Ухвала
від 21.11.2019 по справі 333/7495/14-ц
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа №333/7495/14-ц

Номер провадження 6/333/138/19

УХВАЛА

Іменем України

21 листопада 2019 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя в складі:

головуючого - судді Холода Р.С.,

за участю секретаря судового засідання Єрохіної А.Б.,

представника заявника Богославського В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Комунарського районного суду м. Запоріжжя заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконанняпо цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГСЕРВІС-КБ» про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

ВСТАНОВИВ:

01.07.2019 року до суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання по цивільній справі № 333/7495/14-ц. Заява обґрунтована, тим що 11.11.2014 року по справі за позовом Публічного акціонерного товариства «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГСЕРВІС-КБ» про стягнення заборгованості за кредитним договором було прийнято рішення, яке набуло законної сили 01.12.2014 року.

24.11.2014 року на адресу Публічного акціонерного товариства «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» направлено виконавчі листі.

06.03.2019 року між ПАТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» та Товариства з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ було укладено договір № 146 про відступлення прав вимоги, за яким ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ прийняло на себе вимоги за кредитними договорами, серед яких кредитний договір № MKPATSF.115382/001 від 29.03.2013 року, де боржником є ОСОБА_1 .

Ухвалою Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 06.06.2019 року замінено стягувача - ПАТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» на Товариство з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ у справі № 333/7495/14-ц за позовом Публічного акціонерного товариства «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГСЕРВІС-КБ» про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Правонаступнику - ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ попереднім стягувачем - ПАТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» виконавчі листи по справі № 333/7495/14-ц не були передані, що підтверджується описом процесуальних документів.

Таким чином, на теперішній час оригінали виконавчих листів по справі № 333/7495/14-ц, виданих Комунарським районним судом м. Запоріжжя про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ТОВ «ЮГСЕРВІС-КБ» суми заборгованості за договором про надання споживчого кредиту № МКРАТSF.115382.001 від 29.03.2013 року не можуть бути пред`явлені до виконання, оскільки відсутні і були втрачені при передачі документів, тому змушений звернутися до суду про видачу дублікатів виконавчих листів і поновлення строку для пред`явлення їх до виконання.

В судовому засіданні представник ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ Богославський В.А. заяву про видачу дублікатів виконавчих листів та поновлення пропущеного строку для пред`явлення їх до виконання підтримав, просив заяву задовольнити, так як рішення суду від 11.11.2014 року на даний час не виконано.

Відповідачі у судове засідання не з`явились, про день, місце і час розгляду заяви були повідомлені належним чином, що підтверджено поштовими повідомленнями, жодних заяв і клопотань до суду не надано.

Суд, заслухавши представника заявника, вивчивши заяву та додані до неї документи, дійшов до такого.

Згідно з ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Статтею 13 ЦПК України передбачено, що суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ст.ст. 76,81 ЦПК України, кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Судом встановлені такі факти та відповідні їм правовідносини.

Рішенням Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 11.11.2014 року з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГСЕРВІС-КБ» , на користь Публічного акціонерного товариства «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» 1 445 739 (один мільйон чотириста сорок п`ять тисяч сімсот тридцять дев`ять) грн. 54 коп. та сплаченого судового збору в розмірі 3 654,00 грн. Рішення набрало законної сили 01.12.2014 року.

Судом було направлено виконавчі листи 24.11.2014 року, які ПАТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» отримав 11.12.2014 року, про що свідчить поштове повідомлення № 6910407746650.

Ухвалою Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 06.06.2019 року замінено стягувача - ПАТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» на Товариство з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ у справі № 333/7495/14-ц за позовом Публічного акціонерного товариства «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГСЕРВІС-КБ» про стягнення заборгованості за кредитним договором.

На запит суду уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» Міхно С.С. повідомив, що ПАТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» не передавались, як додаток до договору № 146 про відступлення прав вимоги ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ , виконавчі документи по кредитному договору № МКРАТSF.115382.001 від 29.03.2013 року, укладеному між ПАТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» та ОСОБА_1 , так як виконавчі документи з органів виконавчої служби на адресу ПАТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» станом на 19.09.2019 року не надходили.

Згідно відповіді начальника Комунарського відділу державної виконавчої служби м. Запоріжжя № 32768-07-16.3-34 від 23.08.2019 року, перевіркою даних Автоматизованої системи виконавчих проваджень та електронному архіві, встановлено, що на виконанні у відділі виконавчих проваджень за виконавчими листами № 333/7495/14-ц, де боржниками є ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГСЕРВІС-КБ» не перебуває.

Отже, суд дійшов висновку, що попередній стягувач ПАТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» втратив оригінали виконавчих листів №333/7495/14-ц, де боржниками є ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ТОВ «ЮГСЕРВІС-КБ» і тому, відповідно, їх не передав правонаступнику - ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ . У зв`язку з викладеним, стягувачем пропущений строк, встановлений законодавством, на пред`явлення вищезазначеного виконавчого документу.

Пунктом 17.4 розділу ХШ Перехідних положень ЦПК України встановлено, що у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядає справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст.433 ЦПК України у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа, виданого судом, подається до суду, який розглядає справу як суд першої інстанції.

За приписами ч.1 ст.126 ЦПК України право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом.

Відповідно до вимог ч.1 ст.127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Причина пропуску строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання є поважною, якщо вона відповідає одночасно усім таким умовам: це обставина або кілька обставин, яка безпосередньо унеможливлює або ускладнює можливість вчинення процесуальних дій у визначений законом строк; це обставина, яка виникла об`єктивно, незалежно від волі особи, яка пропустила строк; ця причина виникла протягом строку, який пропущено; ця обставина підтверджується належними і допустимими засобами доказування; тобто, якщо свідчить про відсутність у заінтересованої особи об`єктивної можливості подати виконавчій документ до виконання у встановлені строки.

Зазначені представником ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ причини пропуску процесуального строку (втрата виконавчого листа попереднім стягувачем, заміна сторони виконавчого провадження) свідчить про наявність об`єктивних перешкод для звернення останнього з заявою у цій справі до суду у передбачений законом строк, до закінчення строку, встановленого для пред`явлення цих виконавчих документів до виконання.

Тому, на думку суду є підстави для видачу дублікатів та поновлення строку для пред`явлення до виконання виконавчих листів № 333/7495/14-ц, виданих Комунарським районним судом м. Запоріжжя, в якому боржниками є ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ТОВ «ЮГСЕРВІС-КБ» .

Керуючись ст .ст. 4,13,76,81,127, 260-261, 354, 433 суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконанняпо цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГСЕРВІС-КБ» про стягнення заборгованості за кредитним договором - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа по справі № 333/7495/14-ц, виданого на виконання рішення Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 11.11.2014 року, яким стягнуто солідарно з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГСЕРВІС-КБ» , код ЄДРПОУ 33378535 на користь Публічного акціонерного товариства «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» (01135, м. Київ, вул. Чорновола В`ячеслава, буд. 25, код ЄДРПОУ 36470620) 1 445 739 (один мільйон чотириста сорок п`ять тисяч сімсот тридцять дев`ять) грн. 54 коп.

Видати дублікат виконавчого листа по справі № 333/7495/14-ц, виданого на виконання рішення Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 11.11.2014 року, яким стягнуто з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГСЕРВІС-КБ» , код ЄДРПОУ 33378535 на користь Публічного акціонерного товариства «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» (01135, м. Київ, вул. Чорновола В`ячеслава, буд. 25, рахунок НОМЕР_3 , МФО 380719) 3654 (три тисячі шістсот п`ятдесят чотири) гривен витрат по сплаті позивачем судового збору.

Поновити строк Товариству з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ для пред`явлення виконавчих документів до виконання по справі № 333/7495/14-ц, виданого на виконання рішення Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 11.11.2014 року, яким стягнуто солідарно з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГСЕРВІС-КБ» , код ЄДРПОУ 33378535 на користь Публічного акціонерного товариства «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ» (01135, м. Київ, вул. Чорновола В`ячеслава, буд. 25, код ЄДРПОУ 36470620) 1 445 739 (один мільйон чотириста сорок п`ять тисяч сімсот тридцять дев`ять) грн. 54 коп. та судового збору в розмірі 3654 (три тисячі шістсот п`ятдесят чотири) гривен, строком на три роки.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення через Комунарський районний суд м. Запоріжжя до Запорізького апеляційного суду.

Учасник справи, якому повний текст ухвали не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 26.11.2019 року.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя Р.С. Холод

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено27.11.2019
Номер документу85889699
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —333/7495/14-ц

Постанова від 13.05.2020

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Холод Р. С.

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Холод Р. С.

Ухвала від 25.10.2019

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Холод Р. С.

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Холод Р. С.

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Холод Р. С.

Ухвала від 14.05.2019

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Холод Р. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні