Ухвала
від 27.11.2019 по справі 910/16619/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

27.11.2019Справа № 910/16619/19

Господарський суд міста Києва у складі судді Кирилюк Т.Ю. , розглянувши позовну заяву Приватного акціонерного товариства Акціонерна страхова компанія Інго Україна (01054, місто Київ, вулиця Бульварно-Кудрявська, 33, ідентифікаційний код 16285602 )

до Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Страховий Капітал (01032, місто Київ, вулиця Шевченко, будинок 33б, ідентифікаційний код 32206908)

про стягнення 14 583, 52 грн.

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство Акціонерна страхова компанія Інго Україна звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Страховий Капітал про стягнення суми страхового відшкодування у порядку регресу в розмірі 14 583, 52 грн.

Дослідивши матеріали позовної заяви суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху, зважаючи на наступне.

Згідно з частиною першою статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до частини другої статті 174 Господарського процесуального кодексу України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти (пункт 2 частини третьої статті 162 Господарського процесуального кодексу України).

Позивач у позовній заяві вказав відповідачем Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Страховий Капітал з адресою 01032, місто Київ, вулиця Шевченко, будинок 33б, ідентифікаційний код 32206908.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань назва та адреса відповідача була змінена до подачі позивачем позовної заяви.

Положеннями частини першої статті 172 Господарського процесуального кодексу України унормовано, що позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Разом з тим, з наданого позивачем опису вкладення у цінний лист вбачається, що позивачем відповідачу позовну заяву було направлено на адресу, вказану в позовній заяві, яка не є вірною.

З наведених підстав позовна заява залишається без руху.

Суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до частини 4 статті 174 Господарського процесуального кодексу України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

На підставі викладеного та керуючись статтями 162, 164, 172, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Приватного акціонерного товариства Акціонерна страхова компанія Інго Україна до Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Страховий Капітал про стягнення 14 583,52 грн. залишити без руху.

2. Встановити строк для усунення недоліків позовної заяви протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

3. Встановити Приватному акціонерному товариству Акціонерна страхова компанія Інго Україна спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом подання до суду:

- окремої заяви, в якій визначити вірне місцезнаходження та назву відповідача;

- надання доказів направлення копії позовної заяви з доданими до неї документами на вірну адресу місцезнаходження відповідача листом з описом вкладення, з якого б вбачались всі додатки, направлені на адресу відповідача;

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та строки, передбаченому розділом IV Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Т.Ю. Кирилюк

Дата ухвалення рішення27.11.2019
Оприлюднено28.11.2019

Судовий реєстр по справі —910/16619/19

Ухвала від 22.01.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 12.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

Ухвала від 27.11.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні