Ухвала
від 26.11.2019 по справі 953/22557/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/22557/19

н/п 1-кс/953/13830/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" листопада 2019 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судовихзасідань уприміщенні судув м.Харкові клопотанняслідчого СУГУНП вХарківській області ОСОБА_3 покримінальному провадженню№ 42019220000000531 від 01.08.2019 року про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановив:

14.11.2019 року до Київського районного суду м. Харкова надійшло клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей та документів, а саме до оригіналів документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що відповідно даних Єдиного реєстру підприємств, організацій та установ зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: протоколи погодження будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, складені до Договірної ціни; документи (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використані при виконанні робіт з будівництва водозабірної свердловини за вказаною вище адресою; документи на транспортні витрати, щодо поставки на об`єкт будівельних матеріалів при виконанні робіт з будівництва водозабірної свердловини; документально підтверджену інформацію про фактичні трудовитрати робітників-будівельників, що обслуговували машини та механізми при проведенні робіт з будівництва водозабірної свердловини; документально-підтверджену інформацію про фактично застосовані будівельні машини та механізми та фактичні витрати машино-годин при проведенні робіт з будівництва водозабірної свердловини; журнали обліку виконаних робіт форми КБ-6; статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; наказ про призначення керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » станом на 2013-2017 роки; посадову інструкцію керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » станом на 2013-2017 роки, з можливістю вилучення завірених належним чином копій всіх вказаних вище документів для подальшого надання експертній установі для проведення судової експертизи за кримінальним провадженням.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Харківській області здійснюється досудове розслідування за кримінальним провадженням, що внесене до ЄРДР за № 42019220000000531 від 01.08.2019 року за ч. 2 ст. 191 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » шляхом зловживання своїм службовим становищем упродовж 2016-2017 років здійснили привласнення бюджетних грошових коштів під час будівництва водозабірної свердловини в с. Зорянське Шевченківського району Харківської області.

Під час досудового розслідування 26.10.2019 року в ІНФОРМАЦІЯ_2 було призначено судову будівельно-технічну експертизу з метою встановлення обставин, що мають суттєве значення для проведення досудового розслідування за кримінальним провадженням.

05.11.2019 року до Слідчого управління ГУНП в Харківській області надійшло клопотання судового експерта ОСОБА_4 , в якому експерт відповідно до ст. 69 КПК України просить надати додаткові матеріали для проведення експертизи, серед яких: протоколи погодження будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, складені до Договірної ціни; документи (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використані при виконанні робіт з будівництва водозабірної свердловини за вказаною вище адресою; документи на транспортні витрати, щодо поставки на об`єкт будівельних матеріалів при виконанні робіт з будівництва водозабірної свердловини; документально підтверджену інформацію про фактичні трудовитрати робітників-будівельників, що обслуговували машини та механізми при проведенні робіт з будівництва водозабірної свердловини; документально-підтверджену інформацію про фактично застосовані будівельні машини та механізми та фактичні витрати машино-годин при проведенні робіт з будівництва водозабірної свердловини; журнали обліку виконаних робіт форми КБ-6.

Крім того, для повного всебічного та неупередженого досудового розслідування необхідно залучити завірену належним чином копію статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », копію про призначення керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » станом на 2013-2017 роки, копію посадової інструкції керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » станом на 2013-2017 роки.

Слідчий зазначає, що у запитуваних документах, наявна інформація, яка є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженню.

Слідчий до судового засідання не з`явився, до суду надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, подане клопотання підтримує повністю.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду клопотання слідчого в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

Неприбуття цієї особи за судовим викликом, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Дозволити право тимчасового доступу до речей та документів, зобов`язавши уповноважену особу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що відповідно даних Єдиного реєстру підприємств, організацій та установ зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , надати слідчому СУГУНП вХарківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:

- протоколи погодження будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, складені до Договірної ціни;

- документи (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використані при виконанні робіт з будівництва водозабірної свердловини за вказаною вище адресою;

- документи на транспортні витрати, щодо поставки на об`єкт будівельних матеріалів при виконанні робіт з будівництва водозабірної свердловини;

- документально підтверджену інформацію про фактичні трудовитрати робітників-будівельників, що обслуговували машини та механізми при проведенні робіт з будівництва водозабірної свердловини;

- документально-підтверджену інформацію про фактично застосовані будівельні машини та механізми та фактичні витрати машино-годин при проведенні робіт з будівництва водозабірної свердловини;

- журнали обліку виконаних робіт форми КБ-6;

- статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

- наказ про призначення керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » станом на 2013-2017 роки;

- посадову інструкцію керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » станом на 2013-2017 роки,

з можливістювилучення завіренихналежним чиномкопій всіхвказаних вищедокументів дляподальшого наданняекспертній установідля проведеннясудової експертизиза кримінальнимпровадженням №42019220000000531 від 01.08.2019 року.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 26.12.2019 року включно.

Роз`яснити ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.11.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —953/22557/19

Ухвала від 31.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні