Ухвала
від 21.11.2019 по справі 803/47/19
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22вк/803/18/19 Справа № 803/47/19 Суддя у 1-й інстанції - Суддя у 2-й інстанції - Лаченкова О. В.

УХВАЛА

21 листопада 2019 року Дніпровський апеляційний суд в складі судді судової палати з розгляду цивільних справ :

головуючого - Лаченкової О.В.

при секретарі - Кошара О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Дніпрі

заяву Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» про видачу виконавчого листа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» від 24 квітня 2019 року,

по справі за позовом Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Сі Компані» , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості , -

ВСТАНОВИЛА:

Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк» звернувся до Дніпровського апеляційного суду із заявою про видачу виконавчого листа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» від 24 квітня 2019 року по справі за позовом Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Сі Компані» , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості у розмірі 265 506,67 грн., мотивуючи тим, що вказаним рішенням третейського суду задоволено позов, але станом на день подання даної заяви рішення в добровільному порядку не виконане, будь-яких дій щодо погашення заборгованості відповідачами не здійснено.

Вислухавши пояснення осіб, які з`явилися в судове засідання, дослідивши матеріали справи, перевіривши законність і обґрунтованість рішення суду Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» в межах доводів заяви, суддя дійшла висновку, що заява Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» про видачу виконавчого листа підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 та 2 ст. 483 ЦПК України питання видачі виконавчого листа на примусове виконання рішення третейського суду розглядається судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення третейського суду. Заява про видачу виконавчого листа про примусове виконання рішення третейського суду подається до апеляційного суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня прийняття рішення третейським судом.

Судом встановлено, що 04 травня 2017 року між АТ КБ «ПриватБанк» та ТОВ «Дельта Сі Компані» було підписано заяву про відкриття поточного рахунку, відповідно до якої відповідач приєдналось до «Умов та правил банківських послуг» , Тарифів Банку, що розміщенні на сайті privatbank.ua, які разом із заявою складають Договір банківського обслуговування №б/н від 04.05.2017 року (а.с.8-9).

10 вересня 2018 року між АТ КБ «ПриватБанк» та ОСОБА_1 було укладено договір поруки, відповідно до якого поручитель надав поруку за виконання зобов`язань зо Договором ТОВ «Дельта Сі Компані» (а.с. 28-30).

Відповідно до приписів ст. ст. 610, 554 Цивільного кодексу України, боржник та поручитель несуть відповідальність як солідарні боржники.

24 квітня 2019 року рішенням Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» позовні вимоги Акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Сі Компані» , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, задоволено.

Стягнуто солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Сі Компані» (код ЄДРПОУ: 34463254), ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» (код ЄДРПОУ: 14360570) заборгованість за договором №б/н від 04.05.2017 року в розмірі 265 506,67 грн. (двісті шістдесят п`ять тисяч п`ятсот шість) гривень 67 копійок, з яких: 200 000,00 грн. - заборгованість за кредитом; 35 466,67 грн. - заборгованість по процентам за користування кредитом; 30 040,00 грн. - пеня за несвоєчасність виконання зобов`язань за договором.

Стягнуто солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Сі Компані» (код ЄДРПОУ: 34463254), ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» (код ЄДРПОУ: 14360570) третейський збір за подання позовної заяви в розмірі 4000,00 грн. (чотири тисячі) гривень (а.с. 3-5).

Зазначене рішення набирає чинності з моменту його підписання, є остаточним і оскарженню не підлягає, крім випадків, передбачених Законом України Про третейські суди .

Відповідно до ст. 55 Закону України Про третейські суди , рішення третейського суду виконуються зобов`язаною стороною добровільно, в порядку та строки, що встановлені в рішенні.

Якщо в рішенні строк його виконання не встановлений, рішення підлягає негайному виконанню.

Судом також установлено, що ухвалене рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» від 24.04.2019 року, відповідачі добровільно не виконують, ніяких дій щодо погашення заборгованості не здійснюють.

Відповідно до ст. 21 ЦПК України сторони мають право передати спір на розгляд третейському суду, крім випадків, встановлених законом.

Згідно зі ст.1 Закону України Про третейські суди до третейського суду за угодою сторін може бути переданий будь-який спір, що виникає із цивільних та господарських правовідносин, крім випадків, передбачених законом.

При розгляді справи в судовому засіданні суд встановлює наявність чи відсутність підстав для відмови у видачі виконавчого листа на примусове виконання рішення третейського суду, передбачених ст. 486 ЦПК України.

Статтею 486 ЦПК України визначено виключний перелік підстав для відмови у видачі виконавчого листа на примусове виконання рішення третейського суду, а саме у разі якщо: 1) на день ухвалення рішення за заявою про видачу виконавчого листа рішення третейського суду скасовано судом; 2) справа, у якій прийнято рішення третейського суду, не підвідомча третейському суду відповідно до закону; 3) пропущено встановлений строк для звернення за видачею виконавчого листа, а причини його пропуску не визнані судом поважними; 4) рішення третейського суду прийнято у спорі, не передбаченому третейською угодою, або цим рішенням вирішені питання, які виходять за межі третейської угоди. Якщо рішенням третейського суду вирішені питання, які виходять за межі третейської угоди, то скасовано може бути лише ту частину рішення, що стосується питань, які виходять за межі третейської угоди; 5) третейська угода визнана недійсною; 6) склад третейського суду, яким прийнято рішення, не відповідав вимогам закону; 7) рішення третейського суду містить способи захисту прав та охоронюваних інтересів, не передбачені законом; 8) постійно діючий третейський суд не надав на вимогу суду відповідну справу; 9) третейський суд вирішив питання про права і обов`язки осіб, які не брали участі у справі.

Матеріали справи не містять доказів того, що рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» від 24 квітня 2019 року скасовано судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 483 ЦПК України заява про видачу виконавчого листа про примусове виконання рішення третейського суду подається до апеляційного суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня прийняття рішення третейським судом.

Зі змісту рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» від 24 квітня 2019 року слідує, що місцем проведення третейського розгляду є: АДРЕСА_1 Д. Яворницького, буд. АДРЕСА_2 оф. АДРЕСА_3 область.

Таким чином, дана заява підсудна Дніпровському апеляційному суду, а також подана з дотриманням строків, встановлених ч. 2 ст. 483 ЦПК України.

Рішення третейського суду прийнято у спорі, передбаченому третейською угодою, і питання, вирішені судом, не виходять за межі третейської угоди, що узгоджується з п.1.1.7.29 договору, де зазначено, що всі спори, розбіжності або вимоги, які виникають з даного договору та інших договорів між Банком та Клієнтом або у зв`язку з ними, в тому числі що стосуються їх виконання, порушення, припинення або визнання недійсними підлягають вирішенню у Постійно діючому Третейському суді при Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» відповідно до чинного законодавства України.

Докази, що третейська угода визнана недійсною відсутні, склад третейського суду, яким прийнято рішення, відповідає вимогам закону, рішення третейського суду містить способи захисту прав та охоронюваних інтересів відповідно до закону, питання про права та обов`язки осіб, які не брали участі у справі, не вирішувались.

З огляду на ті обставини, що справа, по якій прийнято рішення, підвідомча третейському суду, строк для звернення за видачею виконавчого документа не сплинув, вирішення третейським судом питання не виходить за межі третейської угоди, третейська угода не визнана недійсною, відомості про оскарження або скасування рішення третейського суду у матеріалах третейської справи відсутні, тому суд доходить висновку, що заява підлягає задоволенню.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Сі Компані» (код ЄДРПОУ: 34463254) та ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» (код ЄДРПОУ: 14360570) витрати по сплаті судового збору у розмірі по 480,25 грн. з кожного.

Керуючись ст.ст. 485, 486, 487 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИЛА:

Задовольнити заяву Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» про видачу виконавчого листа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» від 24 квітня 2019 року по справі за позовом Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Сі Компані» , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Видати виконавчий лист на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» від 24 квітня 2019 року ухваленого під головуванням третейського судді Згоніка С.В. по справі №14/2019 про солідарне стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Сі Компані» (код ЄДРПОУ: 34463254) та ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» (код ЄДРПОУ: 14360570) заборгованість за договором №б/н від 04.05.2017 року в розмірі 265 506,67 грн. (двісті шістдесят п`ять тисяч п`ятсот шість) гривень 67 копійок, з яких: 200 000,00 грн. - заборгованість за кредитом; 35 466,67 грн. - заборгованість по процентам за користування кредитом; 30 040,00 грн. - пеня за несвоєчасність виконання зобов`язань за договором та третейський збір за подання позовної заяви в розмірі 4000,00 грн. (чотири тисячі) гривень.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Сі Компані» (код ЄДРПОУ: 34463254) та ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» (код ЄДРПОУ: 14360570) витрати по сплаті судового збору у розмірі по 480,25 грн. з кожного.

Ухвала набирає законної сили з дня її проголошення, але може бути оскаржена в апеляційному порядку до Верховного Суду протягом п`ятнадцяти днів.

Головуючий суддя О.В.Лаченкова

м. Дніпро

Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено29.11.2019

Судовий реєстр по справі —803/47/19

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 17.09.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні