Ухвала
від 03.12.2019 по справі 5019/566/12
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

У Х В А Л А

"03" грудня 2019 р. Справа № 5019/566/12

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючого судді Маціщук А.В.

судді Гудак А.В.

судді Олексюк Г.Є.

розглянувши апеляційну скаргу Товариства з додатковою відповідальністю "Рівненський "Міжрайагропостач"

на ухвалу Господарського суду Рівненської області від 28.08.2019 р. (про поновлення строку пред`явлення до виконання наказу) постановлену суддею Заголдною Я.В. у м.Рівному

у справі № 5019/566/12

за позовом Публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк"

до Відкритого акціонерного товариства Рівненський "Міжрайагропостач"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача "Атланта Трейдінг Компанні"

про звернення стягнення на предмет іпотеки

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Північно-західного апеляційного господарського суду від "19" листопада 2019 року було відкладено розгляд справи з метою надання можливості скаржнику представити суду докази на підтвердження правонаступництва скаржника Товариства з додатковою відповідальністю "Рівненський "Міжрайагропостач" за відповідачем Відкритим акціонерним товариством Рівненський "Міжрайагропостач", на майно якого має бути звернене стягнення за рішенням суду.

З метою підтвердження зміни організаційно правової форми відповідача скаржником 20.11.2019 р. було надано копію статуту Товариства з додатковою відповідальністю "Рівненський "Міжрайагропостач" та витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

У п. 1.1. Статуту визначено, що Товариство з додатковою відповідальністю "Рівненський "Міжрайагропостач" створене шляхом перетворення Відкритого акціонерного товариства Рівненський "Міжрайагропостач" (код ЄДРПОУ 00906775) на підставі рішень загальних зборів акціонерів Відкритого акціонерного товариства Рівненський "Міжрайагропостач" (протокол від 21 березня 2011 року), Установчих зборів учасників Товариство з додатковою відповідальністю "Рівненський "Міжрайагропостач" (протокол від 21 березня 2011 року). Товариство з додатковою відповідальністю "Рівненський "Міжрайагропостач" є правонаступником усього майна, усіх прав та обов`язків Відкритого акціонерного товариства Рівненський "Міжрайагропостач" (код ЄДРПОУ 00906775).

Наведене підтверджено також даними витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно ст. 52 ГПК України разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Отже, статут Товариства з додатковою відповідальністю "Рівненський "Міжрайагропостач" та витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є належними і допустимими доказами на підтвердження тоі обставини, що Товариство з додатковою відповідальністю "Рівненський "Міжрайагропостач" є правонаступником усього майна, усіх прав та обов`язків Відкритого акціонерного товариства Рівненський "Міжрайагропостач".

Враховуючи викладене, колегія суддів вважає за необхідне замінити учасника справи (відповідача) Відкрите акціонерне товариство Рівненський "Міжрайагропостач" його правонаступником Товариством з додатковою відповідальністю "Рівненський "Міжрайагропостач", яким подана апеляційна скарга на ухвалу Господарського суду Рівненської області.

Керуючись ст. 52, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

Замінити учасника справи відповідача Відкрите акціонерне товариство Рівненський "Міжрайагропостач" його правонаступником Товариством з додатковою відповідальністю "Рівненський "Міжрайагропостач".

Копію ухвали направити учасникам справи.

Головуючий суддя Маціщук А.В.

Суддя Гудак А.В.

Суддя Олексюк Г.Є.

Дата ухвалення рішення03.12.2019
Оприлюднено04.12.2019
Номер документу86037152
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5019/566/12

Ухвала від 21.05.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 30.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 16.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Заголдна Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні