Ухвала
від 04.12.2019 по справі 912/3566/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 22-09-70/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

04 грудня 2019 року Справа № 912/3566/19

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Бестаченко О.Л., розглянувши матеріали позовної заяви Приватного підприємства "Удача", 28622, Кіровоградська область, Устинівський район, с. Ганно-Требинівка, вул. Центральна, 2,

до відповідача: Державного підприємства "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби (№ 37)", 28624, Кіровоградська область, Устинівський район, с. Інгульське,

про стягнення 96 183,80 грн,

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Приватного підприємства "Удача", яка містить вимоги до Державного підприємства "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби (№ 37)" про стягнення 96 183,80 грн, з покладенням на відповідача судових витрат.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем своїх зобов`язань за договором проведення сільськогосподарських робіт направлених на виконання дій з вирощування сільськогосподарської продукції від 03.03.2017 № Г-00121/17.Форма і зміст заяви відповідають вимогам ст. 162, 164 Господарського процесуального кодексу України.

Подана позивачем позовна заява також містить клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі (ч. 1 ст. 250 Господарського процесуального кодексу України).

Так, відповідно до вимог частин 3, 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

На підставі аналізу наведених вище норм процесуального закону слід дійти висновку, що розгляд малозначних справ, якими відповідно до процесуального закону, є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, в порядку спрощеного позовного провадження є обов`язковим в силу вимог Господарського процесуального кодексу України.

З огляду на ціну позову дана справа є малозначною.

Частиною 13 статті 8 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Згідно частини 5 статті 252 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

Розглянувши матеріали позовної заяви Приватного підприємства "Удача", господарський суд дійшов висновку, що вказану заяву слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, тобто в порядку письмового провадження.

Керуючись статтями 12, 120, 162, 164-167, 176, 234, 235, 242, 247-252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 912/3566/19.

2. Справу № 912/3566/19 розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Розгляд справи № 912/3566/19 здійснювати без повідомлення учасників справи за наявними матеріалами.

4. Розпочати розгляд справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

5. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

6. Відповідач у строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, має право подати до суду письмовий відзив на позов з дотриманням вимог ст. 165 Господарського процесуального кодексу України, зокрема, в частині додання до відзиву доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу. У цей же строк разом з відзивом відповідач має право подати до суду заяви та клопотання пов`язані з розглядом справи.

7. Позивач має право надати до суду відповідь на відзив протягом 5 днів з дня отримання відзиву з дотриманням вимог ст. 166 Господарського процесуального кодексу України.

8. Відповідач має право подати до суду заперечення протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив з дотриманням вимог, встановлених ч.ч. 3-6 ст. 165 та ст. 167 Господарського процесуального кодексу України.

9. Попередити учасників справи, що процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до Господарського процесуального кодексу України обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

10. Довести до відома сторін, що відповідно до вимог ст. 118 Господарського процесуального кодексу України, право на вчинення процесуальних дій втрачається із закінченням встановленого законом або призначеного судом строку. Заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

11. Інформацію у справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: http://kr.arbitr.gov.ua.

12. Попередити сторони про відповідальність за невиконання процесуальних обов`язків та зловживання процесуальними правами, встановлену ст. 135 Господарського процесуального кодексу України.

13. Повідомити сторони про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачею) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень можна за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Копії ухвали направити Приватному підприємству "Удача" (28622, Кіровоградська область, Устинівський район, с. Ганно - Требинівка, вул. Центральна, 2); Державному підприємству "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби (№37)" (28624, Кіровоградська область, Устинівський район, с. Інгульське).

Ухвалу підписано 04.12.2019.

Суддя О.Л. Бестаченко

Дата ухвалення рішення04.12.2019
Оприлюднено05.12.2019

Судовий реєстр по справі —912/3566/19

Рішення від 24.11.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 25.10.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 28.09.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Ухвала від 24.01.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Ухвала від 27.12.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Ухвала від 19.12.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Ухвала від 04.12.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні