Ухвала
від 28.11.2019 по справі 200/12689/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про розгляд справи

за правилами загального позовного провадження

28 листопада 2019 р. Справа №200/12689/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Кравченко Т.О.,

розглянув в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (в письмовому провадженні) матеріали адміністративної справи № 200/12711/19-а за позовом ОСОБА_1 до Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання протиправним та скасування рішення і зобов`язання вчинити певні дії,

встановив:

30 жовтня 2019 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 (далі - позивач, ОСОБА_1 ) до Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області (далі - відповідач, Слов`янське ОУ ПФУ), в якому позивач просив:

- скасувати рішення Слов`янського ОУ ПФУ від 11 травня 2019 року № 30 про відмову в призначенні пенсії;

- зобов`язати Слов`янське ОУ ПФУ зарахувати ОСОБА_1 пільговий стаж у ВАТ АІЗ-Енергія на посаді електрика чергового та ремонтного в цеху скляних ізоляторів № 2 у період з 20 серпня 1979 року по 22 жовтня 1979 року, з 14 травня 1984 року по 31 жовтня 1984 року на посаді електрика чергового та ремонтного в ремонтно-механічному цеху, з 03 серпня 1989 року по 01 жовтня 1989 року на посаді в. о. змінного майстра в металообробному цеху на дільниці унікальної арматури, з 04 грудня 1989 року по 31 жовтня 1990 року на посаді змінного майстра в металообробному цеху на дільниці унікальної арматури в ВАТ АІЗ-Енергія , що включається до спеціального стажу, який дає право на пільгове пенсійне забезпечення за Списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах;

- зобов`язати Слов`янське ОУ ПФУ призначити ОСОБА_1 пенсію за віком на пільгових умовах із зменшенням пенсійного віку з моменту призначення.

04 листопада 2019 року судом постановлена ухвала про прийняття позовної заяви та відкриття провадження в адміністративній справі № 200/12689/19-а, на підставі ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) вирішено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (в письмовому провадженні).

Цією ж ухвалою суд зобов`язав відповідача - суб`єкта владних повноважень в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому ухвали надати належним чином засвідчені копії письмових доказів, а саме: пенсійну справу позивача - ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ); заяву позивача про призначення йому пенсії за віком від 12 березня 2019 року з усіма документами, доданими до неї; рішення про відмову в призначенні пенсії від 11 травня 2019 року № 30 та всі документи, що слугували підставою для його прийняття; рішення Комісії з питань підтвердження трудового стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років від 23 квітня 2019 року № 14/106 та всі документи, що слугували підставою для його прийняття; заяви, звернення, листування з позивачем тощо з приводу призначення йому пенсії за віком на пільгових умовах; всі інші докази, які стали підставою для допущення спірної бездіяльності, вчинення спірних дій та прийняття рішень.

Відповідач надав відзив на позовну заяву та витребувані судом докази.

Після вивчення заяв по суті справи та дослідження поданих учасниками справи письмових доказів суд дійшов висновку, що за наявними матеріалами постановити обґрунтоване рішення на підставі всебічно і повно з`ясованих обставин, підтверджених тими доказами, які досліджені судом, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи, не видається можливим.

Крім того, одночасно з поданням відзиву на позовну заяву відповідач надав заяву про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Ч. 6 ст. 260 КАС України передбачено, що якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

За таких обставин, з метою всебічного, повного та об`єктивного встановлення всіх обставин справи, суд дійшов висновку про необхідність здійснювати подальший розгляд цієї справи в порядку загального позовного провадження.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 171, 180, 241, 248, 256, 260 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

1. Заяву відповідача - Слов`янського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про розгляд справи за правилами загального позовного провадження - задовольнити.

2. Розгляд адміністративної справи № 200/12689/19-а здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 26 грудня 2019 року о 10 годині 30 хвилин в приміщенні суду за адресою: 84122, Донецька обл., м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 1.

4. Учасникам справи:

- заявитися особисто або забезпечити явку представників у підготовче засідання;

- надати документи, що підтверджують повноваження представника відповідно до ст. 59 КАС України;

- надати документ, що посвідчує особу/особу представника (для огляду);

- надати оригінали всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви, відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив та заперечення (для огляду);

- у разі неможливості явки в підготовче засідання, завчасно письмово повідомити про це суд.

5. Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Відзив має бути складений та поданий з дотриманням правил, встановлених ст. ст. 162, 175 КАС України.

6. Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання до суду відповіді на відзив та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Відповідь на відзив має бути складена і подана з дотриманням правил, встановлених ст. 163, ч. ч. 2-4 ст. 162 КАС України.

7. Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання до суду заперечення та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Заперечення має бути складено та подано з дотриманням правил, встановлених ст. 164, ч. ч. 2-4 ст. 162 КАС України.

8. Повідомити відповідача, що неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову, а також про те, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

9. Повідомити відповідача - суб`єкта владних повноважень, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин на підставі ст. 149 КАС України суд може застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу у вигляді штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

10. Повідомити учасників справи, що письмові докази, які подаються до суду, повинні бути оформленні відповідно до вимог ст. 94 КАС України, зокрема вони подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього своїм підписом із зазначення дати такого засвідчення.

11. Повідомити учасників справи, що у разі невиконання процесуальних обов`язків, зокрема, ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству, на підставі ст. 149 КАС України суд може застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу у вигляді штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

12. Повідомити учасників справи, що застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених КАС України.

13. Роз`яснити учасникам справи, що сторони мають процесуальні права та обов`язки, визначені у ст. ст. 44, 47 КАС України.

14. Повідомити учасників справи, що інформацію по справі вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

15. Копію ухвали направити учасникам справи.

16. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

17. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Кравченко

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено01.12.2019
Номер документу85996088
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/12689/19-а

Рішення від 24.01.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 26.12.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 28.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні