Ухвала
від 04.12.2019 по справі 542/775/19
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 542/775/19

Провадження № 2/542/462/19

У Х В А Л А

04 грудня 2019 року смт Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді - Афанасьєвої Ю.О.,

за участю секретаря судового засідання - Чиж Л.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Руденківської територіальної громади в особі Руденківської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області, про визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Новосанжарського районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Руденківської територіальної громади в особі Руденківської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області, про визнання права власності на спадкове майно .

Позивачем надано заяву про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог, на стороні відповідача ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , оскільки вони є спадкоємцями після померлого ОСОБА_4 .

Відповідно до ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обовязки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Так, згідно інформації, наданої приватним нотаріусом Новосанжарського районного нотаріального округу Охрей М.А., після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 заведена спадкова справа №71/2016. Із заявами про прийняття спадщини звернулися ОСОБА_5 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 (а.с.69).

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про те, що слід залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , які звертались до нотаріальної контори з заявами про прийняття спадщини після померлого ОСОБА_4 , враховуючи, що позивачем заявлені вимоги про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування після смерті її чоловіка ОСОБА_5 , Ѕ частини в якому, за обгрунтуванням позову, ОСОБА_5 успадкував після смерті свого брата ОСОБА_4 , однак його спадкові права оформлені не були.

Керуючись ст.ст.53, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Руденківської територіальної громади в особі Руденківської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області, про визнання права власності на спадкове майно, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Руденківської територіальної громади в особі Руденківської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області, про визнання права власності на спадкове майно відкласти до 15 год. 30 хвил. 08.01.2020 року.

Направити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору копію ухвали, копію позову з доданим до нього документами.

Запропонувати третім особам подати письмові пояснення щодо позову, якщо такі будуть, з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються.

Роз`яснити третім особам, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, що вони мають право надати пояснення щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Встановити третім особам десятиденний строк з дня отримання вказаної ухвали або відзиву для подачі письмових пояснень щодо позову або відзиву, які мають відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст.178 ЦПК України та копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя (підпис)

Відповідає оригіналу

Суддя Новосанжарського районного суду

Полтавської області Ю.О.Афанасьєва

Дата ухвалення рішення04.12.2019
Оприлюднено06.12.2019
Номер документу86118528
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —542/775/19

Рішення від 25.06.2020

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 09.09.2019

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 27.06.2019

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні