Ухвала
від 25.11.2019 по справі 914/1943/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

25.11.2019 р. Справа № 914/1943/19

Господарський суд Львівської області у складі судді Трускавецького В.П., секретаря судового засідання Хороз І.Б., розглянувши матеріали справи

за позовом: акціонерного товариства Укртрансгаз , м. Київ, до відповідача:комунального підприємства Червоноградтеплокомуненерго , м. Червоноград Львівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачаакціонерне товариство Національна акціонерна компанія Нафтогаз України , м.Київ про: - зобов`язання повернути в натурі безпідставно набуте майно - природній газ в обсязі 6'046,860 тис.куб.метрів; - стягнення 40'408'383,82 грн вартості безпідставно набутого майна - природного газу в обсязі 6'046,860 тис.куб.метрів.

За участю представників сторін: позивача:Новіков Семен Юрійович - представник, відповідача :ОСОБА_1 -керівник третя особа :ОСОБА_2 - представник

Встановив

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов акціонерного товариства Укртрансгаз до комунального підприємства Червоноградтеплокомуненерго про: зобов`язання повернути в натурі безпідставно набуте майно - природній газ в обсязі 6'046,860 тис.куб.метрів; стягнення 40'408'383,82 грн вартості безпідставно набутого майна - природного газу в обсязі 6'046,860 тис.куб.метрів.

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 24.09.2019 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд справи ухвалено здійснювати за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 24.10.2019. Ухвалою Господарського суду Львівської області від 24.10.2019 залучено до участі у справі акціонерне товариство НАК Нафтогаз України як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача та відкладено підготовче засідання на 18.11.2019. У підготовчому судому засіданні 18.11.2019 розгляд справи відкладався на 25.11.2019.

18 листопада 2019 року від відповідача на адресу суду надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби.

25 листопада 2019 року від відповідача на електронну адресу надійшла заява про долучення документів до матеріалів справи (вх. № 48941/19) та клопотання про залучення про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Офіс великих платників податків Державної податкової служби.

25 листопада 2019 року від акціонерного товариства НАК Нафтогаз України на адресу суду надійшли пояснення з додатками.

У підготовче засідання представник позивача з`явився, заперечує проти задоволення клопотання представника відповідача щодо залучення Офісу великих платників податків Державної податкової служби як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача з підстав наведених у запереченні (вх. № 49144/19).

У підготовче засідання представник відповідача з`явився, зазначає, що надіслане на електронну адресу клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Офісу великих платників податків Державної податкової служби є уточненням щодо найменування третьої особи, яку відповідач бажає залучити .

Третя особа явку повноважного представника забезпечила, представником у судовому засіданні заявлено усне клопотання про відкладення розгляду справи.

Відповідно до частини першої статті 50 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Оскільки позивач у позові посилається на звіти ПАТ Львівгаз щодо фактичних обсягів розподілу природного газу по постачальниках за жовтень 2016 року та за березень, квітень, жовтень, листопад 2017 року, а відповідач заперечує, суд дійшов висновку за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача АТ Оператор газорозпольної системи Львівгаз .

Відповідно до статті 177 Господарського процесуального кодексу України, завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно з пунктом 2 частини другої статті 183 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Пунктом 3 частини другої статті 183 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З метою належної підготовки справи для розгляду по суті, суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів та відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст.ст. 2, 50, 177, 182, 183, 232, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

2. Відкласти підготовче засідання на 09.12.19 р. о 12:00 год. яке відбудеться в приміщенні Господарського суду Львівської області (адреса: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

3. Залучити до участі у справі Акціонерне товариство Оператор газорозподільної системи Львівгаз (79039, м. Львів, вул. Золота, 42, код ЄДРПОУ 03349039 ) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

4. Викликати у підготовче засідання представників сторін та третіх осіб.

5. Зобов`язати позивача у дводенний термін надіслати залученій третій особі копію позовної заяви та доданих до неї документів, відповіді на відзив і заперечення про залучення третьої особи. Докази такого надіслання надати суду.

6. Зобов`язати відповідача у дводенний термін надіслати третій особі копії відзиву, заперечення на відповідь на відзив та клопотання про залучення третьої особи. Докази такого надіслання надати суду.

7. Зобов`язати третю особу НАК Нафтогаз України у дводенний термін надіслати - АТ Оператор газорозподільної системи Львівгаз - копії письмових пояснень. Докази такого надіслання надати суду.

8. Встановити третій особі - АТ Оператор газорозподільної системи Львівгаз строк впродовж 5 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для надання письмових пояснень суду. У разі подання таких пояснень до суду, зобов`язати третю особу надіслати такі пояснення не пізніше наступного дня іншим учасникам у справі. Докази такого надіслання надати суду.

9. Встановити позивачу, відповідачу та третій особі НАК Нафтогаз України строк впродовж 5 календарних днів з дня отримання письмових пояснень третьої особи для надання відповідей на такі пояснення суду. У разі подання такої відповіді до суду, зобов`язати позивача, відповідача та третю особу - НАК Нафтогаз України надіслати таку відповідь не пізніше наступного дня іншим учасникам у справі. Докази такого надіслання надати суду.

Звернути увагу учасників справи, що заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169-170 Господарського процесуального кодексу України.

У випадку подання доказів до суду у всіх учасників справи існує обов`язок

надіслання копій таких доказів усім іншим учасникам справи заздалегідь (частина 9 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлений та підписаний 28.11.2019.

Суддя Трускавецький В.П.

Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено29.11.2019

Судовий реєстр по справі —914/1943/19

Ухвала від 07.04.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 01.04.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 18.03.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 17.02.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 15.02.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 19.01.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 29.12.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 29.12.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Постанова від 16.11.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

Ухвала від 10.11.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні