Ухвала
від 27.11.2019 по справі 360/4095/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

27 листопада 2019 року СєвєродонецькСправа № 360/4095/19

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Шембелян В.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання про розгляд в порядку загального позовного провадження справи за адміністративним позовом Державної служби геології та надр України до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Ясенівська про анулювання спеціального дозволу на користування надрами,-

ВСТАНОВИВ:

16 вересня 2019 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної служби геології та надр України (далі - позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Ясенівська (далі - відповідач) про анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 5186 від 08.09.2010 року.

Ухвалою суду від 20 вересня 2019 року провадженні у справі вікрито та призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін (а.с.1,2).

Представник позивача у судове засідання не прибув, просив розглянути справу в порядку письмового провадження (а.с.42).

Представник відповідача в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлявся шляхом розміщення оголошення про виклик від 25.10.2019 на офіційному веб-сайті Луганського окружного адміністративного суду (а.с.40).

Таким чином, судом вжито всіх заходів щодо належного повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду справи.

На підставі вимог частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд постановляє ухвалу в порядку письмового провадження.

Частиною 4 статті 9 КАС України визначено обов`язок суду вжити визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що позивач просить анулювати спеціальний дозвіл на користування надрами на підставі подання Державної фіскальної служби України № 24458/5/99-99-12-03-04-16 від 27 грудня 2018 року, в якому ДФС надає інформацію про заборгованість відповідача з рентної плати за користування надрами, що є порушенням умов користування надрами, які передбачені дозволом від 08.09.2010 № 5186.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи суд вважає за необхідне витребувати від Головного управління ДФС у Луганській області іфнормацію щодо стану заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Ясенівська з рентної плати за користування надрами станом на час розгляду справи.

Відповідно до частин третьої, четвертої статті 12 КАС України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з частиною третьою статті 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно із частиною шостою статті 260 КАС України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Частиною 2 статті 173 КАС України передбачено, що завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до частини 4 статті 173 КАС України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи вищевикладене, у зв`язку з необхідністю з`ясування спірних обставин справи та зібрання додаткових доказів по справі, суд вважає за доцільне перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 80, 92, 257, 248, 256, 260 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Головне управління ДФС у Луганській області надати суду в строк до 04 грудня 2019 року наступні докази:

- інформацію щодо перебування Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Ясенівська (код ЄДРПОУ: 31996045) на обліку в органах державної податкової служби станом на час розгляду справи;

- інформацію про наявність заборгованості у Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Ясенівська з рентної плати за користування надрами станом на час розгляду справи;

- витяг з інтегрованої картки Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Ясенівська з рентної плати за користування надрами за період 2014 - 2019 роки.

Перейти до розгляду справи № 360/4095/19 за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 05 грудня 2019 року о 09 год. 00 хв. в приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: проспект Космонавтів, 18, м. Сєвєродонецьк.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя В.С. Шембелян

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.11.2019
Оприлюднено02.12.2019
Номер документу85957304
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/4095/19

Рішення від 16.12.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Рішення від 16.12.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 27.11.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 20.09.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні