Ухвала
від 03.12.2019 по справі 757/61314/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/61314/18-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" грудня 2019 р. Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Литвинової І. В.,

при секретарі судових засідань - Винник С. М.,

представник заявника АТ Альфа-Банк - Кузовлева Р. В.,

представника позивача ТОВ КУА Крістал Ессет Менеджмент Скрипника С. В.,

представника третьої особи, що заявила самостійні вимоги на предмет спору, ОСОБА_1 - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м. Києві заяву представника Акціонерного товариства Альфа-Банк Сергієнко Ольги Миколаївни про заміну сторони позивача правонаступником у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Крістал Ессет Менеджмент до Компанії Аджіндо Лімітед (AGINDO Limited), ОСОБА_3 , третя особа, що не заявляє самостійні вимоги на стороні відповідачів Товариство з обмеженою відповідальністю БРІТІКО , Публічне акціонерне товариство Укрсоцбанк , третя особа, що заявляє самостійні вимоги на предмет спору, ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет іпотеки,

за позовом третьої особи ОСОБА_1 , що заявляє самостійні вимоги, до Компанії Аджіндо Лімітед (AGINDO Limited), ОСОБА_3 про витребування майна з чужого незаконного володіння, відновлення становища, що існувало до порушення права,

за позовом третьої особи Акціонерного товариства Укрсоцбанк з самостійними вимогами на предмет спору про визнання права, скасування рішення, відновлення записів та звернення на предмет іпотеки,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Печерського районного суду м. Києва з грудня 2018 року знаходиться вказана справа, у якій підготовче провадження відкрито 17 січня 2019 року.

Ухвалою судді від 27 лютого 2019 року у справі закрито підготовче провадження та призначено справу до розгляду по суті.

29 листопада 2019 року представником АТ Альфа-Банк подано до суду заяву про заміну сторони у порядку статті 55 ЦПК України, мотивуючи свою заяву тим, що 17 вересня 2019 року перебуває у стані припинення шляхом приєднання до AT Альфа-Банк .

Представник заявника подану заяву підтримала та просила задовольнити з підстав наведених у ній.

Присутні у судовому засіданні представник позивача ТОВ КУА Крістал Ессет Менеджмент , представник третьої особи Дяченка К. Я. не заперечували проти заміни учасника у справі його правонаступником.

Представники інших учасників справи у судове засідання не з`явилися, будучи повідомленими належним чином про його час, дату і місце, заяви з процесуальних питань до суду не находили, про причини неявки суду не повідомлено.

Суд, заслухавши думку присутніх представників позивача і третьої особи з самостійними вимогами на предмет спору, вивчивши заяву про заміну учасника справи його правонаступником, приходить до висновку про задоволення вказаної заяви, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 1 Закону України Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків , правонаступництво щодо майна, прав та обов`язків банку, що приєднується, виникає у банку-правонаступника з моменту, визначеного передавальним актом, затвердженим загальними зборами банку, що приєднується, та банку-правонаступника.

Банк-правонаступник у порядку правонаступництва набуває всіх прав за переданими йому активами (включаючи права за договорами забезпечення, у тому числі поруки), а також набуває обов`язків боржника за вимогами кредиторів (вкладників) за переданими зобов`язаннями без необхідності внесення змін до відповідних договорів.

Внаслідок реорганізації шляхом приєднання АТ Укрсоцбанк правонаступником усього його майна, майнових прав та обов`язків є АТ Альфа-Банк , правонаступництво якого виникає з дати затвердження Передавального акта загальними зборами акціонерів АТ Альфа-Банк та рішенням єдиного акціонера АТ Укрсоцбанк , тобто з 15 жовтня 2019 року.

За змістом передавального акту, 15 жовтня 2019 року до АТ Альфа-Банк перейшли усі права та обов`язки, як до банка-правонаступника, від АТ Укрсоцбанк , як банка, що приєднується.

Відповідно до частини першої статті 55 Цивільного процесуального кодексу України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив, як передбачено частиною другою вказаної статті.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 1-20, 43, 49, 55, 352-355 Цивільного кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну третьої особи у справі правонаступником задовольнити.

Замінити третю особу Акціонерне товариство Укрсоцбанк , що заявляє самостійні вимоги на предмет спору у справі, правонаступником - Акціонерним товариством Альфа-Банк (код ЄДРПОУ 23494714).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Повний текст судового рішення складено 05 грудня 2019 року.

Суддя І. В. Литвинова

Дата ухвалення рішення03.12.2019
Оприлюднено04.12.2019

Судовий реєстр по справі —757/61314/18-ц

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Русинчук Микола Миколайович

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Постанова від 14.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Постанова від 12.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 11.07.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні