Ухвала
від 26.11.2019 по справі 200/12461/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

26 листопада 2019 р. Справа №200/12461/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Аканова О.О., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження в порядку письмового провадження клопотання представника позивача про відмову від позову по справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (місцезнаходження: 87547, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Митрополиська, 175, код ЄДРПОУ 38652962) до товариства з обмеженою відповідальністю «ПРОГРЕС» (місцезнаходження: 84200, Донецька область, м.Дружківка, вул.Радченко, 34Б, код ЄДРПОУ 20320280) про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту, а саме: ТОВ «ПРОГРЕС» , розташованого за адресою: м.Дружківка, вул.Олекси Тихого, 228 до повного усунення порушень шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з вищевказаною позовною заявою.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 28 жовтня 2019 року відкрито провадження розгляд справи вирішено проводити в порядку спрощеного позовного провадження; призначено судове засідання на 08 листопада 2019 року о 13:20год.

08 листопада 2019 року суд протокольною ухвалою відклав розгляд справи на 26 листопада 2019 року о 13:30 хвл.

26 листопада 2019 року від представника позивача надійшла заява про відмову від позову у зв"язку із виконанням недоліків, які були підставою для звернення до суду з позовом. Крім того, представник позивача просить вирішити питання щодо розподілу судових витрат, відповідно до ст. 142 КАС України.

Представник відповідача до суду не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до частини 1 статті 47 КАС України, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Положеннями статті 189 КАС України встановлено, що позивач може відмовитися від адміністративного позову, а відповідач - визнати адміністративний позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. Про прийняття відмови від адміністративного позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

Відповідно до статті 238 КАС України, суд закриває провадження у справі: якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом. Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Статтею 142 КАС України передбачено, що у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Відповідно до ч.3 ст.7 Закону України Про судовий збір у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Так, відповідно до платіжного доручення №430 від 17 жовтня 2019 року позивачем сплачений судовий збір у розмірі 1921,00 грн.

З огляду на те, що від представника позивача до початку розгляду справи по суті, надійшла заява про відмову від позову, суд приходить висновку про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Оскільки від позивача надійшло клопотання про відмову від позову, дії позивача не суперечать закону та не порушують чиї - небудь права, свободи або інтереси, суд вважає, що заявлене клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 47, 189, 238, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти відмову Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій від адміністративного позову.

Закрити провадження в адміністративній справі №200/12461/19-а.

Стягнути з Державного бюджету України на користь Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (місцезнаходження: 87547, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Митрополиська, 175, код ЄДРПОУ 38652962) п`ятдесят відсотків сплаченого судового збору платіжним дорученням №430 від 17 жовтня 2019 року за подання адміністративного позову до Донецького окружного адміністративного суду у розмірі 960,50 грн.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження, - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Суддя О.О. Аканов

Дата ухвалення рішення26.11.2019
Оприлюднено28.11.2019
Номер документу85890235
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту, а саме: ТОВ «ПРОГРЕС» , розташованого за адресою: м.Дружківка, вул.Олекси Тихого, 228 до повного усунення порушень шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту

Судовий реєстр по справі —200/12461/19-а

Ухвала від 26.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні