Ухвала
від 27.11.2019 по справі 925/1218/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

27 листопада 2019 року м. Черкаси справа № 925/1218/19

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді Чевгуза О.В., з секретарем судового засідання Сахно І.В., за участю представників:

від позивача - Чичиркоза О.М. - адвокат,

від позивача - представник не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Господарського суду Черкаської області у місті Черкаси справу

за позовом Шполянського районного споживчого товариства, м. Шпола, Шполянський район, Черкаська область

до Публічного акціонерного товариства Черкасиобленерго в особі Шполянського району електричних мереж, м. Шпола, Шполянський район, Черкаська область

про визнання незаконним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

Шполянське районне споживче товариство (вул. Соборна, 1, м. Шпола, Шполянський район, Черкаська область, 20603, ідентифікаційний код 01774181) звернулося до Господарського суду Черкаської області з позовом до Публічного акціонерного товариства Черкасиобленерго в особі Шполянського району електричних мереж (вул. Героїв Крут, 72а, м. Шпола, Шполянський район, Черкаська область, 20603, ідентифікаційний код 25204577), у якому просить визнати незаконним та скасувати рішення, оформлене протоколом засідання комісії Шполянського району електричних мереж № 151 від 30.09.2019 по розгляду акта про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ).

Ухвалою від 16 жовтня 2019 року Господарський суд Черкаської області прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі; справу вирішив розглядати за правилами загального позовного провадження; підготовче засідання призначив на 14 листопада 2019 року; встановив відповідачу строк для надіслання (надання) господарському суду та позивачу відзиву на позов.

07 листопада 2019 року від відповідача надійшов відзив від 04 листопада 2019 року № 959 на позовну заяву, у якому він проти позову заперечує, оскільки відсутні підстави для визнання рішення незаконним та його скасування.

14 листопада 2019 року від відповідача надійшла заява від 14 листопада 2019 року № 8338/09-03 про відкладення судового засідання на іншу дату у зв`язку з участю представника у розгляді іншої справи, що розглядається Верховним Судом.

Ухвалою від 14 листопада 2019 року Господарський суд Черкаської області заяву відповідача про відкладення підготовчого засідання задовольнив; підготовче засідання відклав на 27 листопада 2019 року; встановив позивачу строк для подання відповіді на відзив.

27 листопада 2019 року від позивача надійшла відповідь на відзив від 25 листопада 2019 року та клопотання від 25 листопада 2019 року про долучення до матеріалів справи заяв свідків та довідки нотаріуса, про відшкодування судових витрат.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення (ухвали господарського суду від 14.11.2019) (а.с. 92).

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав, предмет чи підставу спору не змінив, зазначив, що відповідь на відзив на позов та клопотання про залучення доказів були вручені представнику відповідача, просив долучити подані докази до матеріалів справи. Не заперечував проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до частини 1 статті 177 Господарського процесуального кодексу України завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до статті 73 Господарського процесуального кодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно з ч. 1 ст. 87 Господарського процесуального кодексу України показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Відповідно до ч. 1, 4 ст. 88 Господарського процесуального кодексу України показання свідка викладаються ним письмово у заяві свідка. Заява свідка має бути подана до суду у строк, встановлений для подання доказів.

У підготовчому засіданні судом з`ясовано, що клопотань про укладення мирової угоди, передачі справи на розгляд третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу, про звернення до суду для проведення врегулювання спору за участю судді, уточнень позовних вимог та заперечень проти них, а також заяв з інших питань, передбачених ч. 2 ст. 182 ГПК України, від сторін до суду не надходило.

У ході проведення підготовчого засідання господарський суд здійснив усі передбачені ч. 2 ст. 182 Господарського процесуального кодексу України дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті та дійшов до висновку про необхідність закриття підготовчого провадження у справі і призначення справу до судового розгляду по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 185 ГПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Отже, підготовче провадження підлягає закриттю з призначенням справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищенаведене, та керуючись ст. ст. 182, 185, 234, 235 ГПК України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання Шполянського районного споживчого товариства про долучення доказів до матеріалів справи задовольнити.

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні на 09 годин 30 хвилин 12 грудня 2019 року в приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: бул. Шевченка, 307, зал судових засідань №217, м. Черкаси, 18005.

Зобов`язати позивача невідкладно подати до Господарського суду Черкаської області докази надіслання (вручення) відповідачу копії відповіді на відзив, клопотання про долучення доказів та доданих до нього документів.

У судове засідання викликати повноважних представників сторін, яким мати при собі документи, які підтверджують їх повноваження на представництво сторін та особу (довіреність, паспорт).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Роз`яснити сторонам, що за загальним правилом, в силу положень п. 2 ч. 2 ст. 202 ГПК України неявка в судове засідання учасника справи без повідомлення про причини неявки не є підставою для відкладення засідання.

Попередити представників сторін про те, що їх неявка не перешкоджає суду провести розгляд справи по суті.

Копію ухвали надіслати учасникам справи за їх офіційними адресами реєстрації.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення27.11.2019
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85937498
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1218/19

Ухвала від 08.10.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Колос І.Б.

Ухвала від 27.07.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кушнір І.В.

Постанова від 02.06.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 05.05.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 03.03.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 06.02.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Рішення від 17.12.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 27.11.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні