Ухвала
від 05.12.2019 по справі 473/4979/19
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/4979/19

Номер провадження 1-кс/473/1594/2019

У Х В А Л А

"05" грудня 2019 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївськоїобласті вскладі: слідчого судді ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вознесенська Миколаївської області клопотання слідчого Вознесенського відділу поліції ГУ Національної поліції України в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Вознесенської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовийдоступ додокументів за кримінальним провадженням, внесеним до Єдиного реєструдосудових розслідувань за №12019150190001850 від 22.11.2019 року,

В С Т А Н О В И В:

22 листопада 2019 року до Єдиного реєструдосудових розслідувань за №12019150190001850 з правовою кваліфікацією ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України, внесено відомості, що надійшли від ОСОБА_5 про те, що в належному йому на праві власності комплексу будівель за адресою: АДРЕСА_1 з 11.10.2019 року невстановлена особа шляхом підроблення офіційних документів та подання їх до державного реєстратора зареєструвала юридичну особу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ).

Проведеним досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що 21.02.2019 року ІНФОРМАЦІЯ_2 проведено державну реєстрацію юридичної особи - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

11.10.2019 року КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » внесено зміни до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані із змінами в установчих документах, а саме змінено місце знаходження ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 та реєстраційну справу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з усіма відомостями, що слугували підставою для перереєстрації, направлено до ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Згідно відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником комплексу будівель, розташованих за адресою АДРЕСА_2 - є одноособово ОСОБА_5 .

Допитаний як свідок ОСОБА_5 повідомив, що являється єдиним власником комплексу будівель, розташованих за адресою: АДРЕСА_2 , в оренду, інше користування вказане майно не передавав, дозволу на розміщення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не надавав. Реєстрація юридичної особи за даною адресою вказує на використання невстановленою особою фіктивних документів.

Слідчий ОСОБА_6 в судовому засіданні клопотання підтримав та пояснив, що інформація, яку можна добути в результаті тимчасового доступу до копії реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), що перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , розташованому за адресою: АДРЕСА_3 і яка стосуються особи, що виготовила та використала завідомо фіктивні документи може вказати на обставини вчинення правопорушення та може бути використана як докази по кримінальному провадженню, іншим шляхом добути вказану інформацію не є можливим, а тому просив надати тимчасовий доступ до вказаної копії реєстраційної справи, а також можливість її вилучення.

Дослідивши клопотання та долучені до нього матеріали, враховуючи пояснення учасників процесу, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Згідно з ч.1 ст.131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5 ч.2 ст.131 КПК України передбачений такий вид заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності до вимог ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

При вирішенні питання щодо надання тимчасового доступу до документів, слідчий суддя виходить з вимог ч.5 ст.163 КПК України, відповідно до якої в судовому засіданні стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що тимчасовий доступ до копії реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційнийкод НОМЕР_1 ) та її виїмка необхідні з потребами досудового розслідування.

Стороною кримінального провадження в судовому засіданні доведено, що копія реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) зберігається у ІНФОРМАЦІЯ_4 ,розташованому заадресою: АДРЕСА_3 і сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подано клопотання до суду, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Стороною кримінального провадження в судовому засіданні, крім обставин, передбачених ч.5 ст.163 КПК України, доведено неможливість доведення іншими способами обставин, які передбачається довести за допомогою інформації, яка є в копії реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), що зберігається у ІНФОРМАЦІЯ_4 , розташованому за адресою: АДРЕСА_3

Кримінально-процесуальним кодексом України не передбачено іншого порядку витребування письмових доказів (листами, запитами, тощо), крім витребування їх відповідною ухвалою суду.

Керуючись ст.ст.159, 160, 162-164, 372 КПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Надати слідчому Вознесенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ та здійснити вилучення у ІНФОРМАЦІЯ_4 , розташованому за адресою: АДРЕСА_3 належним чином завірену копію реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код НОМЕР_1 )

Строк дії ухвали встановити до 15 грудня 2019 року включно.

Роз`яснити представнику ІНФОРМАЦІЯ_4 , що відповідно до ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_4 , розташованому за адресою: АДРЕСА_3 .

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до інформації оскарженню не підлягає і заперечення на неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді, відповідно до ст.309 КПК України.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86131954
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовийдоступ додокументів за кримінальним провадженням, внесеним до Єдиного реєструдосудових розслідувань за №12019150190001850 від 22.11.2019 року

Судовий реєстр по справі —473/4979/19

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Старжинська О. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні