Ухвала
від 02.12.2019 по справі 552/6539/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/6539/19

Провадження № 1-кс/552/4076/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.12.2019 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянув клопотання начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області майора податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

Начальник третьоговідділу розслідуваннякримінальних провадженьСУ фінансовихрозслідувань Головногоуправління ДФСу Полтавськійобласті майорподаткової міліції ОСОБА_3 звернувся з клопотанням,погодженим зпрокурором пронадання тимчасовогодоступу доінформації,що перебуваєу володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », юридична адреса АДРЕСА_1 .

У клопотанні посилається на те, що у провадженні ГУ ДФС у Полтавській області знаходяться матеріали досудового розслідування внесеного 05.04.2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32019170000000039 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період 2017-2018 років ухилились від сплати податків на загальну суму 7 507 482 грн., що є особливо великим розміром за результатами фінансово господарських операцій, що оформлялись лише документально з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та без реального руху товарно-матеріальних цінностей.

З метою повного та всебічного проведення досудового розслідування виникла необхідність в отриманні оригіналів документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з приводу фінансово-господарських взаємовідносин із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (попередня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Вилучення оригіналів документів необхідно для проведення судово-почеркознавчої експертизи, судово-економічної експертизи .

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав, просив задовольнити

Інші особи в порядку ч. 2 ст. 163 КПК України не викликались.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

05.04.2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32019170000000039 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період 2017-2018 років ухилились від сплати податків на загальну суму 7 507 482 грн., що є особливо великим розміром за результатами фінансово господарських операцій, що оформлялись лише документально з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та без реального руху товарно-матеріальних цінностей.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Беручи до уваги вище викладене, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що дана інформація має суттєве значення для подальшого проведення досудового розслідування, необхідно витребувати зазначені документи, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає задоволенню.

Дана інформація є джерелом доказів та у подальшому потрібна для проведення ряду слідчих дій.

Керуючись ст. ст.160,163,164 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з приводу фінансово-господарських взаємовідносин із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (попередня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), а саме: договорів, угод, контрактів та додатків до них, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, документів щодо проведення митного оформлення товарів, митних декларацій, вантажно-митних декларацій із додатками, міжнародних товарно-транспортних накладних, інвойсів, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт з додатками та специфікаціями, актів звірок, товарно-транспортних накладних, накладних на внутрішні переміщення, регістрів бухгалтерського та податкового обліків, складських квитанцій, журналів складського обліку, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, документів щодо якості та походження сировини, товарів (паспортів, сертифікатів відповідності, якості ), заявок, журналів в`їзду-виїзду автотранспорту, довіреностей на отримання ТМЦ, документів кореспонденції, інших первинних, бухгалтерських документів, які в повному обсязі підтверджують фінансового-господарські взаємовідносини між вказаними підприємствами за період з 01.01.2017 року по 01.01.2019 року та які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( юридична адреса: АДРЕСА_1 ).

Строк дії ухвали до 20 грудня 2019 року.

Тимчасовий доступ до вищевказаних документів та можливість їх вилучення надати: начальнику третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_5 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_8 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.12.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —552/6539/19

Ухвала від 16.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 10.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 09.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 27.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 25.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні