Ухвала
від 28.11.2019 по справі 320/6572/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 листопада 2019 року м. Київ 320/6572/19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Горобцова Я.В., розглянувши заяву Офісу великих платників податків Державної податкової служби України про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна Товариства з обмеженою відповідальністю Техносалікс ,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду 28 листопада 2019 року о 12 год. 09 хв. звернувся Офіс великих платників податків Державної податкової служби України із заявою про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків, в якій просив підтвердити обґрунтованість умовного адміністративного арешту майна платника податків Товариства з обмеженою відповідальність Техносалікс (код ЄДРПОУ 40590881), застосованого Офісом великих платників податків ДПС рішенням від 27 листопада 2019 року № 10725/10/28-10-45-06-10.

При вирішенні питання щодо дотримання суб`єктом владних повноважень положень Кодексу адміністративного судочинства України судом встановлено насупне.

Особливості провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів при реалізації ними встановленої законом компетенції передбачені положеннями статті 283 Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, відповідно до частини другої статті 283 Кодексу адміністративного судочинства України, заява про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту подається до суду першої інстанції протягом 24 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності , встановленими цим Кодексом, у письмовій формі.

За загальним правилом, що визначене у положеннях статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідно до Указу Президента України Про утворення місцевих та апеляційних адміністративних судів, затвердження їх мережі від 16 листопада 2004 р. №1417/2004, територією, на яку поширюються повноваження Київського окружного адміністративного суду, є Київська область.

Згідно матеріалів заяви, а саме витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 27.11.2019 зареєстрованим у встановленому законом порядку місцезнаходженням юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю Техносалікс є адреса: 02206, м. Київ, Дніпровський район, проспект Броварський, буд. 31-33, оф. 4.

Ураховуючи наведене, суд дійшов висновку, що дана справа за правилами територіальної підсудності не підсудна Київському окружному адміністративному суду, та повинна вирішуватись Окружним адміністративним судом, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ.

Пунктом 2 частини першої встановлено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до вимог ч. 6 та 8 ст. 29 Кодексу адміністративного судочинства України питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Отже, оскільки дана адміністративна справа підсудна іншому суду, суд вважає за необхідне передати адміністративну справу № 320/6572/19 на розгляд до Окружного адміністративного суду міста Києва.

На підставі викладеного, керуючись статтями 29, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

у х в а л и в:

1. Адміністративну справу №320/6572/18 за заявою Офісу великих платників податків Державної податкової служби України про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна Товариства з обмеженою відповідальністю Техносалікс - передати за підсудністю до Окружного адміністративного суду міста Києва.

2. Передачу справи здійснити не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

3. Копію ухвали надіслати (вручити) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання (підписання).

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Я.В. Горобцова

Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено02.12.2019
Номер документу85957259
СудочинствоАдміністративне
Сутьпідтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна Товариства з обмеженою відповідальністю Техносалікс

Судовий реєстр по справі —320/6572/19

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Ухвала від 28.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Постанова від 25.09.2019

Адмінправопорушення

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Ковальова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні