Ухвала
від 02.12.2019 по справі 674/467/18
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Справа № 674/467/18

Провадження № 2/674/24/19

УХВАЛА

про затвердження мирової угоди

02 грудня 2019 року м.Дунаївці

Дунаєвецький районний суд

Хмельницької області

в складі: головуючої-судді Артемчук В. М

за участю секретаря судового засідання Мудрицької Л.В.

номер справи 674/467/18

учасники справи :

позивач ОСОБА_1

представник позивача ОСОБА_2

представники відповідача ОСОБА_3 , ОСОБА_4

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Дунаївці, заяву про затвердження мирової угоди у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький Товариства з обмеженою відповідальністю Престиж-Авто , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору : Товариство з обмеженою відповідальністю Еліт Україна про стягнення матеріальної та моральної шкоди (ціна позову 29580,66 грн.),

ВСТАНОВИВ:

30 березня 2018 року позивач, ОСОБА_1 , звернувся до суду з уточненими позовними вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький , Товариства з обмеженою відповідальністю Престиж-Авто , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю Еліт Україна про стягнення матеріальної та моральної шкоди (ціна позову 29580,66 грн.).

Ухвалою суду від 03 квітня 2018 року провадження у справі відкрито і призначено справу до підготовчого судового засідання.

Сторони до підготовчого засідання звернулись до суду з заявою, в якій просили суд затвердити мирову угоду.

Згідно змісту мирової угоди сторони у даній справі дійшли згоди щодо відшкодування позивачу матеріальної та моральної шкоди, понесені витрати на правову допомогу.

Сторони у відповідності до ч. 4 ст. 207 ЦПК України просять суд затвердити дану мирову угоду та на підставі п.5 ч.1 ст. 255 ЦПК України закрити провадження по справі.

Відповідно до положень ст. 207 ЦПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Наслідки закриття провадження у справі у зв`язку з укладенням мирової угоди, які передбачені ст. 207 ЦПК України сторонам зрозумілі.

Зазначена мирова угода сторін підписана учасниками справи та долучена до матеріалів справи.

Оскільки сторони, представник третьої особи добровільно прийшли до згоди про укладення мирової угоди, наслідки укладення мирової угоди сторонам зрозумілі, при цьому мирова угода не порушує прав та інтересів сторін та інших осіб, тому суд вважає необхідним затвердити мирову угоду укладену між сторонами, а провадження у справі закрити на підставі того, що зазначена мирова угода не суперечить діючому законодавству і укладається в інтересах усіх сторін.

Відповідно до ст. 208 ЦПК України, виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України Про виконавче провадження . У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Керуючись ст.ст. 207, 208, 260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 ,представників відповідачів ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 про затвердження мирової угоди від 29 листопада 2019 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький , Товариства з обмеженою відповідальністю Престиж-Авто , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору : Товариство з обмеженою відповідальністю Еліт Україна про стягнення матеріальної та моральної шкоди (ціна позову 29580,66 грн.) - задовольнити.

Затвердити мирову угоду від 29 листопада 2019 року, укладену між ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ), Товариством з обмеженою відповідальністю Престиж-Авто (місцезнаходження м.Хмельницький вул.Прибузька,48/2,код ЄДРПОУ 32954865) , Товариством з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький (місцезнаходження м.Хмельницький вул.Пілотська,10/2, код ЄДРПОУ 39167792), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору : Товариство з обмеженою відповідальністю Еліт Україна (місцезнаходження м.Київ вул.Пирогівський шляж,135, код ЄДРПОУ 20454393) у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький ,Товариства з обмеженою відповідальністю Престиж-Авто , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору : Товариство з обмеженою відповідальністю Еліт Україна про стягнення матеріальної та моральної шкоди (ціна позову 29580,66 грн.) згідно умов якої:

1.Товариство з обмеженою відповідальністю Престиж-Авто визнає розмір позовних вимог у загальному розмірі 9 580,66 грн., з них:

- 8 011,00 грн. - вартість автомобільного компресора кондиціонера A VW К087;

- 1 434,66 грн. з ПДВ - вартість послуг ТОВ "Престиж-Авто" (згідно акту виконаних робіт №ПГН00001527 від 12.07.2017 року) щодо заміни компресора та заправки системи кондиціонування автомобіля;

- 135,00 грн. з ПДВ - послуг ТОВ "Престиж-Авто" (згідно акту виконаних робіт №ПРН00008223 від 14.07.2017 року) по демонтажу компресора кондиціонера;

- та витрати на правову допомогу у розмірі 2000 грн., які сплатити на користь позивача ОСОБА_1

2 . Сторони узгодили розмір моральної шкоди у розмірі 3 419,34 грн., з них :2 000 грн. покладаються на Товариство з обмеженою відповідальністю Престиж-Авто та 1419,34 грн. покладаються на Товариство з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький ;

3. Товариство з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький відмовляється від заявлених до стягнення із Товариства з обмеженою відповідальністю Престиж-Авто витрат на оплату проведеної Львівським науково-дослідним інститутом судових експертиз експертизи у сумі 9009,00 грн.

4. Третя особа - ТОВ ЕЛІТ-Україна декларує за собою право на компенсацію ТОВ "ТЛА Хмельницький" половини вартості оплаченої ним експертизи, судового збору та моральної шкоди, що в цілому становить 5 406,27 грн., з них 4 504,50 грн. це 50% вартості експертизи сплаченої на користь Львівського науково-дослідного Інституту судових експертиз, 192,10 грн. - 50 % розміру судового збору ,який буде покладений на ТОВ "ТЛА Хмельницький" та 709,67 грн. - 50 % розміру моральної шкоди, котра буде покладена на ТОВ ТЛА Хмельницький .

5. Сторони даної мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї мирової угоди.

6. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх дійсному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї мирової угоди. Наслідки затвердження цієї мирової угоди сторонам відомі.

7. Сторони підтверджують, що не мають будь-яких застережень та/або обмежень своєї правоздатності та/або дієздатності та/або обмежень у повноваженнях для укладення та підписання даної мирової угоди.

8. Усі зміни та доповнення до цієї мирової угоди можуть бути внесені письмово за взаємною згодою сторін.

9. Мирову угоду складено у п`яти оригінальних примірниках, по одному для кожної зі сторін, один - для подання до Дунаєвецького районного суду Хмельницької області на затвердження.

10. Дана Мирова угода передається на затвердження до Дунаєвецького районного суду Хмельницької області у справі №674/467/18 і набуває чинності з моменту затвердження цієї мирової угоди судом і діє до моменту повного виконання сторонами взятих на себе зобов`язань.

Судовий збір покладаються на відповідачів: Товариство з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький , Товариство з обмеженою відповідальністю Престиж-Авто рівних частках по 768,40 грн. з кожного.

Наслідки укладення мирової угоди, передбачені ч. 2 ст. 256 ЦПК України, сторонам роз`яснені та зрозумілі.

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ТЛА Хмельницький ,Товариства з обмеженою відповідальністю Престиж-Авто , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору : Товариство з обмеженою відповідальністю Еліт Україна про стягнення матеріальної та моральної шкоди (ціна позову 29580,66 грн.) - закрити.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала знаходиться в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Хмельницького апеляційного суду через Дунаєвецький районний суд Хмельницької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали.

Суддя:/підпис/

Згідно з оригіналом:

Суддя Дунаєвецького районного суду В.М. Артемчук

Дата ухвалення рішення02.12.2019
Оприлюднено04.12.2019
Номер документу86067460
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної та моральної шкоди (ціна позову 29580,66 грн

Судовий реєстр по справі —674/467/18

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 16.05.2019

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 12.10.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 08.08.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 02.08.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 07.06.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 07.06.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

Ухвала від 03.04.2018

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Артемчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні