Рішення
від 25.11.2019 по справі 936/1000/19
ВОЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 936/1000/19

Провадження № 2-о/936/30/2019

25.11.2019 року смт. Воловець

Воловецький районний суд Закарпатської області в складі: головуючого судді Вотьканича В.А., за участю секретаря судових засідань Іванової Н.Я.,

учасники справи:

заявник ОСОБА_1 ,

заінтересована особа: Відділ у Воловецькому районі Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області,

розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Відділ у Воловецькому районі Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, про встановлення факту належності правовстановлюючих документів,

ВСТАНОВИВ:

12.11.2019 р. заявник ОСОБА_1 звернувся до Воловецького районного суду Закарпатської області із заявою в порядку окремого провадження про встановлення факту належності правовстановлюючих документів.

Заявлені вимоги мотивував тим, що він народився ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 , в якому його прізвище записано " ОСОБА_1 ". Крім цього, у відповідності до свідоцтва про укладення шлюбу НОМЕР_2 , прізвище заявника записано також ОСОБА_1 , проте у паспорті громадянина України, його прізвище зазначено " ОСОБА_1 ". Після звернення заявника до Відділу у Воловецькому районі Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області для оформлення документів на землю, було виявлено розбіжності у прізвищі. Посилається на те, що різниця у написанні його прізвища є наслідком довільного перекладу на російську мову, якою на той час записувалися всі правовстановлюючі документи. Таким чином, заявник позбавлений можливості оформити документи на землю, а тому просить встановити факт належності правовстановлюючих документів.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, у якій просив розглянути справу у його відсутності та заявлені вимоги задовольнити.

Представник заінтересованої особи Відділу у Воловецькому районі Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, не скористався правом на участь у судовому засіданні.

Дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до частини 1 статті 293 Цивільного процесуального кодексу України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав. За пунктом 6 частини другої вказаної статті в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Згідно з пунктом 6 частини 1 статті 315 Цивільного процесуального кодексу України справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті розглядаються судом.

Судом встановлено, що заявник ОСОБА_1 народився ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 , зареєстрованим Тишівською сільською радою депутатів трудящих Волівецького округу Закарпатської області, виданим 30.11.1953 року, про що в книзі реєстрації вчинено актовий запис № 9. В зазначеному свідоцтві прізвище заявника записано " ОСОБА_1 ".

У свідоцтві про укладення шлюбу серії НОМЕР_3 , зареєстрованому Тишівською сільською радою депутатів трудящих Воловецького району Закарпатської області тавиданому 02.09.1977 року, у книзі реєстрації зроблено актовий запис № 14, а прізвище заявника записано як " ОСОБА_1 ".

Згідно з паспортом громадянина України серії НОМЕР_4 виданим Воловецьким РВ УМВС України в Закарпатській області 01.04.2004 року, прізвище заявника записано як " ОСОБА_1 ".

Та обставина, що у свідоцтві про народження серії НОМЕР_1 та свідоцтві про укладення шлюбу серії НОМЕР_3 , прізвище заявника зазначено як " ОСОБА_1 ", а у паспорті громадянина України серії НОМЕР_4 , прізвище заявника записано як " ОСОБА_1 ", свідчить про розбіжність у документах, які перешкоджають заявнику оформити документи на землю.

Згідно з роз`ясненнями, які містяться в п. 1 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31.03.1995 Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих та майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення; заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ; встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

Враховуючи вищенаведене, перевіривши обґрунтованість вимог заявника, встановивши обставини справи та правовідносини, які з них випливають, а також норми, що підлягають застосуванню до цих правовідносин, оцінивши кожен доказ окремо на предмет його достовірності, допустимості та належності, а також всі докази у їх сукупності та взаємозв`язку, суд дійшов висновку, що факт належності правовстановлюючих документів встановлений.

Керуючись ст.ст. 76-81, 258, 263-265, 273, 293, 315-316, 354 ЦПК України, суд,-

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Відділ у Воловецькому районі Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, про встановлення факту належності правовстановлюючих документів, задовольнити повністю.

Встановити факт належності правовстановлюючого документа, зокрема, що свідоцтво про народження серії НОМЕР_1 , видане 30.11.1953 року, зареєстроване Тишівською сільською радою депутатів трудящих Волівецького округу Закарпатської області, про що в книзі реєстрації зроблено актовий запис № 9, в якому прізвище заявника зазначено " ОСОБА_1 ", дійсно належить заявнику ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканцю АДРЕСА_1 .

Встановити факт належності правовстановлюючого документа, зокрема, що свідоцтво про укладення шлюбу серії НОМЕР_3 , видане 02.09.1977 року, зареєстроване Тишівською сільською радою депутатів трудящих Воловецького району Закарпатської області, про що в книзі реєстрації зроблено актовий запис №14, в якому прізвище заявника записано як " ОСОБА_1 ", дійсно належить заявнику ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканцю АДРЕСА_1 .

Рішення суду може бути оскаржене до Закарпатського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Воловецький районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст рішення виготовлено та підписано 25 листопада 2019 року.

Реквізити сторін:

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт серії НОМЕР_4 виданому Воловецьким РВ УМВС України в Закарпатській області 01.04.2004 р., місце реєстрації: АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: Відділ у Воловецькому районі Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, місцезнаходження: вул. Фабрична, 5, смт. Воловець, Воловецький район, Закарпатська область, 89100, код ЄДРПОУ 39876684.

Головуючий В.А. Вотьканич

Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено28.11.2019
Номер документу85919674
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючих документів

Судовий реєстр по справі —936/1000/19

Рішення від 25.11.2019

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Ухвала від 13.11.2019

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні