Ухвала
від 28.11.2019 по справі 505/3266/18
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/3266/18

Провадження 2-о/505/56/2019

У Х В А Л А

28.11.2019 року Котовський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючої судді - Павловської Г. В.

при секретарі - Шевчук С. В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Подільську Одеської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ГУ Держгеокадастру в Одеській області, Куяльницька сільська об`єднана територіальна громада в особі реєстратора, Подільська районна державна адміністрація Одеської області про встановлення факту, належності правовстановлюючого документу,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Котовського міськрайонного суду Одеської області із заявою та просить встановити факт належності йому, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ОД №096924, виданого 13.12.2004 року, на підставі розпорядження Котовської райдержадміністрації Одеської області від 08.09.2004 року за №356/04, кадастровий номер 5122980800:01:003:0084, на ім`я ОСОБА_1 .

21.11.2019 року ухвалою суду відкрито провадження та призначено до судового розгляду на 28.11.2019 року.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, але через канцелярію суду подав заяву від 28.11.2019 року, вх № 16206, у якій просив про заміну заінтересованої особи Куяльницької сільської об`єднаної територіальної громади, в особі реєстратора, на її правонаступника - Куяльницьку сільську раду Подільського району Одеської області та виключити з кола заінтересованих осіб ГУ Держгеокадастру в Одеській області як неналежну особу. Також просив справу розглянути за його відсутності.

Заінтересовані особи ГУ Держгеокадастру в Одеській області та Куяльницька сільська об`єднана територіальна громада в особі реєстратора в судове засідання не з`явились, про день, місце та час розгляду справи повідомлялись належним чином.

Представник Подільської районної державної адміністрації Одеської області в судове засідання не з`явився, але надав заяву про розгляд справи без їх участі, проти заявлених вимог не заперечують.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Згідно ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Суд вважає за необхідне виключити з кола заінтересованих осіб ГУ Держгеокадастру в Одеській області як неналежну особу та застосувати процесуальне правонаступництво, відповідно до вимог ст. 55 ЦПК України, які допускають залучення до участі у справі правонаступника на будь-якій стадії процесу, а тому до участі у справі необхідно залучити правонаступника заінтересованої особи - Куяльницьку сільську раду Подільського району Одеської області.

Роз`яснити правонаступнику, що усі дії, вчинені в цивільному процесі до його вступу, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Керуючись ст.ст. 55, 260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Виключити заінтересовану особу, Головне управління Держгеокадастру в Одеській області у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ГУ Держгеокадастру в Одеській області, Куяльницька сільська об`єднана територіальна громада в особі реєстратора, Подільська районна державна адміністрація Одеської області про встановлення факту, належності правовстановлюючого документу як неналежну.

Залучити Куяльницьку сільську раду Подільського району Одеської області до участі у справі як правонаступника заінтересованої особи Куяльницької сільської об`єднаної територіальної громади, в особі реєстратора.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В. Павловська

СудКотовський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85968992
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —505/3266/18

Рішення від 12.12.2019

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні