Ухвала
від 26.11.2019 по справі 922/3392/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"26" листопада 2019 р. Справа № 922/3392/16

вх. № 3392/16

Господарський суд у складі:

суддя Міньковський С.В.

при секретарі судового засідання Чернова В.О.

за участю сторін: ліквідатор - Чипиженко Є.В.,

пр-к ГУ ДПС у Х/обл - Швед А.В. (дов. від 08.10.19),

розглянувши справу Центральна ОДПІ ГУДФС у Х/о, м. Харків

до ТОВ "Інпроект-Україна", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 07.11.2019 суд зобов`язав ліквідатора в повному обсязі виконати вимоги ст.ст. 37-48 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції після 19.01.13 (далі - Закон про банкрутство) та надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс, а також всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

На виконання ухвали суду ліквідатор надав суду повний звіт ліквідатора про виконану ліквідаційну роботу по банкруту, ліквідаційний баланс і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури ТОВ "Інпроект-Україна", протокол засідання кредиторів банкрута від 01.11.2019, на якому комітетом кредиторів був затверджений звіт ліквідатора.

Розглянувши наданий суду повний звіт про роботу ліквідатора і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури по банкруту, вислухавши пояснення ліквідатора, суд встановив, що Постановою господарського суду Харківської області від 13.03.2017 р. ТОВ "Інпроект-Україна" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором по справі призначено арбітражного керуючого Завірюху Р.В., зобов`язавши його здійснити ліквідаційну процедуру в строк до 13 березня 2018 р. Ухвалою суду від 23.04.2019 ліквідатором ТОВ "Інпроект-Україна" призначено арбітражного керуючого Чипиженко Євгена Віталійовича, якого суд зобов`язав виконати всі дії, передбачені ст.ст. 37-48 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Господарським судом на офіційному веб-сайті ВГСУ було опубліковано повідомлення про визнання ТОВ "Інпроект-Україна" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури (№ 41147 від 14.03.17).

Після публікації, у встановлений законом строк ліквідатору заяви з вимогами до банкрута від кредиторів не надходили.

Ліквідатором складений реєстр вимог кредиторів з урахуванням поточних кредиторських вимог на загальну суму 2 327 119,49 грн.

Ліквідатором направлені відповідні запити до Держслужби морського та річкового транспорту України, Державіаслужби України, ГУ Держпродспоживслужби в Харківській обл., ГУ Держпраці у Харківській обл., ГУ ДФС у Харківській області, Державну фіскальну службу України, Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, ДП Український інститут інтелектуальної власності , а/к Проскуріну Д.І., а/к Завірюсі Р.В., ГУ статистики у Харківській області, РСЦ МВС України в Харківській обл., Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Держслужби геології та надр України, ГУ Національної поліції в Харківській області. Також отримано довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, Державного реєстру обтяжень рухомого майна, АСВП, Інтерактивної БД Промислові зразки, зареєстровані в Україні , Спеціалізованої БД Винаходи (корисні моделі) в Україні , БД Зареєстровані в Україні знаки для товарів і послуг . За результатами вжитих заходів будь-якого майна банкрута, що підлягає включенню до ліквідаційної маси банкрута не виявлено.

Дебіторська заборгованість банкрута не виявлена. На виконання приписів ст. 41 Закону про банкрутство ліквідатором проведено інвентаризацію активів. За результатами проведення інвентаризації ліквідатором складено інвентаризаційні описи та протокол інвентаризаційної комісії станом на 24.05.2019, згідно яких активів у банкрута не виявлено, в тому числі нематеріальні активи, корпоративні права банкрута у інших суб`єктів господарювання, відсутні об`єкти інтелектуальної власності, промислової власності та об`єкти авторського права і суміжних прав.

Документи ТОВ "Інпроект-Україна", які підлягають довгостроковому зберіганню, до архіву не передавались, в зв`язку з їх не виявленням. Ліквідатором здійснено публікацію оголошення в газеті "Прем`єр" (№151 (6980) від 28.06.2019) про недійсність печаток, штампів, установчих та дозвільних документів. Відкриті рахунки у банкрута відсутні (довідка ГУ ДФС у Харківській області від 21.05.19).

На засіданні комітету кредиторів від 01.11.19 (протокол № 3) затверджений звіт ліквідатора, а також вирішено клопотати до господарського суду Харківської області про затвердження ліквідаційного звіту та ліквідаційного балансу.

У зв`язку з відсутністю коштів кредиторські вимоги першої та наступних черг реєстру вимог кредиторів не погашалися.

Ліквідатором складений реєстр непогашених вимог кредиторів на загальну суму 2 327 119,49 грн. Вищевказані вимоги ліквідатором не було задоволено та залишено неоплаченими у зв`язку з відсутністю майнових активів та грошових коштів у банкрута.

Згідно з п. 5 ст. 45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Ст. 12 ГПК України встановлені форми господарського судового процесу. Господарські суди розглядають справи про банкрутство з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі Закон про банкрутство).

Згідно ст. 46 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора або окремих його кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Як встановлено судом, ухвалу про час та місце слухання справи було направлено всім кредиторам. На адресу суду жодних заперечень щодо звіту ліквідатора не надходило.

Присутній в судовому засіданні представник ГУ ДПС у Харківській області не заперечувала проти затвердження звіту ліквідатора.

Пункт 2 ст. 46 Закону про банкрутство передбачає, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Разом з тим, 18.10.2018 прийнятий новий Кодекс України з процедур банкрутства, який набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом. Кодекс України з процедур банкрутства почав діяти з 21.10.2019.

Відповідно до ч. 4 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Таким чином, господарський суд при прийнятті рішення про затвердження звіту арбітражного керуючого після визнання боржника банкрутом та після набрання чинності Кодексу України з процедур банкрутства, повинен керуватися саме цими нормами.

Проте, згідно ст. 58 Конституції України закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом`якшують або скасовують відповідальність особи.

За цих обставин, суд доходить висновку про необхідність перевірки вжиття ліквідатором заходів для проведення ліквідаційної процедури по банкруту на підставі ст.ст. 37-48 Закону про банкрутство в редакції після 19.01.2013 року (за нормами якого боржник звернувся до господарського суду) та перевіряє наявність підстав для закриття провадження у справі про банкрутство за нормами нового Кодексу України з процедур банкрутства.

На підставі вищенаведеного, враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії по ліквідації банкрута, ліквідатором представлений суду ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 2327,1 тис.грн, при таких обставинах суд вважає за необхідне затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора та закрити провадження по справі.

Керуючись ст. 46, п. 6 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , п. 5 ч. 1, ч. 4 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 233-235 України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс.

2. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Інпроект-Україна" (код 37765820, адреса: 61064, м. Харків, вул. Минайленка, 7).

3. Визнати вимоги кредиторів, що не задоволені за недостатністю майна, погашеними.

Визнати вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Визнати погашеними вимоги ГУ ДПС у Харківській області в сумі 2 327 119,49 грн.

4. Провадження у справі закрити.

5. Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Ухвалу направити ліквідатору, кредитору, власнику майна, державному органу питань банкрутства, державному реєстратору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена протягом десяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала підписана 28.11.19.

Суддя Міньковський С.В.

Дата ухвалення рішення26.11.2019
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85937424
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/3392/16

Ухвала від 26.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 26.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 07.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 06.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 29.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 23.04.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 19.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 15.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 18.02.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 08.01.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні