Ухвала
від 28.11.2019 по справі 2а-6359/12/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

28 листопада 2019 року м. Київ № 2а-6359/12/1070

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панченко Н.Д., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України у місті Василькові та Васильківському районі Київської області до закритого акціонерко товариства «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 15» про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Київського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа № 2а-6359/12/1070 за позовом управління Пенсійного фонду України у місті Василькові та Васильківському районі Київської області до закритого акціонерко товариства «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 15» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 за вересень - листопад місяці 2012 року у розмірі 3957 (три тисячі дев`ятсот п`ятдесят сім) грн. 38 коп.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 23 січня 2013 року адміністративний позов задоволено.

Присуджено стягнути з закритого акціонерко товариства «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 15» (код 24879557) на користь управління Пенсійного фонду України у місті Василькові та Васильківському районі Київської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 за вересень - листопад місяці 2012 року у розмірі 3957 (три тисячі дев`ятсот п`ятдесят сім) грн. 38 коп.

10 квітня 2013 року Київським окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист у справі № 2а-6359/12/1070 щодо стягнення на користь позивача заборгованості заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 за вересень - листопад місяці 2012 року у розмірі 3957 (три тисячі дев`ятсот п`ятдесят сім) грн. 38 коп.

14 листопада 2019 року на адресу суду від Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області надійшла заява від 14.11.2019 № 5212/108-04 про заміну сторони виконавчого провадження згідно з виконавчим листом № 2а-6359/12/1070 від 10.04.2013, в якій заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження - управління Пенсійного фонду України у місті Василькові та Васильківському районі Київської області (код ЄДРПОУ 37885812) на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області (код ЄДРПОУ 22933548).

Заява обґрунтована тим, що первісний стягувач за виконавчим листом, який було видано Київським окружним адміністративним судом у справі № 2а-6359/12/1070 - управління Пенсійного фонду України у місті Василькові Київської області, був реорганізований, з подальшим припинення як юридична особа, шляхом приєднання до правонаступника - Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області, а тому, з метою належного виконання судового рішення, заявник просить здійснити заміну процесуального правонаступника.

Ухвалою суду від 21 листопада 2019 року було призначено судове засідання з розгляду цієї заяви на 26 листопада 2019 року з належним чином повідомлення, враховуючи строки розгляду заяви, про час, дату та місце проведення судового засідання учасників справи. Заявником було подано клопотання про розгляд цієї заяви за його відсутності, при цьому від відповідача (боржника) жодних клопотань з цього приводу до суду не надходило.

Ураховуючи положення частини 9 статті 205 та частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, розгляд заяви здійснено судом без участі сторін у порядку письмового провадження.

Згідно з приписами частини першої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною третьою цієї статті передбачено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина четверта статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України).

Подібного змісту приписи закріплені частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» , відповідно до якої, у разі вибуття однієї зі сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Як слідує з положень статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Проаналізувавши положення процесуального Закону, суд дійшов висновку, що заміна сторони виконавчого провадження є аналогом інституту процесуального правонаступництва, встановленого статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства України, яка визначає процесуальні наслідки переходу прав і обов`язків від однієї особи до іншої у відносинах, щодо яких виник спір.

Приймаючи рішення щодо заяви про заміну сторони виконавчого провадження шляхом застосування процедури процесуального правонаступництва, суд виходить з такого.

Процесуальним правонаступництвом є заміна у справі сторони чи третьої особи у разі переходу повноважень (для суб`єкта владних повноважень) прав і обов`язків від однієї особи до іншої (правонаступника) у відносинах, щодо яких виник спір.

Однією із підстав процесуального правонаступництва є припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення (стаття 108 Цивільного кодексу України).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" від 22.08.2018 № 628 Васильківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області (попередня назва - управління Пенсійного фонду України у місті Василькові Київської області, код ЄДРПОУ 37885812) реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Київській області.

Вказані обставини підтверджуються відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань. Так, згідно відомостей ЄДРПОУ Васильківське об`єднане управління пенсійного фонду України Київської області, код 37885812, припинено 30.07.2019 як юридична особа, про що внесено відповідний запис № 13561120006001478. Правонаступником за даними реєстру є Головне управління Пенсійного фонду України в Київській області, код 22933548, місцезнаходження: 04071, м. Київ, Подільський район, вул. Ярославська, буд. 40.

Суд враховує, що Головним управлінням Пенсійного фонду України в Київській області як правонаступником Васильківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області самостійно ініційовано заміну первісного позивача (стягувача) правонаступником, у зв`язку з його припиненням як юридичної особи, заява позивача підлягає задоволенню, а позивач (стягувач) по справі - Васильківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області підлягає заміні на його правонаступника, а саме на Головне управління Пенсійного фонду України в Київській області.

Керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження, - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження за виконавчим листом, виданим Київським окружним адміністративним судом 10.04.2013 № 2а-6359/12/1070, а саме: стягувача - Васильківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Київській області, код 22933548, місцезнаходження: 04071, м. Київ, Подільський район, вул. Ярославська, буд. 40.

Копію ухвали направити (видати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Панченко Н.Д.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено02.12.2019
Номер документу85996482
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6359/12/1070

Ухвала від 28.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 12.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 26.12.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні