Ухвала
від 25.11.2019 по справі 808/5881/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

25 листопада 2019 рокуСправа № 808/5881/13-а м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Калашник Ю.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Комунарському районі м.Запоріжжя до Приватного підприємства Пластпром про стягнення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 15.07.2013 у справі №808/5881/13-а позов Управління Пенсійного фонду України в Комунарському районі м. Запоріжжя задоволено. Стягнуто з Приватного підприємства Пластпром на користь Управління Пенсійного фонду України в Комунарському районі м. Запоріжжя заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску в розмірі 4 043,26 грн.

20.09.2013 зазначене рішення набрало законної сили.

11.12.2013 судом за заявою позивача видано виконавчий лист по даній адміністративній справі.

Ухвалою суду від 19.01.2018 за заявою Шевченківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя замінено сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа Запорізького окружного адміністративного суду виданого 11.12.2013 у справі №808/5881/13-а, а саме стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Комунарському районі м.Запоріжжя на його правонаступника Шевченківське об`єднане управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя.

14.11.2019 до суду від Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження у справі 808/5881/13-а, а саме: Шевченківське об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя на Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Для розгляду питання щодо заміни сторони виконавчого провадження, судом призначене судове засідання на 25.11.2019 о 10 год. 15 хв., про що повідомлено учасників справи та заявника.

Представники сторін та заявника у судове засідання не прибули, відповідно до положень ст. 379 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин, суд вважає за можливе провести судове засідання без участі учасників справи, за наявними у справі матеріалами.

У зв`язку із неявкою у судове засідання всіх учасників справи, на підставі приписів частини четвертої статті 229 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, заяви, оцінивши надані докази, їх достатність і взаємний зв`язок у сукупності, вважає за необхідне зазначити наступне.

Судом встановлено, що згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України , територіальний орган Пенсійного фонду України - Шевченківське об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Відповідно до статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Так, 24.07.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців внесено запис про припинення Шевченківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (запис № 11031120003042533)

Згідно ч.5 ст.15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч.1 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи те, що Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області є правонаступником ліквідованого Шевченківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя, суд дійшов висновку, що заява Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 241, 248, 379 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження, - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа Запорізького окружного адміністративного суду, виданого 11.12.2013 по справі №808/5881/13-а, а саме стягувача - Шевченківське об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (пр. Соборний, 158-б, м. Запоріжжя, 69057, код ЄДРПОУ 20490012).

Копію ухвали направити учасникам справи та заявнику.

Ухвала, постановлена судом в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, у відповідності до ч.2 ст. 256 КАС України набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Ю.В.Калашник

Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено05.12.2019
Номер документу86060827
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/5881/13-а

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 19.01.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 12.01.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Постанова від 15.07.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

Ухвала від 01.07.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні