Ухвала
від 03.12.2019 по справі 377/756/19
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/756/19

Провадження №2/377/291/19

03 грудня 2019 року Славутицький міський суд Київської області у складі: головуючої - судді Теремецької Н.Ф., за участю секретаря судового засідання - Маряхіної І.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача - адвоката Бабич Н.С.,

представника відповідача ДП УЗФО Чорнобильської АЕС в особі Комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС Топало Р.В.,

представників відповідача ДСП Чорнобильська АЕС : Стужної В.М., Кучаєвої Т.В., Хропатої Н.В.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Славутичі в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 в особі представника - адвоката Бабич Наталі Сергіївни до Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі Комісії з реорганізації державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , Державного спеціалізованого підприємства Чорнобильська АЕС , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, Первинну профспілкову організацію Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, -

У С Т А Н О В И В:

01 жовтня 2019 року до суду надійшла позовна заява, у якій позивач в особі представника - адвоката Бабич Н.С. просить:

- поновити на роботі на Державному підприємстві Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі Комісії з реорганізації Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , ОСОБА_1 на попередній посаді - завідувач складу відділу виробничо-технічного забезпечення, з 03 вересня 2019 року;

- стягнути з Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , в особі Комісії з реорганізації державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі, розрахованій станом на день винесення рішення у справі;

- стягнути з Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , в особі Комісії з реорганізації Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , на користь ОСОБА_1 витрати на професійну правничу допомогу в сумі, розрахованій станом на день винесення рішення у справі.

Ухвалою судді від 04 жовтня 2019 року було відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження. Цією ухвалою залучено до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, Первинну профспілкову організацію Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС .

В судовому засіданні представник позивача заявила клопотання про витребування доказів, яке уточнила та просила поновити строк для подання клопотання про витребування доказів і витребувати з ДП УЗФО ЧАЕС в особі Комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС: витяг з посадової інструкції, в якому зазначені кваліфікаційні вимоги, що пред`являються до посади завідувача складу відділу виробничо-технічного забезпечення, яку обіймала позивач ОСОБА_1 у період з 02.07.2019 року по 02.09.2019 року, документів (штатне заміщення), які підтверджують відсутність вакантних посад в ДП УЗФО ЧАЕС, що могли бути запропоновані позивачу ОСОБА_1 , за період з 02.07.2019 року по 02.09.2019 року. З ДСП ЧАЕС представник позивача просила витребувати витяги з посадових інструкцій, в яких зазначені кваліфікаційні вимоги, що пред`являються до посад комірника, завідувача складом адміністративно-господарського цеху, транспортного цеху, відділу організації харчування, а також витяги з посадових інструкцій, в яких зазначені кваліфікаційні вимоги, що пред`являються до посад монтера колії, дезактиваторника, які були вакантними на ДСП ЧАЕС у період з 02.07.2019 року по 02.09.2019 року.

Клопотання обґрунтоване тим, що для встановлення наявності чи відсутності у відповідача ДП УЗФО ЧАЕС в особі Комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАСЕ об`єктивної можливості запропонувати позивачу іншу роботу відповідно до вимог ч.2 ст.40 та ст.49-2 КЗпП України та у іншого відповідача , ДСП ЧАЕС, продовжити дію трудового договору з позивачем відповідно до ч.4 ст.36 КЗпП України, виникла необхідність у витребуванні доказів з ДП УЗФО ЧАЕС в особі Комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС та ДСП ЧАЕС.

Обговоривши в судовому засіданні клопотання представника позивача, вислухавши думку позивача, яка підтримала клопотання свого представника, думку представника відповідача ДП УЗФО Чорнобильської АЕС в особі Комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС, думку представників відповідача ДСП Чорнобильська АЕС , які просили відмовити у задоволенні клопотання за його безпідставністю, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Представник позивача, заявляючи клопотання про витребування доказів після подачі позовної заяви, обґрунтувала неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї, посилаючись на те, що після ознайомлення з матеріалами справи та за результатами надання пояснень у судовому засіданні представниками відповідачів під час першого судового засідання, виникла необхідність у витребуванні вищевказаних доказів, які мають значення у даній справі.

Таким чином, суд вважає доводи представника позивача щодо поважності пропуску строку на подання клопотання про витребування доказів прийнятними, і приходить до висновку, що представником позивача було пропущено строк подання клопотання до суду з поважних причин.

Виходячи з викладеного, необхідно поновити строк подання клопотання представнику позивача про витребування доказів.

Враховуючи, що вказані в клопотанні докази мають значення для даної справи, тому клопотання про витребування вказаних доказів слід визнати обґрунтованим та задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Поновити строк для подання клопотання про витребування доказів.

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Державне підприємство Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі Комісії з реорганізації державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС надати до суду витяг з посадової інструкції, в якому зазначені кваліфікаційні вимоги, що пред`являються до посади завідувача складу відділу виробничо-технічного забезпечення, яку обіймала позивач ОСОБА_1 у період з 02.07.2019 року по 02.09.2019 року; документи (штатне заміщення), які підтверджують відсутність вакантних посад в ДП УЗФО ЧАЕС, що могли бути запропоновані позивачу ОСОБА_1 за період з 02.07.2019 року по 02.09.2019 року.

Зобов`язати Державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС надати до суду витяги з посадових інструкцій, в яких зазначені кваліфікаційні вимоги, що пред`являються до посад комірника, завідувача складом адміністративно-господарського цеху, транспортного цеху, відділу організації харчування, а також витяги з посадових інструкцій, в яких зазначені кваліфікаційні вимоги, що пред`являються до посад монтера колії, дезактиваторника, які були вакантними на ДСП ЧАЕС у період з 02.07.2019 року по 02.09.2019 року.

Направити копію ухвали суду до виконання Державному підприємству Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі комісії з реорганізації державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , Державному спеціалізованому підприємству Чорнобильська АЕС .

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Н. Ф. Теремецька

СудСлавутицький міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.12.2019
Оприлюднено04.12.2019
Номер документу86046172
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —377/756/19

Постанова від 27.08.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Рішення від 19.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Рішення від 19.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 04.10.2019

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні