Ухвала
від 27.11.2019 по справі 570/4415/19
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/4415/19

Номер провадження № 2/570/1389/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 листопада 2019 року

Рівненський районний суд Рівненської області в особі судді Штогуна О.С.

за участю: секретаря судового засідання Соломицька Л.М.

у відкритому судовому засіданні, в залі судових засідань Рівненського районного суду Рівненської області, по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер Вуд" про стягнення заборгованості по заробітній платі та усіх сум належних при звільненні працівника, -

в с т а н о в и в:

Від позивача надійшло клопотання про витребування доказів від Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер ВУД" (вул.Лісова, 3, смт.Клевань, Рівненського району, код ЄДРПО: 33977307), а саме:

- довідки про кількість невикористаних днів щорічної відпустки та їх періоди ОСОБА_1 ;

- відомостей про заробітну плату та її структуру за періоди, необхідні для розрахунку клмпенсації за невикористану відпустку ОСОБА_2 В ОСОБА_3 ;

- довідки про заборгованість з виплати заробітної плати та інших нарахованих при звільненні виплат перед позивачем ОСОБА_1 .

В клопотанні позивача зазначає, що дані докази підтверджують обставини, якими він обґрунтовує позовні вимоги, однак самостійно надати їх він не має можливості.

Ухвалою суду від 21 жовтня 2019 року дане клопотання задоволене та відповідача зобов`язано надати до 26 листопада 2019 року довідку про кількість невикористаних днів щорічної відпустки та їх періоди ОСОБА_1 , відомості про заробітну плату та її структуру за періоди, необхідні для розрахунку компенсації за невикористану відпустку ОСОБА_1 , довідку про заборгованість з виплати заробітної плати та інших нарахованих при звільненні виплат перед позивачем ОСОБА_1 .

Однак відповідачем ухвала суду не виконана та витребувані документи до суду не надіслані.

Згідно ч.8 ст.84 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витрибувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Позивач, будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явився.

Відповідач, будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи, явку представника в судове засідання не забезпечив, про причини неявки не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справи та віжзив на позов не подав.

Розгляд справи здійснювався за відсутності учасників справи, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає вимогам ч.2 ст.247 ЦПК України.

Відповідно до вимог ст.84 ЦПК України у разі неможливості самостійно надати докази, учасник справи вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи, що позивач не має можливості самостійно надати суду докази, які просить витребувати, та приймаючи до уваги, що вказані докази можуть підтвердити наявність або відсутність обставин, якими обґрунтовані позовні вимоги, суд вважає за необхідне клопотання позивача задоволити.

Керуючись ст.ст.83, 84, 353 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання позивача про витребування доказів - задоволити повністю.

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Майстер ВУД" (вул.Лісова, 3, смт.Клевань, Рівненського району, код ЄДРПО: 33977307) надати у Рівненський районний суд Рівненської області (33028, м.Рівне, вул.Симона Петлюри, 10) до 20 січня 2020 року довідку про кількість невикористаних днів щорічної відпустки та їх періоди ОСОБА_1 , відомості про заробітну плату та її структуру за періоди, необхідні для розрахунку компенсації за невикористану відпустку ОСОБА_1 , довідку про заборгованість з виплати заробітної плати та інших нарахованих при звільненні виплат перед позивачем ОСОБА_1 .

У судовому засіданні по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Майстер Вуд" про стягнення заборгованості по заробітній платі та усіх сум належних при звільненні працівника оголосити перерву до 14:00 год. 21 січня 2020 року.

Розяснити, що:

- згідно ч.7 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобовязані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом пяти днів з дня вручення ухвали;

- згідно ч.8 ст.84 ЦПК України разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

- згідно ч.9 ст.84 ЦПК України притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обовязку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Штогун О.С.

Дата ухвалення рішення27.11.2019
Оприлюднено01.12.2019
Номер документу85990372
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі та усіх сум належних при звільненні працівника

Судовий реєстр по справі —570/4415/19

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 21.01.2020

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 21.10.2019

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 17.09.2019

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні