Ухвала
від 16.05.2019 по справі 904/1482/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі про банкрутство

16.05.2019м. ДніпроСправа № 904/1482/19

За заявою Фізичної особи-підприємця Харченко Сергій Ігорович, м.Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "ПОЛІМЕРКОНСАЛТІНГ", м.Дніпро, вул. Богдана Хмельницького, буд. 4, офіс 241, 49051, код ЄДРПОУ 38443713

у справі про банкрутство

Суддя Примак С.А.

Представники сторін: від кредитора: Дружина Т.Г. (довір. № 8416 від28.08.2018 р.);

від боржника: не з`явився.

СУТЬ СПРАВИ:

Фізична особа-підприємець Харченко Сергій Ігорович, м.Дніпро подав заяву щодо банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "ПОЛІМЕРКОНСАЛТІНГ", м.Дніпро, вул. Богдана Хмельницького, буд. 4, офіс 241, 49051, код ЄДРПОУ 38443713.

Для виконання повноважень розпорядника майна для участі у справі про банкрутство ТОВ "ТД "ПОЛІМЕРКОНСАЛТІНГ" автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення розпорядника майна господарським судом у справах про банкрутство визначено кандидатуру арбітражного керуючого Чуйко Миколи Дмитровича.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 17.04.2019р. прийнято заяву про порушення справи про банкрутство до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 16.05.19 р.

Розглянувши матеріали справи, вислухавши представника кредитора, суд

ВСТАНОВИВ:

Згідно ч. 2 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) право на звернення до господарського суду із заявою про відкриття справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Як вбачається з матеріалів справи, Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області по справі № 904/3995/18 від 18.10.18 р. (суддя Петрова В.І.) стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "ПОЛІМЕРКОНСАЛТІНГ" (49051, м. Дніпро, вул. Б. Хмельницького, 4, офіс 214, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 38443713) на користь Фізичної особи-підприємця Харченка Сергія Ігоровича ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) заборгованість у розмірі 1 601 686,50грн. (один мільйон шістсот одна тисяча шістсот вісімдесят шість грн. 50коп.) та 24 025,30грн. (двадцять чотири тисячі двадцять п"ять грн. 30коп.) судового збору.

20.11.18 р. на виконання вказаного рішення було видано наказ.

12.12.18 р. приватним виконавцем виконавчого округу Дніпропетровської області Вірко С.Г. винесено Постанову про відкриття виконавчого провадження з примусового виконання наказу Господарського суду № 904/3995/18 від 20.11.18 р.

Нормами ч. 3 ст. 10 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що справа про банкрутство відкривається господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Господарський суд Дніпропетровської області визнає грошові вимоги Фізичної особи-підприємця Харченко Сергія Ігоровича в загальній сумі 1 625 711,80 грн., які стягнуті за рішенням суду.

Вищевказані факти свідчать про наявність підстав для відкриття справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "ПОЛІМЕРКОНСАЛТІНГ", м.Дніпро, вул. Богдана Хмельницького, буд. 4, офіс 241, 49051, код ЄДРПОУ 38443713 та введення процедури розпорядження майном.

Також слід зазначити, що автоматизованою системою було визначено арбітражного керуючого Чуйко Миколу Дмитровича (свідоцтво № 1607 від 02.08.13 р.) Ухвалою господарського суду від 17.04.19 р. було зобов`язано арбітражного керуючого Чуйко Миколу Дмитровича (свідоцтво № 1607 від 02.08.13 р.) - надати до господарського суду заяву про згоду на участь у справі та відсутність обставин, що перешкоджають призначенню розпорядником майна.

24.04.19 р. арбітражний керуючий Чуйко М.Д. подав до суду заяву про відмову від участі у справі № 904/1482/19 у зв`язку з зацікавленістю.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

19.04.19 р. арбітражний керуючий Тущенко С.В. подав до господарського суду заяву про згоду на участь у справі про банкрутство.

08.05.19 р. арбітражний керуючий Черненченко Д.А. подав до господарського суду заяву про згоду на участь у справі про банкрутство.

Стосовно заяви арбітражного керуючого Тущенко С.В., господарський суд зазначає наступне.

Згідно ч. 2 ст. 110 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" страхування професійних ризиків арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) здійснюється арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) протягом трьох робочих днів з дня внесення до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України запису про надання йому права на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора). Здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) без договору страхування ризиків його діяльності забороняється.

До заяви арбітражного керуючого Тущенко С.В. не додано доказів сплати страхового платежу на виконання вимог Договору добровільного страхування відповідальності перед третіми особами, як це передбачено п. 2.9. Договору.

Крім того, до заяви арбітражного керуючого Тущенко С.В. не додано інформації про досвід роботи у сфері банкрутства.

Стосовно кандидатури арбітражного керуючого Черненченко Д.А., господарський суд зазначає наступне.

З доданих до заяви арбітражного керуючого Черненченко Д.А. документів вбачається, що він має організаційні та технічні можливості виконувати обов`язки розпорядника майна у даній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого тобто має можливість належним чином виконувати передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов`язки, має досвід роботи у сфері банкрутства.

У зв`язку з вищевикладеним, суд відхиляє кандидатури арбітражних керуючих Тущенко С.В. та Чуйко М.Д. щодо призначення розпорядником майна ТОВ "ТД "ПОЛІМЕРКОНСАЛТИНГ" та вважає необхідним призначити розпорядником майна по даній справі арбітражного керуючого Черненченко Д.А.

Відповідно до вимог статті 115 Закону про банкрутство необхідно встановити розмір грошової винагороди розпоряднику майна Черненченко Д.А. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень за рахунок ініціюючого кредитора.

Згідно до ч. 9 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" слід встановити строки подальших процесуальних дій в процедурі розпорядження майном.

Керуючись ст.ст. 1, 16, 17, 18, 19, 22, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "ПОЛІМЕРКОНСАЛТІНГ", м.Дніпро, вул. Богдана Хмельницького, буд. 4, офіс 241, 49051, код ЄДРПОУ 38443713.

Визнати грошові вимоги Фізичної особи-підприємця Харченко Сергія Ігоровича, м.Дніпро в загальній сумі 1 625 711,80 грн.

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ввести процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п`ятнадцять календарних днів до 09.09.2019 р.

Розпорядником майна призначити Черненченко Дениса Альбертовича (свідоцтво №195 від 28.02.13 р.; 49000, м. Дніпро, б-р Катеринославський, 2, офіс 610).

Кандидатури арбітражних керуючих Тущенко С.В. та Чуйко М.Д. відхилити.

Встановити розмір грошової винагороди розпоряднику майна Черненченко Д.А. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень за рахунок заявника Фізичної особи-підприємця Харченко Сергій Ігорович. Сплата грошової винагороди розпоряднику майна здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором).

Згідно ч. 10 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, господарським судом Дніпропетровської області здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "ТД "Полімерконсалтінг" на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони Товариству з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "ПОЛІМЕРКОНСАЛТІНГ", м.Дніпро, вул. Богдана Хмельницького, буд. 4, офіс 241, 49051, код ЄДРПОУ 38443713 та власникам майна (органу, уповноваженому управляти майном) Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "ПОЛІМЕРКОНСАЛТІНГ", м.Дніпро, вул. Богдана Хмельницького, буд. 4, офіс 241, 49051, код ЄДРПОУ 38443713 прийняти рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "ПОЛІМЕРКОНСАЛТІНГ", м.Дніпро, вул. Богдана Хмельницького, буд. 4, офіс 241, 49051, код ЄДРПОУ 38443713.

Зобов`язати розпорядника майна: до 05.07.19 р. надати господарському суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, письмовий звіт про надіслання всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами в порядку п. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", скласти реєстр вимог кредиторів та подати на затвердження господарському суду реєстр вимог кредиторів до 05.07.19 р.

Призначити попереднє засідання суду на 25.07.2019 р. на 10:20 .

Зобов`язати розпорядника майна в порядку п. 2 ст. 17 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повідомити суди (загальні, господарські та адміністративні) які розглядають позовні вимоги конкурсних кредиторів про опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Зобов`язати розпорядника майна повідомити всіх сторін в тому числі кредиторів які заявили свої кредиторськи вимоги до господарського суду про день та час призначення господарським судом попереднього засідання.

Зобов`язати арбітражного керуючого не рідше одного разу на місяць надавати господарському суду (комітету кредиторів) звіт про свою діяльність з моменту призначення господарським судом.

Зобов`язати розпорядника майна підготувати та надати в межах строку процедури розпорядження майном господарському суду аналіз фінансово - господарської діяльності, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію.

Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна необхідні документи на його вимоги для підготування аналізу фінансово - господарської діяльності, інвестиційне становища боржника та його становища на ринках.

Зобов`язати розпорядника майна провести в строк до 16.07.19 р. інвентаризацію майна боржника та надати інвентаризаційні відомості господарському суду в 10-ти денний строк після закінчення інвентаризації.

Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна всі необхідні документи та представити майно для проведення інвентаризації на вимогу розпорядника майна.

Згідно ст. 78 Податкового кодексу України копію ухвали про відкриття провадження у справі про банкрутство слід направити до органу державної податкової служби за місцезнаходження боржника для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) та вжиття заходів, передбачених чинним законодавством. Матеріали за результатами перевірки направити суду для долучення до справи про банкрутство.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її винесення.

Копію ухвали надіслати: ініціюючому кредитору; боржнику; арбітражним керуючим Чуйко М.Д. та Тущенко С.В.; розпоряднику майна, Індустріальному ВДВС м.Дніпра ГТУЮ у Дніпропетровській області; Державному реєстратору; ДПІ в Індустріальному районі м. Дніпра; Індустріальному районному суду м. Дніпра; Дніпропетровському окружному адміністративному суду.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя С.А. Примак

Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено06.12.2019
Номер документу86139776
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —904/1482/19

Ухвала від 20.05.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 30.03.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 16.05.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 05.09.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 25.07.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 17.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні