Ухвала
від 27.11.2019 по справі 561/927/19
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 561/927/19

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

27 листопада 2019 року смт. Зарічне

Зарічненський районний суд Рівненської області

в складі судді Снітчук Р.М.

за участі секретаря Петровець М.В.

провівши в залі суду смт. Зарічне підготовче засідання у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Сенчицької сільської ради Зарічненського району Рівненської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовною заявою до Сенчицької сільської ради Зарічненського району Рівненської області про визначення додаткового строку - три місяці для прийняття спадщини, яка відкрилася після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У підготовче засідання позивач не з`явився, подав письмову заяву з проханням підготовче засідання проводити у його відсутності, витребувати у Зарічненській державній нотаріальній конторі письмові докази, зокрема інформацію щодо наявності заведеної спадкової справи на ім`я ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , кола осіб, які зверталися із заявами про прийняття спадщини чи відмову від неї, чи вчинявся заповіт спадкодавцем ОСОБА_2 , чи видавалися свідоцтва про право на спадщину після її смерті. Вказує, що самостійно отримати зазначені докази не має можливості, оскільки видачу йому таких документів Порядком вчинення нотаріальних дій не передбачено.

Представник відповідача Сенчицької сільської ради Зарічненського району Рівненської області у підготовче засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи за його відсутності.

У підготовчому судовому засіданні судом виконані дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України.

Зокрема, задоволено клопотання позивача про витребування доказів у Зарічненської державної нотаріальної контори щодо інформації про наявність чи відсутність спадкової справи, заведеної на ім`я ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та матеріалів зі спадкової справи.

Також встановлено, що підстави для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому судовому засіданні відсутні.

Враховуючи викладене, суд вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ч. 1 ст. 76, ст. 83, 196- 198, п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Витребувати в Зарічненській районній державній нотаріальній конторі інформацію про:

-наявність чи відсутність спадкової справи, заведеної на ім`я спадкодавця ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-коло спадкоємців, які зверталися із заявами про прийняття спадщини чи відмови від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , надати належним чином завірені копії цих заяв;

-наявність чинного заповіту, вчиненого спадкодавцем ОСОБА_2 та надати належним чином завірену його копію;

-видачу свідоцтв про право на спадщину за законом чи заповітом після смерті ОСОБА_2 , на чиє ім`я та на яке саме спадкове майно, чи виносилися нотаріусом постанови про відмову у видачі свідоцтва про прийняття спадщини.

Докази надати суду до 18 грудня 2019 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 6 - 8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Сенчицької сільської ради Зарічненського району Рівненської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини та призначити справу до розгляду по суті на 10 год. 00 хв. 18 грудня 2019 року.

Викликати сторони в судове засідання.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: Р. М. Снітчук

СудЗарічненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення27.11.2019
Оприлюднено28.11.2019
Номер документу85910346
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —561/927/19

Рішення від 18.12.2019

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Снітчук Р.М.

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Снітчук Р.М.

Ухвала від 30.10.2019

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Снітчук Р.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні