Ухвала
від 21.11.2019 по справі 757/61495/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/61495/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 листопада 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження, внесеному до ЄРДР за № 62019000000001619, -

ВСТАНОВИВ:

21.11.2019 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що у проваджені першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань знаходяться матеріали досудового розслідування внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62019000000001619 від 18.10.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Під час досудового розслідування попередньо встановлено, що земельна ділянка з кадастровим номером 5110137500:47:001:0057 площею 34470 кв.м., розташована за адресою: АДРЕСА_2 з цільовим призначенням D.06.01. Для будівництва і обслуговування санаторно-оздоровчих закладів, яка на даний момент перебуває в оренді ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », Підприємства з іноземними інвестиціями у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_4 » використовується не за цільовим призначенням для будівництва житлового комплексу.

Відповідно до інформації, розміщеної на сайті ІНФОРМАЦІЯ_5 за адресою АДРЕСА_2 під виглядом будівництва курортно-оздоровчого комплексу для дітей з батьками «Магнолія» будується житловий комплекс ІНФОРМАЦІЯ_6 , який складається з чотирьох 21-поверхових будинків, квартири у яких (апартаменти) пропонуються до продажу. Також, на зазначеному сайті у розділі Документи ( ІНФОРМАЦІЯ_7 розміщені скановані копії Дозволу на виконання будівельних робіт, Договору оренди, Містобудівні умови та обмеження та Експертний звіт.

Відповідно до Договору оренди землі від 19.10.2011 року, укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_8 як орендодавцем та Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 », Дочірнім підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_3 », Підприємством з іноземними інвестиціями у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_4 » як орендарями, в оренду було передано земельну ділянку загальною площею 34470 кв.м., кадастровий номер 5110137500:47:001:0057, що знаходиться у АДРЕСА_2 .

ІНФОРМАЦІЯ_9 28 липня 2017 року видано Дозвіл на виконання будівельних робіт №ОД112172091818, замовниками у якому зазначено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 », Дочірнє підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_3 », Підприємство з іноземними інвестиціями у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Зазначений Дозвіл видано на будівництво курортно-оздоровчого комплексу за поштовою адресою АДРЕСА_2 , вид будівництва нове будівництво, на підставі експертизи проекту будівництва, проведеного ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » експертом ОСОБА_5 , кваліфікаційний сертифікат серія АЕ №003127.

Разом з тим, відповідно до інформації, яку містить Експертний звіт №18/17-2 від 21.07.2017, будівництво передбачене у п`ять черг: чотири 21-поверхові корпуси та паркінг (без жодних лікувально-діагностичних приміщень чи інших приміщень курортно-оздоровчого комплексу).

Допитаний як свідок директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » показав, що товариство здійснює будівництво об`єкту за вказаною адресою згідно проектної документації, при цьому відмовився вказати який саме. Крім того, директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відмовився надати покази з приводу обставин здійснення реалізації об`єктів нерухомості (апартаментів) за адресою: АДРЕСА_2 .

Під час досудового розслідування встановлено, що реалізацію нерухомості за адресою: АДРЕСА_2 здійснюється через ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 ", ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_3 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_4 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_5 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_6 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код НОМЕР_7 ).

Отже, будівництво 4-х секційного житлового комплексу з 21-поверховими будинками жодним чином не пов`язано з будівництвом курортно-оздоровчого комплексу для експлуатації та обслуговування санаторно-оздоровчого багатопрофільного комплексу для дітей з батьками «Магнолія», а відтак документальне оформлення даного будівництва під виглядом «курортно-оздоровчого комплексу для дітей з батьками» є лише прикриттям незаконного будівництва багатоповерхового житлового будинку.

Згідно матеріалів кримінального провадження встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » являється одним із замовників будівництва об`єкту за адресою: АДРЕСА_2 та вказаним товариством укладено договір про організацію будівництва №30/05/17.

Зазначені документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » необхідно вилучити з метою дослідження обставин використання земельної ділянки за адресою АДРЕСА_2 .

Директору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вручено запит про надання копій документів, однак станом на 20.11.2019 жодних документів чи пояснень від службових осіб вказаного товариства до Державного бюро розслідувань не надходило.

Одержати в інший спосіб документи, окрім як проведення тимчасового доступу у даний час не представляться за можливе.

В заяві поданій до суду слідчий ОСОБА_3 просив розглянути клопотання у його відсутність, вимоги клопотання підтримує у повному обсязі.

Зважаючи на думку органу досудового розслідування викладену в клопотанні, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, до яких необхідно отримати тимчасовий доступ.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України під час розгляду клопотання слідчим суддею фіксування за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до ч. 1 ст. 159 КПК України полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя дослідивши клопотання та долучені до нього документи дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів з можливістю вилучення їх копій, оскільки вказаний захід забезпечення кримінального провадження дійсно спрямований на отримання доказів та перевірку вже отриманих доказів у кримінальному провадження, а речі та документи до яких необхідно отримати тимчасовий доступ самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159-164, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження, внесеному до ЄРДР за № 62019000000001619 задовольнити.

Надати дозвіл слідчому першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , слідчому слідчої групи ОСОБА_6 , на тимчасовий доступ до речей та документів та вилучення їх належним чином завірених копій, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ): копій проектних документів (стадія проект, робоча документація) на виконання будівельних робіт на об`єкті «Будівництво курортно-оздоровчого комплексу за адресою: АДРЕСА_2 », експертного звіту №18/17-2 від 21.07.2017 та документів на підставі яких складався вказаний звіт, договору про організацію будівництва №30/05/17 з додатками, копії документів з приводу погодження та затвердження історико-містобудівного обґрунтування, програми та проекту містобудівних, архітектурних та ландшафтних перетворень, будівельних, меліоративних, шляхових, земляних робіт в історичному ареалі міста Одеса « ІНФОРМАЦІЯ_18 » за адресою: АДРЕСА_2 та копію затвердженого проекту (ескізу) будівництва за вказаною адресою, фінансово-господарських документів по взаємовідносинах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 ", ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_3 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_4 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_5 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_6 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код НОМЕР_7 ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/61495/19-к

Примірник 2- наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86125766
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження, внесеному до ЄРДР за № 62019000000001619

Судовий реєстр по справі —757/61495/19-к

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні