Рішення
від 21.11.2019 по справі 925/1027/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 листопада 2019 року м. Черкаси справа № 925/1027/19

Господарський суд Черкаської області у складі: головуючого - судді Скиби Г.М., за участю секретаря судового засідання Романенко Л.В., у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду розглянув справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ , м. Черкаси, вул. Благовісна, 166

до комунального підприємства Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради , м. Черкаси, провул. Комунальний, 35

про розірвання договору та стягнення 2 921,12 грн. заборгованості,

за участю повноважних представників сторін:

від позивача: Колода Л.Д. - адвокат - за ордером та договором;

від відповідача: не з`явився;

Товариство з обмеженою відповідальністю ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ звернулося в господарський суд Черкаської області з позовом комунального підприємства Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради , в якому просить суд:

- розірвати договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг від 02.01.2019р. №71011006632, що укладений між товариством з обмеженою відповідальністю ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ та комунального підприємства Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради ;

- стягнути з відповідача на користь позивача заборгованість за спожиту електричну енергію згідно договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг від 02.01.2019р. №71011006632 в розмірі 2 921,12 грн.;

- відшкодувати судові витрати.

Відповідач, належним чином повідомлений про дату та час судового засідання, участь свого представника в судове засідання не заправив, вимоги не заперечив, відзив на позов не надав, витребувані документи не надав, про причини неявки суд не повідомив. Ухвала суду від 27.08.2019р. про відкриття провадження у справі, направлена на адресу відповідача, вказану позивачем у позовній заяві, повернулась до суду з відміткою працівника Укрпошта - інші причини, що не дали змоги виконати обов`язки щодо пересилання поштового відправлення .

Ухвала про виклик відповідача в засіданні розміщена на сайті господарського суду Черкаської області.

Ухвали суду про підготовче та судове засідання направлялась на адресу власника підприємства - Черкаській обласній раді. Ухвали залишені без реагування.

Короткий опис руху справи:

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 27.08.2019р. відкрито провадження у справі, справу ухвалено розглядати за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 22.10.2019р. закрито підготовче провадження у справі, справу призначено до судового розгляду по суті.

У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав повністю та просив позов задовольнити.

Суд враховує, що сторони належним чином повідомлені про час і місце розгляду спору.

Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті відповідно до вимог ч. 1 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України.

Адреси сторін в позовній заяві та місце проведення господарської діяльності сторонами відповідає адресам, вказаним в реєстраційних документах сторін та у витягах з ЄДРПОУ.

Інших доказів сторонами не подано.

Дослідивши наявні у матеріалах справи докази, судом встановлено такі взаємовідносини сторін та обставини:

02.01.2019р. комунальним підприємством Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради (Споживач - Відповідач по справі) подано заяву-приєднання до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг так обрано комерційну пропозицію №2/1 Непобутові споживачі .

Відповідно до пункту 8 постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018р. №312 договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг укладається шляхом приєднання до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, опублікованого в засобах масової інформації та на веб-сайті постачальника, шляхом оплати рахунка, отриманого від постачальника універсальної послуги, або фактичного споживання будь-яких обсягів електричної енергії, або підписання заяви-приєднання до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг.

Договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг розміщено на офіційному сайті ТОВ Черкасиенергозбут .

Договором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому (стаття 634 ЦК України).

ТОВ Черкасиенергозбут (Постачальник - Позивач по справі) є постачальником універсальних послуг на території Черкаської області згідно додатку 3 до постанови НКРЕКП від 26.10.2018р. №1268 Про затвердження Методичних рекомендацій щодо передачі даних побутових та малих непобутових споживачів постачальнику електричної енергії, на якого відповідно до Закону України Про ринок електричної енергії покладається виконання функції універсальної послуги на закріпленій території .

Згідно частини 2 пункту 3.1.1. Правил роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018 №312 (надалі - ПРРЕЕ) у межах території діяльності одного постачальника універсальних послуг не допускається здійснення діяльності іншими постачальниками універсальних послуг.

Відповідно до пункту 2.1 Договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг (далі - Договір) передбачено, що Постачальник продає електричну енергію Споживачу для забезпечення потреб електроустановок Споживача, а Споживач оплачує Постачальнику вартість спожитої (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору.

Пунктом 13.1 Договору передбачено, цей Договір укладається на строк, зазначений в комерційній пропозиції, яку обрав Споживач, та набуває чинності з дати подання Споживачем заяви-приєднання. Умови цього Договору починають виконуватись з дати початку постачання електричної енергії, зазначеної Споживачем у заяві-приєднанні.

Пунктом 4 комерційної пропозиції пропозицію №2/1 Непобутові споживачі (для споживачів, які фінансуються за рахунок коштів з державного та місцевого бюджетів) строк виставленого рахунку формується відповідно до даних про фактичне споживання електричної енергії зафіксоване Актом про прийняття - передавання фактичних обсягів спожитої електричної енергії Споживачу - до 5 числа місяця, наступного за розрахунковим. Оплата має бути здійснена Споживачем протягом 5 робочих днів від дня отриманого акту приймання-передавання фактичних обсягів спожитої електричної енергії. Але не пізніше 20 числа наступного місяця за розрахунковим.

Згідно пункту 9 комерційної пропозиції пропозицію №2/1 Непобутові споживачі договір про постачання електричної енергії споживачу набирає чинності з дня наступного за днем отримання ТОВ ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ заяви-приєднання Споживача до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, в якій вказано про обрання Комерційної пропозиції №2/1. Якщо Постачальник не повідомить споживача, протягом трьох робочих днів, про його невідповідність критеріям обраної комерційної пропозиції, договір вважається укладеним до 31.12.2019 року.

02.01.2019 споживачу було відкрито особовий рахунок № НОМЕР_1 , що підтверджується рахунками за січень-березень 2019 року. Згідно пункту 3.2.12 ПРРЕЕ договір про постачання електричної енергії споживачу вважається укладеним з дати відкриття особового рахунку за об`єктом споживача.

На виконання умов Договору, згідно показників обліку електричної енергії за об`єктами Відповідача по ЕІС-коду точки обліку за січень-березень 2019 року спожито 14031 кВт/год.

На виконання пунктів 4.13. ПРРЕЕ для здійснення розрахунків за фактично спожиту електричну енергію постачальник сформував та виставив споживачу платіжні документи у паперовій формі на підставі даних комерційного обліку - рахунки остаточного розрахунку за спожиту активну електричну енергію за січень-березень 2019 року по особовому рахунку № НОМЕР_1 . Платіжні документи сформовані постачальником за обсяг спожитої електричної енергії відповідачем згідно з обраною комерційною пропозицією до договору про постачання електричної енергії споживачу.

На підставі отриманих даних відповідно до умов договору постачальник склав акти прийому-передавання товарної продукції за січень-березень 2019 року (пункт 4.3. ПРРЕЕ).

Сформовані рахунки остаточних розрахунків та акти приймання-передавання товарної продукції за січень-березень 2019 року вручались Відповідачу.

Таким чином, Позивач поставив Відповідачу електричну енергію в об`ємі 14031 кВт/год на загальну суму 40064,79 грн. (а.с. 6). спожита енергія оплачена частково і залишок боргу складає 2921,12 грн., що підтверджується заявою приєднання до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, договором про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, рахунками остаточного розрахунку та актами приймання-передавання товарної продукції за січень-березень 2019 року.

Пунктом 5.10 Договору передбачено, що оплата рахунка Постачальника за Договором має бути здійснена Споживачем у строки, визначені в рахунку, але не менше 5 робочих днів від дати отримання Споживачем цього рахунка, або протягом 5 робочих днів від строку оплати, зазначеного в комерційній пропозиції прийнятої Споживачем. Всі платіжні документи, що виставляються Постачальником Споживачу, мають містити чітку інформацію про суму платежу, порядок та строки оплати, що погоджені Сторонами цього Договору.

Споживач здійснює оплату за послугу з розподілу (передачі) електричної енергії через Постачальника, із зазначенням обраного способу оплати в комерційній пропозиції. При виставленні рахунку за спожиту електричну енергію Споживачу Постачальник зобов`язаний окремо вказувати оплату за послугу з розподілу електричної енергії та оплату вартості електричної енергії (пункт 5.13 Договору).

Спору між сторонами з приводу кількості, якості та вартості отриманої електричної енергії немає. Відповідач свої грошові зобов`язання за Договором своєчасно та в повному обсязі не виконує. За Відповідачем рахується заборгованість за спожиту електричну енергію, поставлену за період 01.01.2019 - 31.03.2019року - в розмірі 2921,12 грн., що є предметом спору.

Згідно пункту 13.5. Договору Постачальник має право розірвати цей Договір достроково, повідомивши Споживача про це за 20 днів до очікуваної дати розірвання, у випадках якщо Споживач прострочив оплату за постачання електричної енергії згідно з Договором, за умови, що Постачальник здійснив попередження Споживачу про можливе розірвання цього Договору.

На виконання пункту 13.5. Договору відповідачу направлено лист (пропозицію) про розірвання договору та додаткову угоду до Договору про постачання електричної енергії.

Як визначено в пункті 13.8. Договору, усі повідомлення за цим Договором вважаються зробленими належним чином у разі, якщо повідомлення здійснені в письмовій формі та надіслані рекомендованим листом, вручені кур`єром або особисто під підпис за зазначеними в цьому Договорі адресами Сторін. Датою отримання таких повідомлень буде вважатися дата їх особистого вручення або дата поштового штемпеля відділу зв`язку у якому обслуговується одержувач.

Пунктом 3.1.6. ПРРЕЕ передбачено, що за наявності боргу у розмірі вартості електричної енергії, спожитої протягом двох попередніх місяців, електропостачальник має право в установленому порядку розірвати договір про постачання електричної енергії споживачу згідно з його умовами.

15.08.2019р. ТОВ Черкасиенергозбут на адресу Відповідача рекомендованим листом направлено вимогу про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію, попередження про розірвання договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг та пропозицію про розірвання договору та додаткову угоду до Договору про постачання електричної енергії.

Пунктом 1.2.16. ПРРЕЕ передбачено, що спірні питання між споживачем та постачальником електричної енергії або оператором системи чи іншим учасником роздрібного ринку вирішуються сторонами шляхом переговорів та у разі неможливості дійти згоди у зазначений спосіб, що підтверджується хоча б однією із сторін документально, розглядаються за зверненням споживача або іншого учасника роздрібного ринку в межах наданих законодавством повноважень енергетичним омбудсменом, Регулятором або судом.

Постачальник належним чином і у повному обсязі виконав умови Договору постачання електричної енергії. Відповідачем не заявлено претензій стосовно кількості та якості отриманої і спожитої ним енергії.

Споживач порушив взяті на себе договірні зобов`язання щодо встановлених строків та порядку оплати за спожиту електричну енергію, що суперечить умовам Договору та стало причиною звернення Постачальника до суду за захистом порушеного права та примусового розірвання договору стягнення боргу.

Інших доказів не подано.

Оцінюючи докази у справі в їх сукупності та за внутрішнім переконанням, враховуючи пояснення представника позивача, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають до задоволення.

Згідно з постановою Пленуму Верховного суду України від 18.12.2009р. №14 Про судове рішення у цивільній справі , рішення є законним тоді, коли суд, виконавши всі вимоги цивільного судочинства, вирішив справу згідно з нормами матеріального права, що підлягають застосуванню до даних правовідносин, а також правильно витлумачив ці норми. Обґрунтованим визнається рішення, ухвалене на основі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених доказами, які були досліджені в судовому засіданні і які відповідають вимогам закону про їх належність та допустимість, або обставин, що не підлягають доказуванню, а також якщо рішення містить вичерпні висновки суду, що відповідають встановленим на підставі достовірних доказів обставинам, які мають значення для вирішення справи.

У відповідності з положеннями постанови пленуму Вищого господарського суду України від 23.03.2012р. №6 Про судове рішення рішення з господарського спору повинно прийматись у відповідності з нормами матеріального і процесуального права та фактичними обставинами справи, з достовірністю встановленими господарським судом, тобто з`ясованими шляхом дослідження та оцінки судом належних і допустимих доказів у конкретній справі.

Сторони за договором є суб`єктами господарювання та самостійними юридичною особою та фізичною особою-підприємцем, що підтверджено витягами з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Місце проведення господарської діяльності сторін відповідає місцю їх реєстрації згідно даних ЄДРПОУ - положення ст. 93 ЦК України.

Згідно ч. 3 ст. 5 Господарського кодексу України (далі - ГК України) суб`єкти господарювання та інші учасники відносин у сфері господарювання повинні здійснювати свою діяльність у межах встановленого правового господарського порядку, додержуючись вимог законодавства.

Частина 2 ст. 13 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) передбачає зобов`язання особи при здійсненні своїх прав утримуватися від дій, які могли б порушити права інших осіб.

За своєю правовою природою договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг від 02.01.2019р. №71011006632 є договором постачання енергетичних та інших ресурсів через приєднану мережу, та відповідає вимогам статті 714 Цивільного кодексу України, відповідно до якої через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов`язується надавати другій стороні (споживачеві, абонентові) енергетичні та інші ресурси, передбачені договором, а споживач (абонент) зобов`язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів та дотримуватись передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного та іншого обладнання.

До договору постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, положення про договір поставки, якщо інше не встановлено законом або не випливає із суті відносин сторін

Відносини купівлі-продажу урегульовані Главою 54 ЦК України, відповідно до положень якої, за договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов`язується передати майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов`язується прийняти майно (товар) і сплатити за нього певну грошову суму.

Суд вважає, що сторонами досягнуто згоди по всіх істотних умовах договору. Договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг від 02.01.2019р. №71011006632 не заперечений сторонами, не визнаний недійсним та не розірваний в установленому порядку, є чинним. Суд враховує презумпцію правомірності правочину - приписи ст. 204 ЦК України.

Згідно ч.1 ст. 173 ГК України зобов`язання, що виникає між суб`єктами господарювання, в силу якого один суб`єкт зобов`язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб`єкта, або утриматися від певних дій, а інший суб`єкт має право вимагати від зобов`язаної сторони виконання її обов`язку, є господарським зобов`язанням.

Згідно ч. 1 ст. 174 ГК України господарські зобов`язання можуть виникати з господарського договору та інших угод, передбачених законом, а також з угод, не передбачених законом, але таких, які йому не суперечать. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України (далі ЦК України) з урахуванням особливостей, передбачених ГК України.

Відповідно до ст. ст. 525, 526, 530 Цивільного кодексу України зобов`язання повинні виконуватись належним чином і в установлений строк відповідно до умов договору та вимог чинного законодавства. Одностороння відмова від зобов`язання не допускається, якщо інше не передбачено договором або законом.

На момент звернення до суду із позовною заявою Відповідач заборгованість у повному обсязі не погасив. Позивач просить стягнути з Відповідача 2921,12 грн. заборгованості за спожиту електричну енергію.

Наявність заборгованості підтверджується матеріалами справи та не спростовані відповідачем у належний спосіб.

Згідно зі ст. 610 ЦК України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання),

Згідно з ч.1 ст. 612 ЦК України боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

З врахуванням викладеного, суд вважає обґрунтованим та доведеним право Позивача на стягнення з Відповідача суми заборгованості за отриману електричну енергію та послуг з розподілу електричної енергії за січень-березень 2019 року у розмірі 2921,12 грн.

Відповідно до ст. 188 ГК України зміна та розірвання господарських договорів в односторонньому порядку не допускаються, якщо інше не передбачено законом або договором. Сторона договору, яка вважає за необхідне змінити або розірвати договір, повинна надіслати пропозиції про це другій стороні за договором. Сторона договору, яка одержала пропозицію про зміну чи розірвання договору, у двадцятиденний строк після одержання пропозиції повідомляє другу сторону про результати її розгляду. У разі якщо сторони не досягли згоди щодо зміни (розірвання) договору або у разі неодержання відповіді у встановлений строк з урахуванням часу поштового обігу, заінтересована сторона має право передати спір на вирішення суду. Якщо судовим рішенням договір змінено або розірвано, договір вважається зміненим або розірваним з дня набрання чинності даним рішенням, якщо іншого строку набрання чинності не встановлено за рішенням суду.

15.08.2019р. ТОВ Черкасиенергозбут на адресу Відповідача рекомендованим листом направлено вимогу про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію, попередження про розірвання договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг та пропозицію про розірвання договору з додатковою угодою до Договору про постачання електричної енергії.

Пунктом 1.2.16. ПРРЕЕ передбачено, що спірні питання між споживачем та постачальником електричної енергії або оператором системи чи іншим учасником роздрібного ринку вирішуються сторонами шляхом переговорів та у разі неможливості дійти згоди у зазначений спосіб, що підтверджується хоча б однією із сторін документально, розглядаються за зверненням споживача або іншого учасника роздрібного ринку в межах наданих законодавством повноважень енергетичним омбудсменом, Регулятором або судом.

Згідно ст. 651 Цивільного кодексу України зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, які до інше не встановлено договором або законом. Договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом.

Оскільки, Відповідачем не виконано умови договору в частині погашення заборгованості, тому даний договір підлягає розірванню за рішенням суду.

Відповідно до ст. 193 ГК України, суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язань, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов`язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.

Відповідач вимоги позивача не заперечив, доводи не спростував.

Відповідно до ст.ст. 74, 76-79 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу. Господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування. Обов`язок доказування слід розуміти як закріплену в процесуальному та матеріальному законодавстві міру належної поведінки особи, що бере участь у судовому процесі, із збирання та надання доказів для підтвердження свого суб`єктивного права.

Суд зазначає, що проведення оплати боргу відповідачем під час розгляду справи та неподання ним доказів у справу про оплату боргу - має враховуватись виконавчою службою при виконанні рішення суду в ході виконавчого провадження. Суд вважає, що відповідач мав достатньо часу для надання доказів про проведення розрахунку. Відповідач не надав доказів об`єктивної неможливості погашення боргу.

Згідно ст. 129 ГПК України судові витрати належить покласти на Відповідача повністю та стягнути на користь Позивача 3842,00 грн. судового збору.

Керуючись ст.ст. 129, 232, 233, 236-241 ГПК України, господарський суд

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Розірвати на майбутнє, з моменту набрання рішенням суду законної сили, договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг від 02.01.2019 №71011006632, що укладений між товариством з обмеженою відповідальністю ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ , м. Черкаси, вул. Благовісна, 166, ідентифікаційний код ЄДРПОУ 42474208, номер рахунку в банку невідомий та комунальним підприємством Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради , м. Черкаси, провул. Комунальний, 35 ідентифікаційний код ЄДРПОУ 40948662, номер рахунку в банку невідомий.

Стягнути з відповідача: комунальне підприємство Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради , м. Черкаси, провул. Комунальний, 35 ідентифікаційний код ЄДРПОУ 40948662, номер рахунку в банку невідомий

на користь позивача: товариства з обмеженою відповідальністю «ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ» , м. Черкаси, вул. Благовісна, 166, ідентифікаційний код ЄДРПОУ 42474208, номер рахунку в банку невідомий

2921,12 грн заборгованості та 3842,00 грн судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили після закінчення двадцятиденного строку з дня складення повного судового рішення. Сторони у справі протягом цього строку мають право подати апеляційну скаргу безпосередньо до суду апеляційної інстанції на вказане рішення або через господарський суд Черкаської області.

Повне рішення складено 25.11.2019р.

Суддя Г.М. Скиба

Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено28.11.2019
Номер документу85933685
СудочинствоГосподарське
Сутьсудове рішення у цивільній справі , рішення є законним тоді, коли суд, виконавши всі вимоги цивільного судочинства

Судовий реєстр по справі —925/1027/19

Рішення від 21.11.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 10.10.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 27.08.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні