Ухвала
від 28.11.2019 по справі 202/7558/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7558/19

Провадження № 1-кс/202/11890/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

28 листопада 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019040000000606 від 17.09.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

12 листопада 2019 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дане клопотання, згідно з протоколом автоматичного визначення слідчого судді, було передано слідчому судді 12 листопада 2019 року.

Згідно з матеріалами клопотання, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Дніпровської міської ради та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, запровадили протиправну схему, згідно з якою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » збирає кошти за паркування транспортних засобів та не перераховує їх до бюджету ІНФОРМАЦІЯ_1 , які у подальшому розподіляються між членами групи та привласнюються.

В ході розслідування встановлено, що в ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться документи про рух грошових коштів по рахунку № НОМЕР_2 Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за період з 20.09.2017 року по теперішній час.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив, що повне коло службових осіб, які можуть бути причетні до скоєння злочину, на цей час досудовим слідством не встановлено, є підстави вважати, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 можуть знищити або змінити документи, до яких необхідно отримати тимчасовий доступ. Беручи до уваги викладене, а також те, що документи про рух грошових коштів по рахунку № НОМЕР_2 Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), необхідні для проведення економічної експертизи і іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних документів неможливо, у зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до вищезазначених документів, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , і вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З метою запобігання можливій зміни або знищення документів до яких планується отримати тимчасовий доступ прокурор просить розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Прокурор у судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглянути клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, слідчий суддя дійшов висновку про наявність достатніх підстав вважати, що в результаті надання доступу до документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , може бути отримана необхідна інформація, яка сама по собі або в сукупності з іншими доказами у кримінальному провадженні в межах якого подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 159-166, 309, 369-372, 395 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Зобов`язати уповноважену особу ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) надати (забезпечити) прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , іншим прокурорам зі складу групи прокурорів, слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 та слідчим, яким доручено проведення досудового розслідування кримінального провадження відповідно до відомостей Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019040000000606, тимчасовий доступ (здійснення виїмки) до документів, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- виписок про рух грошових коштів по рахунку № НОМЕР_2 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), за період з 20.09.2017 року по 25.11.2019 року, із зазначенням дати та часу операції, суми, номеру платіжного документу, призначення платежу, даних платника/отримувача.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк виконання ухвали до 27 грудня 2019 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85986297
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/7558/19

Ухвала від 28.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 28.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 28.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні