Л.С.,

за участю представників позивача Щербань Т . В. , Мечкало І.В. , Ленівського Р. В.,

за участю відповідача ОСОБА_5 ,

за участю представника відповідача ОСОБА_6,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Фастові Київської області цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Еко-Втор до депутата Фастівської міської ради ОСОБА_5 про захист ділової репутації, визнання інформації недостовірною та спростування недостовірної інформації, -

ВСТАНОВИВ:

Куруючись ст. 4,11,12,13,76-81,89,141,265,268 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Еко-Втор , код ЄДРПОУ 35506576, юр. адреса: м.Київ, вул. Миколи Шепелєва, буд. 6, місцезнах.: Київська область, м.Фастів, вул. Кожанське шосе, буд. 4-А до депутата Фастівської міської ради ОСОБА_5, місцеперебування: Київська область, м.Фастів, площа Соборна, 1, про захист ділової репутації, визнання інформації недостовірною та спростування недостовірної інформації задовольнити частково.

Визнати недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права, та принижує ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю Еко-Втор інформацію, яка розповсюджена депутатом Фастівської міської ради ОСОБА_5 у публікаціях від ІНФОРМАЦІЯ_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, ІНФОРМАЦІЯ_4 в соціальній Інтернет-мережі Фейсбуку групі Сторінка депутата Фастів за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 а саме:

- ІНФОРМАЦІЯ_2: Еко-втор!!! Вчора смороду вранці не було, і труби не диміли бо запросили активістів на завод. Сьогодні - сморід пластику, чадить труба цілий ранок. Наше мовчання подібно до добровільної повільної смерті в муках: цей дим викликає ракові пухлини та подразнює слизову оболонку. Пластик при згорянні виділяє канцерогенні речовини, з`являється запалення слизової оболонки, першіння у горлі, кашель, зумовлені подразнюючою дією диму. Виникає хронічна алергія,крімтого,на подразнену слизову легко осідають віруси, бактерії та інші різноманітні мікроорганізми, які мають уже сприятливі умови для свого розвитку та дії. Подразнена слизова оболонка стає чутливою, тому набагато легше разом із димом проникають небезпечні хімічні речовини, ще й нашаровується вірусна та бактеріальна флора, (фото 6:30 та 7:45 зроблено сьогодні 09.04.2019р) .

- ІНФОРМАЦІЯ_3: Звітую! Оскільки непоодинокий факт неприпустимої діяльності ТОВ "Еко-втор" щодо забруднення навколишнього природного середовища, включаючи і нахабне спалення продуктів переробки пластику просто неба, погіршення самопочуття мешканців та постійний сморід горілого пластику змусили небайдужих фастівчан вкотре відреагувати ПРОТЕСТОМ (зібрано 85 підписів з вимогою ЗАКРИТИ шкідливий завод!!!) щодо порушення даним підприємством екологічних норм виробництва. МИ вимагаємо винести далеко за межі міста виробничі потужності ТОВ ЕКО-ВТОР та не допущення забруднення продуктами переробки території міста даним ТОВ ЕКО-ВТОР що розташоване в межах міста по вул. Кожанське шосе 4А, м.Фастів. Щиро дякую небайдужим фастівчанам за рішучу громадянську позицію! Відповідно до статті 35 Закону України Про охорону навколишнього природногосередовища , з дотриманням статті 17 Закону України Про відходи суб`єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами, на вимоги ст. 42 особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров`я людини та економічних збитків; самовільне розміщення чи видалення відходів; порушення правил ведення первинного обліку та здійснення контролю за операціями поводження з відходами;

ВИМАГАЄМО:

1. Вчинити дії з проведення негайних позапланових перевірок;

2. Згідно зі ст. 68 Закону України Про охорону навколишнього природного середовища притягнення винних до відповідальності; застосування заходів дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності за екологічні злочини відповідно до розділу 8 Кримінального кодексу України.

3. Вчинення дії для обрахування нанесеної шкоди довкіллю та зобов`язання винних в заподіянні шкоди відшкодування збитки за нанесену шкоду довкіллю, заподіяну забрудненням довкілля та погіршенням якості природних ресурсів.

4. Заборони збільшення потужностей виробництва; повного зупинення виробництва, та винесення даного заводу далеко за межі міста та його мікрорайонів .

- ІНФОРМАЦІЯ_4: ОСОБА_5 ОСОБА_7 21 год 20 хв. 23.04.2019 Щойно виходила з будинку на подвір`я. Сморід на мікрорайоні Фастів-2 пластику страшенний, люди, ми вимремо за рік! Не полініться, вийдіть на вулицю, безвітряна погода і всі тяжкі випари якраз чутно! ЕКО-ВТОРи нас знищать, шкода дітей, це ОНКО - ЗАХВОРЮВАННЯ !!! І це тепер щоночі, що буде влітку? Міжнародна Екологічна організація вже відгукнулась на наше прохання допомоги. Ще одне із "Звернень" з вимогою закрити цих ділків, вже вирушило по "збір підписів" до Громади, за що їм дякую! .

Зобов`язати депутата Фастівської міської ради ОСОБА_5 в строк не пізніше десяти календарних днів з дати набрання законної сили судового рішення, спростувати інформацію опубліковану нею у публікаціях від ІНФОРМАЦІЯ_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, ІНФОРМАЦІЯ_4 в соціальній і нтернет-мережі Фейсбуку групі Сторінка депутата Фастів за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 шляхом опублікування в соціальній інтернет-мережі Фейсбуку групі Сторінка депутата Фастів за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1/ тексту рішення Фастівського міськрайонного суду від 20 листопада 2019 року.

Зобов`язати депутата Фастівської міської ради ОСОБА_5 протягом п`яти календарних днів з дати набрання законної сили судового рішення видалити недостовірну інформацію про Товариство з обмеженою відповідальністю Еко-Втор , що була розміщена у публікаціях від ІНФОРМАЦІЯ_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, ІНФОРМАЦІЯ_4 в соціальній Інтернет-мережі Фейсбуку групі Сторінка депутата Фастів за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Стягнути на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Еко-Втор (код ЄДРПОУ 35506576, юридична адреса: 03061, м. Київ, вул. Миколи Шепелева, буд. 6, адреса місцезнаходження: 08502, Київська область, м. Фастів, вул. Кожанське шосе, буд. 4-А) з депутата Фастівської міської ради ОСОБА_5 витрати на оплату судового збору у розмірі 2 305,20 коп.

В іншій частині позову відмовити.

Рішення суду може бути оскаржено в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги через Фастівський міськрайонний суд Київської області до Київського апеляційного суду протягом 30 днів з дня складання повного тексту судового рішення.

Повний текст рішення буде складено 02 грудня 2019 року.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Головуючий суддя Г.В.Соловей

Дата ухвалення рішення20.11.2019
Оприлюднено27.11.2019

Судовий реєстр по справі —381/2767/19

Постанова від 27.01.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Усик Григорій Іванович

Ухвала від 03.12.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Усик Григорій Іванович

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Усик Григорій Іванович

Постанова від 12.03.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 22.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 23.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 03.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шахова Олена Василівна

Рішення від 20.11.2019

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Рішення від 20.11.2019

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні