Ухвала
від 12.11.2019 по справі 145/1838/19
ТИВРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"12" листопада 2019 р. 145/1838/19

1-кс/145/690/2019

Тиврівський районний суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

слідчого СВ Тиврівського ВП ОСОБА_3

розглянувши з повним фіксуванням судового засідання клопотання слідчого СВ Тиврівського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів документів, по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019020320000203 від 05.11.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України,-

встановив:

Слідчий СВ Тиврівського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, погодженим з прокурором Жмеринської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , в якому вказує, що 04.11.2019 до ЧЧ Тиврівського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області із заявою звернулась ОСОБА_5 про те, що того ж дня невідома особа, шляхом зловживання її довірою по телефону під приводом продажу дизельного палива по зниженій ціні заволоділа коштами в сумі 7 660 грн. які вона перерахувала на банківську картку через термінал в смт. Тиврів.

06.11.2019 до ЧЧ Тиврівського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області із заявою звернувся ОСОБА_6 про те, що того ж дня невідома особа, шляхом зловживання його довірою по телефону під приводом продажу дизельного палива по зниженій ціні заволоділа коштами в сумі 4 700 грн., які він перерахував на банківські картки через термінал в смт. Тиврів.

Під час допиту потерпіла ОСОБА_5 показала, що невідома особа, яка представилась іменем « ОСОБА_7 » скориставшись зловживанням довірою 04.11.2019 запропонувала перерахувати кошти на банківську картку № НОМЕР_1 на яку потерпіла перерахувала кошти в сумі 7660 гривень.

Також, під час допиту потерпілий ОСОБА_6 показав, що невідома особа, яка представилась іменем « ОСОБА_7 » скориставшись зловживанням довірою 06.11.2019 запропонувала перерахувати кошти на банківські картки № НОМЕР_1 на яку потерпілий перерахував кошти в сумі 1250 гривень та на розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » для поповнення картки № НОМЕР_3 на який потерпілий перерахував кошти в сумі 3500 гривень.

З метоювстановлення особипричетної доскоєння злочинунеобхідно вилучитивідомості,що можутьмістити банківськутаємницю,а самеінформацію,яка стосуєтьсябанківської карточки№ НОМЕР_3 розрахунковий рахунок№ НОМЕР_2 в АТ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,зокрема:в якомувідділені банку(повнаадреса)отримувалась вказанабанківська картка№ НОМЕР_3 ,хто їїоформляв,та вяких відділенняхбанку (повнаадреса)в періодз 01.10.2019по 11.11.2019здійснювались операціїз вказаноїкарточки таякі саме(інформаціяпро рухкоштів,а такожінформації прономера картокна якіперераховувалися коштиіз даноїкартки таномера картокз якихперераховувалися коштина данубанківську картку)та копійюридичної справина обслуговуваннявказаного картковогорахунку,фото тавідео файлипро заняттякоштів ізданої картки із банківських терміналів, номера та адреси місце знаходження банківських терміналів в яких з даної картки № НОМЕР_3 знімалися кошти .

Враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що інформація по банківській картці № НОМЕР_3 розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме необхідно встановити час та місце зняття коштів, таким чином буде встановлено місце скоєння злочину, що в подальшому може впливати на місце проведення досудового розслідування, тому необхідно отримати тимчасовий доступ та можливість тимчасово вилучити інформацію, яка стосується вказаної банківської картки № НОМЕР_3 , зокрема: в якому відділені банку (повна адреса) отримувалась вказана банківська картка № НОМЕР_3 , хто її оформляв, та в яких відділеннях банку (повна адреса) в період з 01.10.2019 по 11.11.2019 здійснювались операції з вказаної картонки, та які саме, (інформація про рух коштів, а також інформації про номера карток на які перераховувалися кошти із даної картки та номера карток з яких перераховувалися кошти на дану банківську картку), та копій юридичної справи на обслуговування вказаного карткового рахунку, фото та відео файли про заняття коштів із даної банківської картки із банківських терміналів, номера та адреси місце знаходження банківських терміналів в яких з даної картки № НОМЕР_3 знімалися кошти.

Просить надати тимчасовий доступ ст. слідчому ОСОБА_8 , а також слідчим СВ Тиврівського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та можливість тимчасово вилучити відомості, що можуть містити банківську таємницю, а саме інформацію, яка стосується банківської картки № НОМЕР_3 розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зокрема: в якому відділені банку (повна адреса) отримувалась вказана банківська картка № НОМЕР_3 , хто її оформляв та в яких відділеннях банку (повна адреса) в період з 01.10.2019 по 11.11.2019 здійснювались операції з вказаної картонки, та які саме, (інформація про рух коштів, а також інформації про номера карток на які перераховувалися кошти із даної картки та номера карток з яких перераховувалися кошти на дану банківську картку), та копій юридичної справи на обслуговування вказаного карткового рахунку, фото та відео файли про заняття коштів із даної банківської картки із банківських терміналів, номера та адреси місце знаходження банківських терміналів в яких з даної картки № НОМЕР_3 знімалися кошти.

Тимчасовий доступ до вказаних документів провести в Головному офісі АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий СВ Тиврівського ВП ОСОБА_3 клопотання підтримав.

Представник АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " в судове засідання не зявився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча був повідомлений про дату і час судового розгляду в установленому законом порядку , тому відповідно до ч. 4ст. 163 КПК Україниклопотання розглядається у його відсутність.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя,вислухавши слідчогоСВ ТиврівськогоВП,який підтримав клопотання, вважає,що клопотанняпідлягає дозадоволення,так якінформація побанківських картках має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 160, 162 -164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати ст. слідчому СВ Тиврівського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_8 , а також слідчим СВ Тиврівського ВП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 тимчасовий доступ та можливість тимчасово вилучити відомості, що можуть містити банківську таємницю, а саме інформацію, яка стосується банківської картки № НОМЕР_3 розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зокрема: в якому відділені банку (повна адреса) отримувалась вказана банківська картка № НОМЕР_3 , хто її оформляв та в яких відділеннях банку (повна адреса) в період з 01.10.2019 по 11.11.2019 здійснювались операції з вказаної картонки та які саме (інформація про рух коштів, а також інформації про номера карток на які перераховувалися кошти із даної картки та номера карток з яких перераховувалися кошти на дану банківську картку) та копій юридичної справи на обслуговування вказаного карткового рахунку, фото та відео файли про заняття коштів із даної банківської картки із банківських терміналів, номера та адреси місце знаходження банківських терміналів в яких з даної картки № НОМЕР_3 знімалися кошти.

Тимчасовий доступ до вказаних документів провести в Головному офісі АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Встановити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_11

Дата ухвалення рішення12.11.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85940864
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів документів, по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019020320000203 від 05.11.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України

Судовий реєстр по справі —145/1838/19

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Мазурчак А. Г.

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Мазурчак А. Г.

Ухвала від 28.11.2019

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Мазурчак А. Г.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Мазурчак А. Г.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Мазурчак А. Г.

Ухвала від 12.11.2019

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Мазурчак А. Г.

Ухвала від 12.11.2019

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Мазурчак А. Г.

Ухвала від 12.11.2019

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Мазурчак А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні